Effectieve Business Intelligence-rapportage of vier pijlers voor selfservice-BI

Opmerking van de uitgever: In dit artikel beschrijft Maryna de componenten van een selfservice business intelligence (BI) -oplossing en deelt ze hoe selfservice BI niet-IT-gebruikers in staat stelt om zelf queries en rapporten te maken. Lees verder voor tips over het bouwen van uw selfservice BI-project, en als u meer hulp zoekt bij het ontwikkelen of upgraden van uw selfservice BI-oplossing, overweeg dan ScienceSoft’s BI-adviesdiensten.

De trend van selfservice-analyse blijft aan kracht winnen nu steeds meer bedrijven selfservice BI-tools gebruiken om bruikbare inzichten in handen te geven van zakelijke gebruikers, die weinig of geen achtergrond hebben in BI, statistische analyse en datamining.

In tegenstelling tot traditionele BI, stelt selfservice BI zakelijke gebruikers in staat om tijdig strategische en operationele beslissingen te nemen zonder afhankelijk te zijn van derden – IT-specialisten, data-analisten en datawetenschappers. Toch zou ik selfservice BI geen alternatief noemen voor een traditionele BI-oplossing, maar eerder de aanpassing ervan, dus het implementeren ervan vereist niet noodzakelijk een volledige herstart van eerdere investeringen.

‘Welke selfservice BI vereist dan?’ vraagt ​​u zich misschien af. Hieronder vind je jouw antwoord terwijl ik de componenten beschrijf die effectieve selfservice business intelligence ondersteunen.

Effectieve Business Intelligence-rapportage of vier pijlers voor selfservice-BI

Om de omgeving mogelijk te maken waarin niet-IT-professionals waardevolle inzichten kunnen verkrijgen uit ongelijksoortige databronnen, moet een selfservice BI-oplossing het volgende bieden:

Gegevensintegratie uit meerdere bronnen

Uw selfservice BI-oplossing moet het mogelijk maken om te integreren met verschillende databronnen (ERP, CRM, boekhoud- en marketingsoftware, enz.). Daarnaast moet een selfservice BI-platform flexibel genoeg zijn om big data-bronnen (streaming data, IoT data, social media data, etc.) te integreren om je inzichten verder te verrijken met big data-analyse.

Power BI-gegevensstromen dat, naast het opnemen van gegevens uit een verscheidenheid aan gegevensbronnen, het opschonen, transformeren, integreren, verrijken en schematiseren van gegevens mogelijk maakt om echt diep in uw bedrijf te duiken.

Verdwalen in selfservice BI-technologieën?

Het team van ScienceSoft staat klaar om u te helpen bij het selecteren en configureren van de juiste technologiestack om aan uw specifieke business intelligence-behoeften te voldoen en om de selfservice BI ROI te maximaliseren.

analyseer financiële gegevens vanuit elk perspectief en bijgevolg hun bedrijf beter begrijpen. Als u denkt dat u professionele hulp nodig heeft om te beoordelen hoe goed Power BI kan voldoen aan uw selfservice-analysebehoeften of de implementatie ervan, kunt u onze Power BI-adviesaanbod.

Om een ​​snelle acceptatie van selfservice-BI mogelijk te maken, moet de oplossing een niet-technische weergave van bedrijfsgegevens bieden, zodat alle eindgebruikers waarde kunnen ontlenen aan selfservice-analysetechnologieën met gebruikmaking van gangbare zakelijke termen. Zo zouden ze een geconsolideerde weergave kunnen hebben van gegevens die relevant zijn voor termen als ‘klant’ of ‘product’ zonder de relationele structuur te kennen van de tabellen waarin de gegevens zijn opgeslagen.

gids over datakwaliteitsbeheer geschreven door mijn collega Irene Mikhailouskaya.

Hoewel selfservice BI veel te bieden heeft, vergt het ontwikkelen en onderhouden van zo’n oplossing aanzienlijke inspanningen. Naast het kiezen van de juiste selfservice-software, moet u de agile aanpak volgen bij het ontwikkelen of upgraden van uw selfservice BI-oplossing en hard werken aan de acceptatie van de oplossing binnen uw zakelijke gemeenschap. Als je behoefte hebt aan gekwalificeerde hulp bij een van deze taken, dan zijn mijn collega’s bij ScienceSoft en ik dat ook klaar om te helpen.

Effectieve Business Intelligence-rapportage of vier pijlers voor selfservice-BI

We bieden BI-adviesdiensten om uw zakelijke vragen te beantwoorden en uw analyses inzichtelijk, betrouwbaar en actueel te maken.