Herstel van een recessie met de kracht van een AI-strategie

Herstel van een recessie met de kracht van een AI-strategie

Klik hier voor meer informatie over Dr. Tommy Weir.

Een van de vele lastige vragen die deze nieuwste – en potentieel grootste – recessie bedrijven opwerpt, is hoe hun AI-strategie eruit zou moeten zien, zowel om de neergang te doorbreken als om terug te kaatsen als het allemaal voorbij is.

Onnodig te zeggen dat er geen eenvoudig antwoord is, maar hier zijn vijf principes om het meeste uit AI te halen terwijl we worstelen met een onzekere toekomst:

Stel uw toekomst opnieuw voor en gebruik AI om deze vorm te geven: Laat je niet verleiden tot paniek en koop veel kant-en-klare digitale oplossingen en hoop er het beste van. De eerste en belangrijkste stap is het verfijnen van uw doel en strategie. Breng je team bij elkaar en zoek uit waar je de komende jaren zou kunnen zijn, vooral na de recessie. Het kan heel anders zijn dan de toekomst die u zich voor COVID-19 had voorgesteld, maar een nieuwe en andere wereld biedt ook nieuwe en andere kansen. Werk vervolgens terug van uw verfijnde strategie om forensisch te beslissen in welke technologie u moet investeren om uw nieuwe toekomst te realiseren.

Ontketen AI op de activa die u al heeft: Een andere paniekerige reactie waar bedrijven zich aan kunnen overgeven, is zich voor te stellen dat ze een geheel nieuwe reactie nodig hebben op een geheel nieuwe crisis. Dit is niet waar. Ik garandeer je dat je organisatie al over veel gegevens en vaardigheden beschikt die je nodig hebt om het bedrijf opnieuw vorm te geven en het verborgen potentieel ervan vrij te geven – het zit momenteel vast in een overvloed aan systemen die niet met elkaar praten, beheerd door mensen die dat niet zijn praten met elkaar. AI kan helpen om de punten te verbinden en ongelooflijke nieuwe inzichten te ontdekken. Bovendien is dit het moment om met spoed een team samen te stellen onder leiding van de top om te controleren wat je hebt, te leren over het potentieel ervan, een strategie uit te werken om het vrij te geven en je mensen de vrijheid te geven om over grenzen en uit silo’s te werken. Oude rivaliteit en diepgewortelde slechte gewoonten horen niet thuis in een organisatie die vecht met een door recessie getroffen wereld. Het vergt alle hens aan dek en een sterke samenwerking over de juiste AI om productiviteit verhogen zoals geen enkele andere factor dat kan.

Automatiseer waar u kunt en creëer betere menselijke rollen: Nogmaals, geen paniek en vind het wiel opnieuw uit. Na het verfijnen van uw strategie en het opnieuw indenken van uw toekomst, laat uw technische mensen hard werken om de markt af te speuren naar de geweldige kant-en-klare en gelicentieerde oplossingen die er al zijn. Enig oordeelkundig onderzoek van uw technisch onderlegde mensen zal resulteren in kosteneffectieve en flexibele oplossingen voor automatisering en digitalisering, waar dit zinvol is. Tegelijkertijd mag u de zeer belangrijke (en wat constant zou moeten zijn) verfijning van uw menselijke rollen niet verwaarlozen. De meeste bedrijven werken met functieomschrijvingen die al jaren achterhaald zijn. Ze begrijpen niet dat het voortdurend beoordelen van rollen helpt om te onthullen waar vaardigheden overbodig zijn en waar bijscholingswerkers nodig zijn, omdat slimmere systemen slimmere mensen nodig hebben.

Pak fraude frontaal aan met AI: Recessies brengen de fraudeurs naar buiten. Recessies, in combinatie met AI, brengen de zeer slimme fraudeurs naar boven. De donkere kant van AI is dat cybercriminelen het ook kunnen gebruiken, en het betekent dat bedrijven steeds meer worstelen met de meest geavanceerde criminelen die de wereld ooit heeft gezien. Vertrouw op traditionele of verouderde systemen en u zou in grote problemen kunnen komen. Naast het identificeren van de meest geschikte AI-tools voor uw bedrijf, is het ook belangrijk dat u op zoek gaat naar de beste anti-fraude AI-oplossingen. De mate waarin bedrijven hun klanten laten zien dat ze bedreven zijn in het voorkomen van fraude en cybercriminaliteit, in een wereld waarin die klanten hun gegevens aan een bedrijf hebben toevertrouwd, zal in toenemende mate leiden tot blauw water tussen de successen en mislukkingen van het bedrijf.

Gebruik AI om de productiviteit van externe medewerkers te verhogen: Het personeelsbestand van vandaag is steeds meer afgelegen en bedrijfsleiders hebben het moeilijk om de productiviteit van werknemers nauwkeurig te meten om de winstmarges te verhogen in het midden van een wereldwijde recessie. Gartner, een toonaangevend onderzoeksbureau, stelt voor om AI-software te gebruiken om niet alleen de productiviteit te verbeteren, maar ook het moreel en de betrokkenheid van werknemers in een post-pandemische wereld.

In feite, Gartner uitgegeven haar Gartner’s Cool Vendors in Human Capital Management: modernisering van de werkplek met AI en video rapport in mei 2020. In het rapport stond:

“Kunstmatige intelligentie, zelf samengestelde video en digitale samenwerkingstools moderniseren de werkplek. Applicatieleiders die het beheer van menselijk kapitaal transformeren, moeten de acceptatie van deze tools promoten om de productiviteit en de prestaties van de organisatie te verbeteren. “

2020 is een goed moment om AI-productiviteitstools uit te proberen, terwijl het grootste deel van het personeel op afstand is en op zoek is naar meer manieren om waardevol te zijn voor hun organisaties.

Let op uw concurrenten: Deze is eenvoudig. Als u niet al het bovenstaande doet, en uw concurrenten wel, dan plaatst u uzelf in een kwetsbare positie als het gaat om het toekomstbestendig maken van uw bedrijf. Organisaties die stoppen om te herwaarderen waar ze naartoe gaan en die AI inzetten om het meeste uit hun bestaande activa en de kansen te halen, zullen de overlevenden zijn van deze recessiewereld en de winnaars van de volgende, welke vorm die ook aanneemt.