Hebben Citizen Data Scientists speciale analysetools nodig?

Klik voor meer informatie over auteur Kartik Patel.

Wanneer Gartner het heeft over het uitbreiden van data-analyse naar zakelijke gebruikers, praten ze ook over hoe de analytische tools geschikt moeten zijn voor zakelijke gebruikers. Als een bedrijf een burgerinitiatief voor datawetenschappers wil implementeren en zijn zakelijke gebruikers wil aanmoedigen om productiever en waardevoller te worden binnen de bedrijfsomgeving, moet dat bedrijf tools bieden die gemakkelijk genoeg zijn voor de gemiddelde zakelijke gebruiker en waarmee ze deze tools gemakkelijk kunnen toepassen om dagelijkse beslissingen te nemen.

Er is een verschil tussen een datawetenschapper en een burger data scientist. Een datawetenschapper is productiever als hij zich kan concentreren op die geavanceerde analyseprojecten die 100% nauwkeurigheid vereisen en strategisch van aard zijn. Dat heeft een burger nodig verbeterde analysetools die suggesties en richtlijnen bieden om hen te helpen de beste manier te kiezen om gegevens te visualiseren en welke voorspellende analyse technieken om hun doelen te bereiken.

Een burger datawetenschapper moet analyses gebruiken om beslissingen te nemen die de taken en samenwerking op dagelijkse basis stimuleren – problemen oplossen en kansen identificeren en die oplossingen en suggesties in de teamomgeving brengen om productiever en efficiënter te werken om de voor hen gestelde doelen te bereiken.

Om dit soort verandering binnen een organisatie te bewerkstelligen, moeten managers, HR en leidinggevenden samenwerken om processen, workflow, evaluatietechnieken en samenwerkingsomgevingen voor vergaderingen en teams te creëren die gebruikers aanmoedigen en verwachten dat ze gegevens gebruiken om aanbevelingen en conclusies te ondersteunen.

Datawetenschappers kijken op de lange termijn. Datawetenschappers van burgers zitten in de loopgraven en om die langetermijndoelstellingen te bereiken, moeten ze de juiste tools en informatie hebben om elke dag vooruitgang te boeken! Als uw team augmented analytics nodig heeft, kan dat begin je reis nu!

Table of Contents

Vragen voor onze consultants?

Twijfel niet en neem direct contact met ons op met uw vraagstuk.