Gegevensinzichten: de opkomst van hyperautomatisering

Gegevensinzichten: de opkomst van hyperautomatisering

COVID019 heeft de manier waarop bedrijven in verschillende bedrijfstakken zaken doen op zijn kop gezet. Bovendien worden zelfs traditioneel trage industrieën gedwongen zich snel aan te passen aan veranderend consumentengedrag en budgetuitdagingen. Volgens het 2021 CEO Benchmark Report van de Predictive Index heeft slechts 31% van de bedrijven sinds maart 2020 geen verlof of ontslagen.

De zaken zijn mager, en dat zal waarschijnlijk in de nabije toekomst zo blijven. Ondertussen blijven technologietrends in opkomst, waardoor een beweging mogelijk is zonder de efficiëntie te verliezen, en in veel gevallen zelfs te verbeteren.

Aangezien de pandemie talloze organisaties heeft gedwongen tot een nieuw bedrijfsmodel, zijn trends zoals procesautomatisering en hyperautomatisering ideaal voor bedrijven die op zoek zijn naar kansen om hun groeitrajecten voort te zetten of te hervatten.

Gegevensinzichten: de opkomst van hyperautomatisering

Wat is hyperautomatisering?

Gartner VP David Cearley biedt een eenvoudige definitie van hyperautomatisering:

“[Hyperautomation is] over het automatiseren van alles wat we kunnen automatiseren. “

Met andere woorden, het gaat veel verder dan een paar simpele automatiseringen van alledaagse taken. Dit gaat er niet om dat software een rapport voor u kan uitvoeren. Het gaat om het automatiseren van het ophalen van gegevens, de analyse van die gegevens en de acties die worden ondernomen als resultaat van die analyse. Hoe meer het proces is geautomatiseerd, hoe beter het aansluit bij de definitie van Cearley.

We bevinden ons momenteel in het tijdperk van taakautomatisering, eenvoudige regels die het dagelijkse werk een beetje gemakkelijker maken. Naarmate de technologie rond deze eenvoudige regels en automatisering verbetert, zullen we dichter bij het vermogen komen om het hele proces en de algehele workflow te beheren, en zelfs conversational UX introduceren om deze processen te helpen automatiseren.

Dit is een cruciale ontwikkeling in het tijdperk van talenttekorten en budgettekorten. Door meer belangrijke onderdelen van bedrijfsprocessen op alle niveaus te automatiseren, kunnen er aanzienlijke besparingen op het gebied van budget en personeel worden gerealiseerd. Cearly noemt het “een terugkoppeling naar het toevoegen van bedrijfswaarde”.

Hoe geautomatiseerde processen kunnen zorgen voor groei in (en daarna) 2021

Het automatiseren van eenvoudige taken en workflows kan de efficiëntie van de organisatie op tactisch niveau verbeteren. Zodra die volgorde echter overgaat in hyperautomatisering, versnelt de efficiëntie en heeft uiteindelijk een impact op het organisatorische, strategische niveau.

Dat vereist op zijn beurt de introductie van een niveau van kunstmatige intelligentie dat nodig is voor autonome automatisering die zichzelf kan verbeteren en betrouwbaar kan uitvoeren. Voer robotic process automation (RPA) in, een voorbeeld van hyperautomatisering die bedrijfsbrede groei en succes kan stimuleren.

Om RPA een technologietrend te noemen, zou het belang ervan onderschatten. Als een blijkt uit recent onderzoek van Deloitte53% van de respondenten is tot op zekere hoogte begonnen met de implementatie ervan. De verwachting is dat in de komende twee jaar bijna driekwart van de bedrijven een of andere vorm van RPA implementeert.

De reden: tastbare ROI. Dezelfde enquête vond ook:

  • 92% van de bedrijven kan de naleving verbeteren
  • 90% van de bedrijven verbetert de kwaliteit en nauwkeurigheid van hun gegevens
  • 86% van de bedrijven verbetert hun productiviteit
  • 59% van de bedrijven verlaagt hun operationele kosten.

RPA is natuurlijk niet branchespecifiek. Het automatiseren van handmatige taken, met een gezonde infusie van AI, kan de belangrijkste drijfveer zijn achter hyperautomatisering. Door complete strategische processen te automatiseren, kunnen bedrijven digitale efficiëntie creëren die op elkaar voortbouwt en zich op de lange termijn aanzienlijk terugbetaalt.

Organisatorische belanghebbenden overtuigen om te investeren in hyperautomatisering

Budgetplanning in 2021 is vaak een moeilijke opgave. Strengere banden en tekortkomingen in de inkomsten dwingen leidinggevenden creatief te denken, slankere en slankere medewerkers op te bouwen en de overhead in het proces te verminderen. In die context kan het moeilijk zijn om uitvoerend leiderschap te overtuigen om de nieuwe, uitgebreidere digitale infrastructuur te bouwen die nodig is voor hyperautomatisering.

Vergis u niet: de overgang naar hyperautomatisering vereist een aanzienlijke initiële investering en een sterke digitale basis. De sleutel wordt dan het overtuigen van de belangrijkste belanghebbenden in de organisatie dat deze initiële investering zich op de lange termijn aanzienlijk zal terugbetalen.

Budgetplanners in 2021 willen prioriteit geven aan efficiëntie en resultaten. Dat is precies waarom automatisering de neiging heeft om goed te verkopen, tenminste als het goed wordt gedaan. CIO Dive schetst een mogelijke strategie:

Een andere strategie volgt wat Hahn de “thin edge of the wedge” -benadering noemt: budgetteren van een klein project dat snel efficiëntiewinst kan opleveren, en vervolgens de mogelijkheid openen voor uitbreiding in de toekomst.

Door een klein project te besturen, kunnen digitale winkels de doeltreffendheid van automatisering bewijzen. De opbrengsten van dat kleine project kunnen op hun beurt de belangrijkste belanghebbenden ervan overtuigen dat een uitgebreidere overstap naar hyperautomatisering de hiaten in het personeelsbestand wegneemt en zowel de productiviteit als de nauwkeurigheid verbetert. De resulterende automatisering zorgt niet alleen voor een slanker personeelsbestand, maar stelt teamleiders ook in staat om hun tijd te besteden aan strategische prioriteiten in plaats van aan alledaagse taken.

Hyperautomatisering als een belangrijk initiatief voor 2021

Hyperautomatisering is al jaren een doel voor digitale transformatie in digitaal vaardige industrieën. De COVID-19-pandemie heeft zijn opkomst alleen maar versneld, waarbij hele industrieën zich bewust zijn geworden van het potentieel om door te gaan met het bouwen van hun groeidoelstellingen, zelfs te midden van budgettaire en personeelsproblemen.

De sleutel is natuurlijk een strategische benadering van het concept. Hyperautomatisering vereist een organisatiebrede focus, samen met een initiële investering om de digitale infrastructuur te bouwen die nodig is voor het succes op lange termijn. Als het goed wordt gedaan, is het misschien wel het meest relevante strategische initiatief van 2021: een kans om te blijven streven naar groeidoelstellingen, waarvoor slechts een initiële investering nodig is om de efficiëntie op de lange termijn te verbeteren.

ChristianSteven Software automatiseert oplossingen voor rapportdistributie, browsergebaseerde data-analyse en dashboards, wat zorgt voor meer nauwkeurigheid en tijdbesparing. Als u niet automatiseert, loopt uw ​​bedrijf achter op het gebied van productie en inkomstenpotentieel.

Download Features PDFStart gratis proefperiode

Meer informatie over ?

Gegevensinzichten: de opkomst van hyperautomatisering
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Gegevensinzichten: de opkomst van hyperautomatisering

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    Gegevensinzichten: de opkomst van hyperautomatisering

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?