Het dilemma van het bereiken van QA-flexibiliteit versus QA-standaardisatie oplossen

Het dilemma van het bereiken van QA-flexibiliteit versus QA-standaardisatie oplossen

Klik voor meer informatie over auteur Hemanth Kumar Yamjala.

Kwaliteitsborging is naar voren gekomen als de cruciale vereiste voor bedrijven om hun producten of diensten superieur of gelijkwaardig te maken aan hun concurrenten. Om hetzelfde te bereiken, heeft de QA-functie nieuwe processen, technologieën, innovaties, tools en methodologieën omarmd. Hoewel ze kwaliteit in de hele waardeketen willen integreren, zien ze ook een aantal uitdagingen. Een van de uitdagingen is het volgen van het agile-model bij het testen van QA-software, aangezien agile spreekt voor zowel flexibiliteit als standaardisatie. Om een ​​succesvolle agile teststrategie op te zetten, is het dus belangrijk om de op agile gebaseerde initiatieven op de best mogelijke manier te gebruiken. Laten we begrijpen hoe zowel standaardisatie als flexibiliteit kunnen worden bereikt in QA door elk softwaretestbedrijf.

Standaardisatie en flexibiliteit bij het testen van QA-software

In het agile ontwikkelproces kan de nadruk op flexibiliteit een positieve impact hebben op de uitkomsten. Het vraagt ​​om het doorbreken van silo’s tussen teams en het vergroten van de flexibiliteit om betere prestaties te bereiken. Omdat agile intrinsiek van voorbijgaande aard is en zich snel kan aanpassen aan veranderingen die worden opgeworpen door de zich ontwikkelende ontwikkeling of testlandschapkan elke standaardisatie het proces ondermijnen. Er moet dus worden onderzocht hoe een evenwicht kan worden bereikt tussen flexibiliteit en standaardisatie, de twee tegengestelde vereisten van de flexibele manier van testen van softwarekwaliteitsborging.

Hoe groot is uw organisatie: Dit kan een van de redenen zijn waarom belanghebbenden het moeilijk vinden om een ​​evenwicht te vinden tussen de twee aspecten – flexibiliteit en standaardisatie. Een kleinere organisatie met beperkte middelen kan bijvoorbeeld flexibel zijn en haar processen aanpassen op basis van de zakelijke vereisten. Een grote organisatie met tal van activa, processen, afdelingen en middelen zou echter een bepaald niveau van standaardisatie in haar processen nodig hebben om verbeterde productiviteit en efficiëntie te bereiken. En dankzij deze standaardisatie kunnen grote ondernemingen niet de flexibiliteit tonen die kleinere kunnen bereiken. Dus enerzijds kan standaardisatie orde en efficiëntie brengen, anderzijds kan het mensen en systemen star en inflexibel maken.

Evenzo kan flexibiliteit een onderneming in staat stellen haar processen en producten snel aan te passen aan de veranderende marktdynamiek en tegelijkertijd chaos teweeg te brengen tijdens de overgang. Betekent dit dat grote ondernemingen moeten terugschrikken om het flexibele model van ontwikkeling en QA-testen te omarmen? Nee, aangezien agile een overvloed aan voordelen kan opleveren die grote ondernemingen zich niet kunnen veroorloven als ze moeten overleven en concurrerend moeten blijven. Het is alleen dat dergelijke organisaties meer werk moeten doen om een ​​bedrijfscultuur te creëren die de behoefte aan flexibiliteit begrijpt om producten van betere kwaliteit af te leiden.

Bakken in flexibiliteit wanneer dat nodig is: Het is belangrijk om de zorgen van elke belanghebbende aan te pakken als het gaat om het vinden van een evenwicht tussen flexibiliteit en standaardisatie. Om dit met een voorbeeld uit te leggen, volgen ontwikkelaars doorgaans een gestandaardiseerde benadering voor het schrijven van code op basis van gebruikersvereisten. En als er later een nieuwe vereiste komt, wordt het bijna onmogelijk voor ontwikkelaars die traditioneel werken ontwikkelingsproces om hetzelfde op te nemen. En als de vereiste wordt opgenomen na het opnieuw kalibreren van de build, kan dit een aanzienlijke hoeveelheid tijd, moeite en budget kosten. Vanwege dergelijke problemen worden er pas wijzigingen aangebracht als er een nieuwe versie van het product is uitgebracht. Deze vertraging kan echter een zeer goede invloed hebben op de kansen van het product om door zijn eindklanten te worden overgenomen.

In het agile ontwikkelingsmodel waar shift-left testen de norm is, wordt feedback van klanten doorgegeven aan het ontwikkelteam om nieuwe functionaliteit op te nemen. Dit wordt bereikt door periodiek patches vrij te geven en ervoor te zorgen dat aan de behoeften van de klant wordt voldaan. In agile zijn de kwaliteitsborgingsdiensten een integraal onderdeel van het ontwikkelingsproces en gaan ze over het testen van de codes in de hele SDLC in plaats van deze uit te voeren aan het einde van de ontwikkelingspijplijn. Deze benadering laat alle software testen bedrijf volg gestandaardiseerde testprocessen, tools en benaderingen, terwijl u de mogelijkheid behoudt om het testproces te verwijderen, bewerken en beheren zoals vereist. QA-services moeten dus standaardisatie volgen om kwaliteitsresultaten in projecten en processen te garanderen. Ze moeten echter flexibel genoeg zijn om strategieën aan te passen op basis van veranderende zakelijke vereisten.

Gevolgtrekking

Flexibiliteit en standaardisatie staan ​​op gespannen voet vanwege hun inherente kenmerken. Ze moeten echter samen worden gebruikt, vooral door QA software testen services, om de gewenste bedrijfsresultaten te bereiken. Het hangt uiteindelijk af van het begrijpen van het vermogen van uw organisatie om met de twee concurrerende krachten te trouwen en een evenwicht tussen hen te bereiken.

Meer informatie over ?

Het dilemma van het bereiken van QA-flexibiliteit versus QA-standaardisatie oplossen
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Wat is Power BI Designer?

Power BI van Microsoft kan ervoor zorgen dat aan uw unieke behoeften op het gebied van gegevensmodellering wordt voldaan. Maar als u net begint, kan

Het dilemma van het bereiken van QA-flexibiliteit versus QA-standaardisatie oplossen

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

  Het dilemma van het bereiken van QA-flexibiliteit versus QA-standaardisatie oplossen

  Gratis scan aanvragen
  voor jouw organisatie?

  Gratis Download

  Het Business Intelligence Playbook

  Met praktische stappen en tips geven we je de handvatten om BI van de grond te krijgen én bij te laten dragen in jouw bedrijfsdoelstellingen.

  De juiste BI experts

  Wacht!! Ga nog niet weg zonder gratis dashboard.

  Jij bent hier toch ook voor meer inzicht in jullie data?