Hermes transformeert data-infrastructuur om pakketbezorging te versnellen

Pakketbezorging is een moordend bedrijf in het VK, met marges van slechts centen per pakket.

“Als je een extra cent kunt vragen voor een klein beetje verrijkte technologie of een verrijkte klantreis, of als je er een cent uit kunt halen, kun je echt aan de draaiknop draaien”, zegt Chris Ashworth, CIO van Hermes UK.

Het grootste deel van Hermes ‘bedrijf komt voort uit leveringscontracten met high street en online retailers – “80 procent van de top 100 retailers is bij ons”, zegt Ashworth – maar het heeft ook een netwerk van meer dan 4.500 pakketwinkels, van waaruit kleinere bedrijven en particulieren kunnen pakketten verzenden.

Hermes vervoerde in 2017 10 procent van de pakketten in het Verenigd Koninkrijk, de tweede na Royal Mail, de nationale postdienst (39 procent), volgens de Pitney Bowes Shipping Index. Maar Hermes en zijn klanten voelen de hitte van Amazon, dat 7 procent van de Britse pakketten vervoerde. En met vier op de tien Britten die volgens Mintel toegang hebben tot het Amazon Prime-programma en de gratis levering binnen één dag, zal die druk alleen maar toenemen.

Voor Hermes vormt Amazon echter zowel een existentiële bedreiging als een levensader, aangezien de weg naar transformatie van het bedrijf begon met een verschuiving naar cloudinfrastructuur die werd geleverd door zijn belangrijkste disruptieve zakelijke rivaal.

Naar de cloud

Toen Ashworth in het najaar van 2016 bij Hermes kwam, draaiden de IT-systemen van het bedrijf in een datacenter van het Duitse zusterbedrijf in Hamburg.

Copyright © 2019 IDG Communications, Inc.

Meer informatie over ?

Hermes transformeert data-infrastructuur om pakketbezorging te versnellen
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Hermes transformeert data-infrastructuur om pakketbezorging te versnellen

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    test

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?