Hier leest u hoe IT zich kan voorbereiden op wat er hierna komt

Hier leest u hoe IT zich kan voorbereiden op wat er hierna komt

Klik voor meer informatie over auteur Patrick Hubbard.

In de sprankelende, gouden dagen vóór het nieuwe normaal beschouwden veel kantoormedewerkers ‘infrastructuur’ waarschijnlijk als de gebouwen waarin ze werkten en hun bureaus en computers. Maar in wat een oogwenk leek, leerden werknemers dat infrastructuur een complex digitaal amalgaam is geworden – het is de cloud, mobiele toegang, proxy’s, VPN’s, Slack, Zoom, laptops, tablets en SaaS overal tussenin.

Digitaal als infrastructuur is geen nieuws voor IT-professionals, maar nu weet iedereen: het gaat niet om het kantoorgebouw, maar om de gegevens en hoe we deze manipuleren en openen. Het resultaat is dat IT-professionals sinds de pandemie meer dan ooit vertrouwd zijn om echt te begrijpen hoe ze de moderne infrastructuur-levenslijn kunnen laten werken. Men kan stellen dat IT-professionals de onbezongen essentiële werkers van de wereldeconomie werden. Maar hoe voorbereid waren ze om in deze rol te vervallen?

Bereid je voor op het onverwachte

Volgens een recente THWACK® poll van de IT-professionals zei 61 procent van de respondenten dat hun bedrijf ‘semi-voorbereid’ was op de huidige werkomgeving op afstand. Ze doen het redelijk goed, zij het met hier en daar wat ducttape.

De valedictorianen onder de IT-professionals – 34 procent – zeiden dat ze ‘goed voorbereid’ waren op wat dit nieuwe normaal ook is – ze hadden al een groot aantal externe werknemers of hadden al getest, schaalbare systemen, opleiding en geldende procedures.

De overige vijf procent was ‘niet erg goed voorbereid’ of ‘totaal onvoorbereid’ voor de operationele gevolgen van de pandemie. Ze rapporteerden lange dagen en nachten en een gekke strijd om IT-middelen terwijl ze renden om een ​​schijn van bedrijfscontinuïteit te bieden.

Dat uitbreken van paraatheid is een belangrijk signaal voor het bedrijfsleven. Zonder een magisch “ongedaan maken / terugdraaien”, is dit het moment om uw paraatheid opnieuw te beoordelen. Als 2020 ons iets heeft geleerd, is het dat u enkele risico’s in overweging moet nemen die ooit volkomen onmogelijk leken. Misschien geen buitenaardse invasie, maar natuurrampen in grote gebieden, langdurige of meervoudige cloudregio’s of onbeschikbaarheid van diensten, of jaren van on-en-off werken op afstand lijken nu veel redelijkere risico’s om te overwegen.

IT heeft het recht verdiend om te vragen wat het werkelijk nodig heeft. Nee-zeggers hebben onlangs vernomen dat Chicken Little zich zorgen maakt waren gerechtvaardigd, en de lucht kan vallen.

IT-medewerkers zijn essentieel

IT stond tijdens de pandemie voor veel uitdagingen, zoals hardware. Het was niet mogelijk om de volgende dag via Amazon Prime te bestellen, te bevoorraden of aan de deur te configureren, waardoor het een enorme vertraging veroorzaakte om alles op afstand te installeren. Vendor fulfilment is een andere uitdaging, met lange doorlooptijden, onderbroken toeleveringsketens en veel bedrijven die op zoek zijn naar dezelfde, beperkte uitrusting. De groot tekort aan laptops hielp ook niet.

Als gevolg van tekorten werden IT-professionals gedwongen om te vertrouwen op zowel professionele vaardigheden als een aantal slimme mensen om de technologie te krijgen die ze nodig hadden. Dit betekende het adopteren van geheel nieuw cloud diensten of BYOD thuis inschakelen.

Dan is er vermoeidheid – dit aanhoudende trauma wordt echt oud, en IT is niet bezig met het draaien van borden in de lucht terwijl het zich in een vasthoudpatroon bevindt. We diagnosticeren, plannen, repareren en gaan verder met het volgende probleem. We zijn ook niet 100 procent thuis. Veel IT-professionals moeten nog steeds van en naar fysieke datacenters en helpdesks reizen voor taken die niet op afstand kunnen worden uitgevoerd.

Zelfs voor IT-medewerkers die het geluk hadden 100 procent op afstand te werken, was er nog steeds veel ongekend dagelijks. Ze zagen een explosie van tijdrovende één-op-één ondersteuning voor nieuwe externe arbeidskrachten op onbekende netwerken; ze bouwden oorlogsruimten en werkten tegelijkertijd met meerdere leveranciers met hoge prioriteit. Ze voerden allemaal de C-suite prime-richtlijn uit, red ons bedrijf. En hun bedrijven redden de meeste, en goed.

De THWACK-enquête hierboven suggereert dat de meeste van deze essentiële werknemers hun systemen hebben getransformeerd om het nieuwe normaal te ondersteunen. Ze werkten brute uren terwijl ze voor vrienden en familie zorgden. Ze leerden hoe ze het moesten doen en uitstellen wat ze konden. Ze hebben misschien zelf gemeld dat ze ‘semi-voorbereid’ waren, maar in deze tijd waarin IT-operaties zinken of verzwakken, bewees IT opnieuw zijn betrouwbaarheid en bruikbaarheid.

Uitgebreide aandacht voor wat er hierna komt

Gelukkig bevindt IT zich in een veel betere positie dan in maart 2020, en het is tijd om ons af te vragen hoe goed we voorbereid zijn op wat er komen gaat, met het voordeel van achteraf. Sommige teams zijn op zoek naar allianties buiten IT, maar ze weten niet waar ze moeten beginnen of met wie ze hun ideeën moeten delen. Onthoud dat het stroomlijnen van gesprekken om de taal van het bedrijfsleven te spreken betekent dat tech- en biz-jargon opzij worden geschoven. Zelfs klassieke tools zoals ROI-berekening kunnen gesprekken stimuleren die uw bedrijf en IT-team beter voorbereiden en veerkrachtiger maken voor het volgende onbekende.

Een lichtpuntje voor goed voorbereide IT-teams was dat ze over het algemeen op hun bestaande monitoringsystemen om te bepalen welke apps en infrastructuurelementen het meest kritisch zijn in de nieuwe norm. Bewustwording van welke applicaties en services correct werken toen netwerken en bronnen opnieuw werden geconfigureerd of uitgebreid, gaf de zekerheid dat hun reacties effectief zijn. Betere, rijke prestatiegegevens maakten het oplossen van problemen sneller, zelfs toen systemen buiten de oorspronkelijke ontwerpbeperkingen werden geduwd.

Prestatiebewakingsgegevens vervangen ook veel van de SWAG’s die soms in PowerPoint-dia’s worden gezien. Dat is van cruciaal belang wanneer teams moeten beslissen of het kosteneffectiever is om een ​​applicatie in de cloud uit te voeren dan op locatie. IT kan vervolgens de werkelijke prestaties bevestigen na heffen en verschuiven, moderniseren of vervangen. Monitoring versnelt ook de consolidatie en stroomlijning, identificeert onderbenutte activa en helpt bij het rechtvaardigen van uitgaven. Pre- en post-pandemische vergelijkende statistieken kunnen IT-leiders zelfs helpen om te beschrijven hoe ze zich hebben aangepast en kunnen zelfs helpen bij het extrapoleren van andere scenario’s. Alles is gemakkelijker met solide empirische gegevens in plaats van giswerk. Kortom, solide operationele gegevens kunnen leiderschap geruststellen. IT is afgestemd op de bedrijfsdoelstellingen.

Je bent zover gekomen. Je hebt je beste werk gedaan, en dit is het moment om je voor te bereiden op wat er komen gaat. Bedrijven melden dat IT-professionals belangrijker zijn dan ooit. Het is een geweldige kans om leiderschap te helpen herinneren dat we er niet alleen zijn als er iets misgaat. We zijn niet alleen bereid om te reageren in tijden van crisis. We zijn een troef om proactief belangrijke zakelijke doelen te bereiken, wat dan ook de bestuurder.