Gegevensbeheer kan “gegevensvertrouwensrelaties” creëren voor consumenten in organisaties

Gegevensbeheer kan

Meer weten over :

Gegevensbeheer kan “gegevensvertrouwensrelaties” creëren voor consumenten in organisaties

Gegevensbeheer kan

Klik voor meer informatie over auteur Tejasvi Addagada.

In de afgelopen paar maanden hebben bedrijven de digitale transformatie versneld over meerdere reizen van on-boarding- en serviceklanten. Dit was mogelijk door het integreren en samenvoegen van meerdere bronnen en door de ‘datamoerassen’ te temmen om kwaliteitsgegevens te leveren. Platformbeheer is de mantra voor een gezonde levering van Big-Data en native dataplatforms.

Niet alleen de cultuur van het beheren van gegevens vereist een verandering, maar ook de cultuur van het beheren van gegevens van klanten. Dit evolueert in feite met gesprekken over het belang van gegevensbescherming in India en wetgevingen zoals GDPR, DFIC-beschermingswetgeving.

Het verzamelen van gegevens in de eerste handdruk met een klant minimaliseren echter om een ​​contract en wettelijke verplichtingen na te komen met behoud Data kwaliteit bouwt vertrouwen op in elke klantinteractie. Mensen kunnen bedrijven visualiseren als bewaarders van hun privégegevens. Een recente ervaring heeft ertoe geleid dat ik gegevensvertrouwen nauwkeurig heb gedefinieerd. Verder, naarmate de relatie met het bedrijf ouder wordt, verstrekken klanten gewillig aanvullende informatie – wat in feite zero-copy data wordt genoemd. Dergelijke Zero-copy-gegevens die aan organisaties worden verstrekt omdat ze fiduciaire stewards zijn, helpen mensen om betere diensten te ontvangen.

Het citeren van een ervaring – ik kon niet inloggen op mijn beleggingsbeheerdienst op een website – omdat mijn e-mailadres en telefoonnummer die aan het fonds zijn gekoppeld, niet langer correct zijn en ik ze niet kan resetten, terwijl ik er nog steeds elke keer in investeer. maand.

Het harmoniseren van gegevensprivacy en het delen van gegevens kan innovatie in de bedrijfsecosystemen stimuleren en tegelijkertijd de economische waarde van gegevens ontsluiten. De eerste stap voor elke start-up of een gevestigde organisatie is het bouwen van een gecontroleerde omgeving die gegevens goed kan beheren en beheren. Deze activiteit zal het vertrouwen in de interne gegevens die worden gehost door verschillende functies, zoals marketing, verder doen toenemen en een cultuur van delen creëren voor ‘digitale centriciteit’.

Zoals Gegevensbeheer is bekend dat het een trapsgewijze positieve impact heeft op Corporate Governance, terwijl tegelijkertijd mensen buiten de organisatie de organisatie beginnen te vertrouwen als beheerders van hun gegevens. Een volwassen organisatie kan een ‘data trust’ worden genoemd, waarbij de controle over data in handen is van haar klanten. Hoewel organisaties ofwel verwerkingsverantwoordelijken ofwel verwerkers van gegevens zijn, kan de groep worden gezien als een ethisch element dat een fiduciaire plicht heeft om de integriteit van de gegevens van mensen te behouden.