Gegevens redden levens: COVID 2020-reflecties

Gegevens redden levens: COVID 2020-reflecties

Blog

Terwijl de COVID-19-pandemie voortschrijdt, blijven we voorbeelden vinden van organisaties die analyses gebruiken om met onzekerheid om te gaan. Data speelden een buitenmaatse rol bij de noodzakelijke veranderingen die we in 2020 hebben gezien en zullen een nog grotere impact hebben in 2021 en daarna.

Uit een onderzoek uit 2020 bleek dat bijna de helft van de bedrijven nu vaker analyses gebruikt dan vóór de pandemie. In alle branches en regio’s omarmen professionals van alle soorten de kracht van data om bedrijven draaiende te houden, levens te redden en nieuwe kansen te omarmen.

De grootste BI- en datatrends voor 2021

Luma Health analyseert tekstberichten om de communicatie met de patiënt te verbeteren

Een van de vele dingen die digitale zorgverzekeraar Luma Health medische zorgverleners helpt, is feedback verzamelen van hun patiënten en gemakkelijker en effectiever met hen communiceren. Omdat COVID-19 een enorme crisis in de gezondheidszorg was en een enorm datagebeurtenis, de hoeveelheden gegevens die door de organisatie werden gegenereerd en vastgelegd, schoten omhoog in 2020.

Het datateam van Luma Health gebruikte BI.nl en Natural Language Processing om inzichten te vergaren uit hun schat aan sms-berichten van patiënten. De trends die ze ontdekten, zijn nu de drijvende kracht achter effectieve nieuwe berichten die providers gebruiken om de patiëntervaring te verbeteren, zonder dat Luma Health de tarieven helemaal verhoogt!

“In tijden van crisis hebben mensen inzicht nodig”, zegt Aditya Bansod, medeoprichter en CTO van Luma Health. “De teams van Luma Health waren in staat om data-analyse te gebruiken om de onvoorspelbare schommelingen in het gedrag van patiënten die COVID-19 produceerde te analyseren, te herkennen en aan te pakken, waarbij ze inzichten gebruikten om een ​​golf van innovatie voorgoed te creëren.”

Nieuwe zakelijke omstandigheden bieden nieuwe gegevens die baanbrekende inzichten kunnen opleveren. Een innovatie die uit noodzaak is ontstaan, kan de volgende uitbarsting van versnelling voor een bedrijf blijken te zijn of de uitstap naar een nieuwe markt die het vervolgens gaat leiden. Deze opwindende nieuwe invalshoeken zijn alleen zichtbaar en mogelijk met de juiste analyses en gegevens waarover het personeel beschikt.

Belangrijkste afhaalmaaltijden: Blijf op de hoogte van nieuwe gegevens waartoe uw organisatie toegang heeft; zoek naar manieren om het te gebruiken voor intelligentie die acties kan sturen en uw product of dienst kan ontwikkelen.

Softstuff gebruikt gegevens om te draaien naar direct-to-consumer

De COVID-19-crisis veroorzaakte de ongeplande evolutie van talloze bedrijven. Voor Soft Stuff, leverancier van speciaal voedsel, zal 2020 voor altijd het jaar zijn waarin ze de business-to-consumer-markt betraden. Omdat de pandemie net begon in de VS, hebben president en CEO Lois Gamerman en haar team de gegevens grondig bekeken en besloten dat het tijd was om in de detailhandel te springen in de hoop de storm te doorstaan.

“Het is moeilijk om het volledige effect te kwantificeren [of analytics], ”Zei Darren Klinefelter, directeur technologie en bedrijfsactiviteiten. “Ik heb dieper kunnen zien welke klanten naar onze website komen, en we zijn begonnen onze e-commercemogelijkheden beter te volgen.”

Soft Stuff heeft een reeks winkelpuien geopend om verschillende gemeenschappen te bedienen, waaronder FeedingU Kosher, Chesapeake Bay Gourmet en anderen.

“We beheren drie, vier e-commercesites op basis van dezelfde voorraad”, aldus president en CEO Lois Gamerman. “BI.nl heeft ons de mogelijkheid gegeven om diep te kijken naar de producten die we vervoeren en wat de doorvoer is voor elk van deze stromen.”

Het gebruik van gegevens en inzichten om een ​​pad naar de toekomst uit te stippelen, staat bij de meeste leidinggevenden hoog in het vaandel. Momenteel zei slechts 13% van de respondenten van een recente BI.nl-enquête (uitgevoerd met IDC) dat ze dagelijks interactie hebben met analyses (34% zei wekelijks; ongeveer 50% zei maandelijks). Dat aantal zal alleen maar stijgen naarmate intelligentie van geanalyseerde gegevens steeds belangrijker wordt voor de toekomst van hun bedrijven. Een totaalbeeld krijgen van een branche en de vooruitzichten van het bedrijf voor de toekomst is een essentiële manier waarop een analyseplatform leidinggevenden kan helpen hun bedrijf in de goede richting te sturen.

Belangrijkste afhaalmaaltijden: Afdelingshoofden, leidinggevenden en andere besluitvormers moeten regelmatig gebruikmaken van analyses, een belangrijk onderdeel van de manier waarop zij hun organisatie leiden.

LiveHire verbetert het inhuren met AI

LiveHire’s AI-ondersteunde platform voor talentverwerving en -betrokkenheid stelt HR-managers en recruiters in staat om het beste talent gemakkelijker aan te nemen en te behouden. Gebruikers ervaren een gestroomlijnde interface, waar hun wervingsbeslissingen kunnen worden geleid door diepgaande inzichten die zijn verzameld uit hun geanalyseerde gegevens – een enorme stap voorwaarts voor HR-professionals die te maken hebben met steeds kleinere marges en een meer competitieve arbeidsmarkt in het tijdperk van COVID.

“Gezondheidszorgorganisaties moeten tegenwoordig, meer dan ooit tevoren, in staat zijn om goed bij elkaar passende talenten snel in de organisatie te vinden, te betrekken, aan te nemen en te analyseren met een volgsysteem voor sollicitanten van de volgende generatie”, zegt Antonluigi Gozzi, Chief Product Officer van LiveHire. en medeoprichter.

Het aannemen en behouden van de beste mensen en het gebruik van gegevens om die wervingskeuzes te ondersteunen, is een belangrijk onderdeel van het helpen van bedrijven om concurrerend te blijven. Door de juiste inzichten in de handen van werknemers op de juiste plaats te brengen – het optimale punt van besluitvorming – worden de activiteiten gestroomlijnd, de resultaten (inclusief HR-resultaten) verbeterd en het bedrijf geholpen zich te ontwikkelen.

Belangrijkste afhaalmaaltijden: Zoek naar manieren om datagestuurde beslissingen te integreren in essentiële workflows om de acceptatie te vergroten en bedrijfsresultaten te verbeteren.

Bouwen aan een betere wereld met data

Elk bedrijf wordt een databedrijf, maar hoe die data eruit zien en de veranderingen die het teweegbrengt, zijn net zo uniek als de bedrijven zelf. De COVID-crisis heeft de wereld veranderd en heeft de vorm geïnformeerd die bedrijven hebben moeten aannemen om te overleven, maar de basis blijft bestaan: beoordeel uw datastores, begin met analyseren wat u heeft en draai in de richting van de datapunten.

De grootste BI- en datatrends voor 2021

Content Studio-lid Rachel Burstyn heeft gewerkt in programmamarketing voor NPR, was een voedselcolumnist voor World Jewish Digest in Chicago en een nieuwsverslaggever voor WVXU-FM Cincinnati. Ze woont in Israël met haar man en vier kinderen.

Trefwoorden: COVID-19 | Digitale transformatie

Meer informatie over ?

Gegevens redden levens: COVID 2020-reflecties
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Gegevens redden levens: COVID 2020-reflecties

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    Gegevens redden levens: COVID 2020-reflecties

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?