Het nieuwe normaal ontrafelen met gegevens en analyses

Klik voor meer informatie over auteur Devansh Sharma.

Analytics is de afgelopen jaren een belangrijke factor geweest voor bedrijven. We hebben de hele wereld zien verschuiven van procesgestuurde naar datagestuurde besluitvorming. En nu we aan de vooravond staan ​​van een nieuw normaal te midden van deze ongekende tijden, zou het gebruik van gegevens en analyses moeten dienen als onze gids voor het post-COVID-19-tijdperk.

Nu bedrijven zich openstellen na maanden van rigoureuze lockdown, laten de vroege trends zien dat er meer gebruik wordt gemaakt van gegevens en inzichten bij het monitoren en plannen van een post-pandemische omgeving. Van het bepalen van de markten en het testen van bedrijfsmodellen tot het plannen van benodigdheden, organisaties gebruiken gegevens op steeds meer manieren.

Hoewel verwacht werd dat de goedkeuring van op gegevens gebaseerde besluiten zou toenemen, heeft de huidige crisis dit naar een ander niveau geduwd. Een belangrijke trend die naar voren is gekomen, is het gebruik van analyses door overheden over de hele wereld om de COVID-19-situatie te volgen en te beheren door gegevens van ziekenhuizen en patiënten te verzamelen. Data Science heeft real-time monitoring van alle actieve zaken in een bepaald land / gebied mogelijk gemaakt, waardoor burgers hun dichtstbijzijnde hotspots kunnen vinden. Aan de andere kant helpt dit patiënten ook om het dichtstbijzijnde ziekenhuis / medisch centrum te vinden waar testen / behandeling beschikbaar is.

Overheden gebruiken analyses om hittekaarten te maken voor de verspreiding van COVID-19 in verschillende gebieden om de heropening van provincies en steden te plannen. Deze zelfde warmtekaarten worden door organisaties over de hele wereld gebruikt om de situatie van verschillende markten voor heropening te beoordelen. De zorgsector gebruikt analyses om de voorraden maskers, PBM-kits en ventilatoren te beheren en te onderhouden, terwijl de detailhandel analyses gebruikt om essentiële en niet-essentiële producten te categoriseren en prognosestudio’s gebruikt om de vraag, voorraad, enz.

Bij het beoordelen van het heropeningstraject van meerdere bedrijven, zijn er een paar factoren die opvallen als de belangrijkste.

Bedrijfscontinuïteit

Eerst en vooral zou het primaire doel van bedrijven bij heropening moeten zijn om door te gaan op een manier van zaken zoals gewoonlijk (BAU). Bedrijven moeten zich bewust zijn van de volgende implicaties:

  • De operationele strategie moet zo flexibel mogelijk zijn in de nieuwe norm, waarvoor realtime gegevens over de verspreiding van virussen nodig zijn
  • De veiligheid van werknemers moet van het grootste belang zijn – er moeten veiligheidsmaatregelen worden genomen in de kantooromgeving, waaronder vereisten voor gezichtsmaskers, temperatuurmeting en het handhaven van de juiste sociale afstand – allemaal gebieden waar gegevens en analyses een belangrijke rol zullen spelen opnieuw

Stress testen

Stresstests kunnen in de nabije toekomst dienen als een make-or-break-strategie voor organisaties, aangezien bedrijven proberen het licht aan te houden in deze moeilijke tijden. Er zijn veel gegevens en inzichten nodig om bedrijfsmodellen in verschillende markten te stresstesten. COVID-19 is de zwarte zwaangebeurtenis geweest die de duurzaamheid van veel organisaties in gevaar heeft gebracht, en er zijn tal van organisaties die door de hoge hefboomwerking financiële stress ondervinden. Analysemodellen bestaan ​​al voor stresstests, maar de acceptatie bleef een uitdaging. In een wereld na de crisis zal de acceptatie van deze modellen met grote sprongen toenemen.

  • Veerkracht: volgens IMF-projecties, zal de wereldeconomie in 2020 met 3 procent krimpen, een grotere neergang dan tijdens de financiële crisis van 2008-2009. In een dergelijk scenario moeten organisaties nieuwe modellen bedenken om deze economische krimp te ondersteunen. In deze nieuwe norm zullen fabrikanten zich niet alleen concentreren op hun toeleveringsketen, maar ook op de toeleveringsketen van hun leverancier om een ​​robuuste uitvoering te garanderen. In een post-pandemische wereld zullen organisaties veel data crunching nodig hebben om voorspellingen, voorspellingen en simulaties te kunnen doen.

Bekijk aanbiedingen

Binnen de nieuwe norm zullen organisaties zeer wendbaar moeten zijn met hun aanbod, aangezien de meeste van hen zullen worden gedigitaliseerd. Feedbackgegevens zullen een zeer cruciale rol spelen om de vinger aan de pols te krijgen van de consument om hen heen.

Organisaties moeten ervoor zorgen dat hun aanpak agile is, zodat ze in staat zijn om op veranderingen in te spelen. Organisaties moeten naar het SKU-niveau gaan en zich richten op vraag en winstgevendheid. Producten met een hoge vraag en een hoge winstgevendheid zullen in deze tijd opvallen.

Beoordeel markten

Leidinggevenden van de C-suite hebben gegevens nodig om te bepalen welke markten het meest worden beïnvloed en het impactniveau op die gebieden. Ze zullen ook verschillende scenario’s moeten zien van hoe deze nieuwe normaal eruit zal zien. Er zouden rigoureuze stresstests nodig zijn om zeker te zijn van de manier waarop het bedrijf vooruit zal gaan. Machine leren (ML) -modellen kunnen ook een belangrijke rol spelen bij stresstests.

Bekijk bedrijfsmodellen

Met een nieuw normaal om aan aan te passen, moeten organisaties hun bedrijfsmodellen herzien. Ze kunnen de volgende stappen gebruiken (weergegeven in de afbeelding hieronder) om hun huidige modellen te beoordelen en nieuwe te ontwikkelen.

Bij elk van deze stappen spelen data en inzichten een cruciale rol. Of het nu gaat om het maken van simulaties, het bekijken van verschillende kansen of het simuleren van de juiste bedrijfsmodellen met die kansen, voor al deze stappen zijn de juiste gegevens nodig.

follow:
admin

admin

Related Posts

Een korte geschiedenis van gegevensbeheer

Datamanagement is de organisatie van gegevens, de stappen die worden gebruikt om efficiëntie te bereiken en informatie uit die gegevens

Datakans klopt! Moet je antwoorden?

Klik voor meer informatie over auteur Kartik Patel. Als zakenmensen krijgen we vaak te maken met wat misschien een geweldige

Een korte geschiedenis van gegevensbeheer

Datamanagement is de organisatie van gegevens, de stappen die worden gebruikt om efficiëntie te bereiken en informatie uit die gegevens

Datakans klopt! Moet je antwoorden?

Klik voor meer informatie over auteur Kartik Patel. Als zakenmensen krijgen we vaak te maken met wat misschien een geweldige