Haal het meeste uit uw KPI’s door de beste software te kiezen

Een Key Performance Indicator (KPI) is een indicator of maatstaf die aantoont hoe effectief uw organisatie de belangrijkste bedrijfsdoelstellingen bereikt. Organisaties stellen doorgaans doelen voor zichzelf en gebruiken KPI’s om hun succes bij het behalen van deze doelen te evalueren. KPI-software is essentieel voor het opzetten van KPI’s op uw dashboard en het continu meten van succes.

Hoe u uw KPI’s kiest

Haal het meeste uit uw KPI's door de beste software te kiezen

Het selecteren van de juiste KPI’s voor uw bedrijf hangt af van uw branche en welk deel van uw bedrijf u wilt volgen. Over het algemeen gebruikt elke afdeling verschillende KPI’s om meet succes op basis van hun specifieke zakelijke doelen en doelstellingen. Het eerste dat u moet doen, is uitzoeken welke soorten key performance indicators relevant zijn voor elke divisie en voor uw branche.

Gebruik geschikte KPI-software

Zodra u uw belangrijkste bedrijfsstatistieken heeft verstevigd, moet u investeren in geschikte KPI-software waarmee u deze kunt volgen in een realtime rapportagetool. U kunt uw KPI’s beheren door de juiste software te gebruiken voor uw branchebehoeften. Een dashboard met KPI’s kan handig zijn voor uw medewerkers en klanten, maar ook voor kritische stakeholders. Bovendien geven dashboards iedereen in uw bedrijf een goed inzicht in de voortgang van het bedrijf en de richting die het op gaat.

KPI-voorbeelden

Afhankelijk van uw branche en wat u voortdurend wilt volgen, zijn er verschillende KPI’s die uw bedrijf wil monitoren. Uw marketing-, verkoop- en financiële afdelingen zijn uw typische gebruikers van KPI-software om hun individuele maatstaven van succes bij te houden.

Realtime KPI’s

Afhankelijk van de behoefte van de organisatie, kunt u besluiten om KPI’s in realtime te volgen. Als ze in realtime veranderen, moet u deze KPI’s in realtime volgen. Dashboards en rapporten zijn de perfecte tools voor het bijhouden van uw prestaties. Ze helpen u ook om de prestaties van uw onderneming, een specifieke afdeling of essentiële bedrijfsvoering visueel weer te geven.

Het voordeel van KPI-software

KPI-software stelt u in staat uw gegevens om te zetten in analyses en inzichten. Bovendien kunt u met de software uw gegevens in het systeem invoeren of verbinding maken met externe bronnen voor nauwkeurige gegevensverzameling. Met dit type software kunt u verschillende KPI’s visualiseren en begrijpen die verschillende gebieden van uw bedrijf vertegenwoordigen. Het gemak van toegang tot alle KPI’s op één plek is een essentieel voordeel van een KPI-dashboard.

Bedrijven profiteren van nauwkeurige gegevensverzameling, gegevensanalyse en monitoring van KPI’s. Bovendien kan een KPI die een probleem aangeeft, u waarschuwen en kunt u onmiddellijk actie ondernemen of indien nodig van koers veranderen. KPI-software centraliseert uw gegevens en vereenvoudigt ook de rapportage om u een concurrentievoordeel te geven.

Haal het meeste uit uw KPI's door de beste software te kiezen