Gegevensbeheer voor ondernemingen: belangrijke principes voor het genereren van waarde

Gratis data advies nodig? maak een afspraak.

Gegevensbeheer voor ondernemingen: belangrijke principes voor het genereren van waarde

Klik voor meer informatie over auteur Deepak Gupta.

Data Governance is naar voren gekomen als een van de topprioriteiten voor organisaties over de hele wereld. Gezien deze realiteit gaan organisaties consequent met hun gegevens om om bedrijfsresultaten te ondersteunen.

Dus, wat is gegevensbeheer voor ondernemingen en waarom is het belangrijk?

Gegevensbeheer is een reeks wetten die in een organisatie worden geïmplementeerd om de controle en autoriteit over hun gegevensactiva te bepalen, wat betekent dat het een grote invloed heeft op de tactische en operationele beslissingen in de meeste ondernemingen.

Gewoonlijk omvat een goed Data Governance-programma het gebruik van overeengekomen modellen en het bepalen wie de gegevensactiva van het bedrijf kan gebruiken en onder welke omstandigheden.

Data executives over de hele wereld zijn begonnen met het geven van prioriteit aan enterprise Data Governance, gezien de regelgeving zoals AVG en CCPA worden steeds meer geïmplementeerd.

Efficiënt gegevensbeheer is cruciaal voor de integriteit, veiligheid, beschikbaarheid en bruikbaarheid van de gegevens. Het is dus logisch om ervoor te zorgen dat uw organisatie over de juiste certificeringen beschikt om het goed te doen.

Hieronder ziet u een lijst met certificeringen die moeten worden opgenomen voor correct gegevensbeheer:

 • AICPA SOC 2 (Type II): Deze certificering zorgt ervoor dat de gegevens veilig en beschikbaar zijn en dat ze hun integriteit behouden.
 • ISAE 3000: Dit is een certificering die instrumenteel is voor de bescherming van niet-financiële gegevens.
 • PCI DSS – PCI SSC: Voor de integriteit van betalingstransacties is deze certificering cruciaal.
 • ISO / IEC 27018: 2019: Het beveiligen van PII begint met deze certificering.
 • ISO 27017: 2015: Ervoor zorgen dat deze certificering aanwezig is, is een uitstekende manier om uw cloudservices te beschermen.
 • NIST Cybersecurity Framework: Als resultaat van deze certificering, de dataveiligheid het risico is aanzienlijk laag.
 • US Privacy Shield: Deze certificering is voornamelijk bedoeld voor EER-burgers. Hun klachten kunnen naadloos worden opgelost.
 • ISO 27001: 2013: Deze specifieke certificering heeft tot doel de integriteit van het informatiebeveiligingsbeheersysteem te behouden.

Enterprise Data Governance: hoe een effectief raamwerk te implementeren

Vanwege de verschillende uitdagingen op het gebied van gegevensbeheer voor ondernemingen, kan het handhaven van de veiligheid, kwaliteit en integriteit van uw gegevensactiva een ontmoedigende taak zijn.

Daarom is het belangrijk om deze zeven stappen toe te passen, aangezien uw zakelijke Data Governance-beleid een lange weg kan gaan het versterken van uw gegevensbeheer inspanningen in uw hele bedrijf.

Stap 1: focus op de gebieden die verbetering behoeven
U kunt in de verleiding komen om alle gegevensproblemen samen op te lossen. Maar een onfeilbare manier om de integriteit van uw gegevens te behouden, is door u te richten op een of twee activa die de maximale ruimte bieden voor verbetering van gegevensactiva. Wanneer u selectief Data Governance-problemen verwijdert, zult u merken dat het u een solide basis biedt om Data Governance in het hele bedrijf mogelijk te maken.

Stap 2: Benut de kracht van data optimaal
Gegevens moeten gemakkelijk toegankelijk zijn om op de juiste manier te worden beheerd. Door gebruik te maken van verschillende integratietechnologieën en best practices op het gebied van Data Governance, kunnen moderne bedrijven hier zeker van zijn, ondanks de bestaande data in diverse vormen.

Stap 3: Maak regels, rollen en verantwoordelijkheden
Zorg ervoor dat mensen die met informatie in uw bedrijfsgegevens werken, worden bestuurd door een optimaal proces dat de gegevensintegriteit waarborgt.

Stap 4: Zorg ervoor dat de beschikbare informatie van hoge kwaliteit is
Voor de effectiviteit van een Data Governance-onderneming is een van de cruciale vereisten de gegevensintegriteit. U kunt de volgende systematische aanpak gebruiken:

 • Profilering: Dit verwijst naar het vergelijken van uw gegevens met een vooraf gedefinieerde statistiek, zodat u kunt inschatten of deze goed of slecht zijn.
 • Ontleden en standaardiseren: Dit verwijst naar het proces van valideren en corrigeren van de gegevens in overeenstemming met de branche- en bedrijfsstandaard. Je controleert vooral zaken als standaardisatie van zaken en naamformaten.
 • Verrijking: Het idee van verrijking is eenvoudig. U verzamelt en verbetert uw bestaande gegevens met behulp van nieuwe gegevens, zoals de gegevens met betrekking tot geocode.
 • Toezicht houden: Deze stap is belangrijk als je wilt Data kwaliteit consistent zijn.

Stap 5: Infrastructuur opzetten die totale verantwoording verzekert
Het is vermeldenswaard dat de kwaliteit van uw activa niet kan worden gegarandeerd, tenzij mensen verantwoordelijk worden gehouden. Hiervoor moet u voor elk van uw activa “eigenaren” toewijzen en hen de juiste technologie bieden voor het beheer ervan, omdat handmatige processen gevoelig zijn voor fouten, zelfs als ze goed worden gecontroleerd.

Stap 6: Stap over naar een op masterdata gebaseerde cultuur in uw onderneming.
Een andere nuttige techniek die u in uw Data Governance-programma kunt opnemen, is het proces van de overgang van een op transactiegegevens gebaseerde cultuur naar een op masterdata gebaseerde cultuur. Met goed Master Data Management kunnen bedrijven zorgen voor een veel betere Data Governance.

Stap 7: Ontwikkel een feedbackmechanisme ten behoeve van procesverbetering.
Het is van cruciaal belang om een ​​feedbackmechanisme in het proces te hebben ingebouwd om de constante verbetering van Data Governance-initiatieven mogelijk te maken.

Voor deze laatste stap kunnen grafische, real-time Data Governance-tools de feedback- en verbeteringscyclus mogelijk maken. Als u dit doet, krijgt u een duidelijk idee van hoe de Data Governance-initiatieven werken aan uw informatiemateriaal om ervoor te zorgen dat deze naar wens werkt.

Gevolgtrekking

Een goede Data Governance-strategie is cruciaal voor een bedrijf om effectief met gegevens om te gaan. Maar soms kan het moeilijk zijn.

Hoewel elke organisatie zijn unieke uitdagingen heeft, kan het hierboven geboden raamwerk zorgen voor de implementatie van een efficiënte bedrijfsgegevensbeheerstructuur.