Hoe AI de sociale zichtbaarheid revolutioneert

Klik voor meer informatie over auteur Ashok Sharma.

Kunstmatige intelligentie heeft de kracht om de sociale zichtbaarheid van merken radicaal te veranderen en plaats te maken voor een zeer inclusieve benadering van online marketing. Tegenwoordig gaan de kracht van digitale marketing en kunstmatige intelligentie hand in hand.

Kunstmatige intelligentie (AI) in digitale marketing is nuttig om gegevens van alle aspecten te verzamelen, deze te analyseren, te vereenvoudigen en vervolgens gemakkelijk inzicht te krijgen in de behoeften en voorkeuren van een consument.

De voorspellende beoordeling van sociale platforms zal naar verwachting groeien tot meer dan $ 2,1 miljard in waarde in het jaar 2023. Vandaar dat de markt van voorspellende gegevens, die gebruik maakt van de diepgaande leermethoden van AI, in opkomst is.

AI-technologie helpt marketeers om nauwkeuriger inzichten te krijgen en om consumentenervaringen op maat te leveren. Ontwikkeling met AI heeft bedrijven geholpen om te gaan met klantinteracties en analyses. Dit is de reden waarom AI-technologie alle mogelijkheden heeft om digitale marketingstrategieën te verbeteren.

Waarom organisaties AI-technologie waarderen om de maatschappelijke zichtbaarheid te verbeteren:

  • Meer dan 84 procent van de organisaties of bedrijven gelooft dat AI hen zal helpen een concurrentievoordeel te behalen ten opzichte van hun rivalen. 75 procent van de bedrijven gelooft dat AI-technologie uitbreiding en nieuwe zakelijke vooruitzichten mogelijk maakt.
  • Meer dan 69 procent van de gevestigde concurrenten zal binnenkort AI-technologie gebruiken.
  • Meer dan 63 procent van de mensen gelooft dat de druk om AI te gebruiken de totale kosten zal verlagen.
  • 59 procent van de klanten vraagt ​​om AI-gestuurde aanbiedingen, waardoor dit de meest populaire keuze in technologie is.
  • AI is in vele vormen aangepast, de meest voorkomende zijn chatbots. Als je op een website klantondersteuning zoekt, stuurt de chatbot je bericht automatisch door naar de betreffende afdeling.

Zelfs smartphones en andere gadgets hebben veel functies die worden aangedreven door AI. Het GPS-aangedreven navigatiesysteem is zo’n voorbeeld. De entertainment-apps op smartphones, zoals Amazon Prime en Netflix, maken voor veel aanbevelingen volledig gebruik van de mogelijkheden van AI.

Machine learning is een belangrijke subset van AI die de sociale zichtbaarheid verbetert. Door de integratie van machine learning kunnen machines intelligente, nauwkeurige en futuristische voorspellingen doen op basis van verschillende gegevensniveaus. Dit helpt bij het verhogen van het prestatieniveau, het verbeteren in de loop van de tijd en helpt digitale marketeers hun doelgroep en zakelijke niche te begrijpen.

Prestatie-inzichten: AI

Veel AI-tools kunnen digitale marketeers helpen bij het volgen en traceren van de prestaties van elke beslissing die ze nemen met behulp van een socialemediaplatform. Advertentiecampagnes en gebruikersbetrokkenheid kunnen worden geanalyseerd met behulp van AI-prestatiestatistieken.

Meer dan 51 procent van de mensen geeft de voorkeur aan een berichtentoepassing of chattoepassing en 49 procent van de mensen geeft de voorkeur aan een normaal telefoongesprek.

De meeste sociale mediaplatforms maken gebruik van het gebruik van AI- en machine learning-tools om het juiste publiek te bedienen. Facebook gebruikt een AI-tool om zijn advertenties te focussen. Het biedt adverteerders talloze opties om het publiek te beperken en relevante mensen te bedienen.

Facebook geeft advertenties weer op basis van de voorkeur van het publiek. Social media platforms gebruiken niet alleen AI om houd gebruikers betrokken maar ook voor aanbevelingen en inzichten.

AI matchen met Data Science voor sociale media

Facebook is het meest populaire sociale mediaplatform dat er op de juiste manier gebruik van maakt Data Science technologie. Het maakt gebruik van geavanceerde gezichtsherkenningstechnologie binnen zijn AI-raamwerk. De herkenningstool die door Facebook wordt gebruikt, kan mensen tag-suggesties geven en vrienden op foto’s identificeren. Deze technologie biedt adverteerders ook de mogelijkheid om gezichtsherkenning te gebruiken in verschillende advertentiecampagnes.

Selectieve advertentiecampagnes met AI-technologie en Data Science ontwikkelen zich in een sneller tempo. AI-technologie en -tools helpen niet alleen om de kooppatronen van consumenten te beoordelen, maar voldoen ook aan verschillende online platforms om de sociale aanwezigheid te vergroten.

Overigens maakt Instagram ook gebruik van AI om inhoud aan te passen voor het tabblad verkennen voor elke gebruiker. Elke Instagram-gebruiker krijgt dus aanbevelingen en samengestelde inhoud op basis van gegevens die zijn verzameld uit vroeger en nu gebruik. U kunt zelfs slimme technologie gebruiken zoals Sociale tradia, wat helpt bij het kopen en verkopen van Instagram-accounts, zodat mensen echte volgers krijgen die in realtime met hun inhoud omgaan.

AI-technologie met UX

AI heeft een behoorlijke impact gehad op de gebruikerservaring. De meeste digitale marketeers beschouwen AI als de belangrijkste trend om de gebruikerservaring te beïnvloeden. Het is de beste technologie voor socialemediamarketeers om ongeëvenaarde toegang te krijgen tot een beter begrip van de voorkeuren van de consument. AI-integratie kan digitale marketeers helpen hypergerichte advertentiecampagnes te maken die direct een beroep kunnen doen op de interesses van gerichte gebruikers.

Verschillende AI-tools kunnen helpen om te bepalen welke pagina’s de gebruikers bekijken vanaf verschillende sociale medianetwerken. Dit stelt de digitale marketeers of website-eigenaren vervolgens in staat zich te concentreren op platforms met het hoogste bereik. AI-integratie kan ook helpen om boeiende en aansprekende inhoud effectiever te maken.

3 manieren waarop AI digitale marketing heeft veranderd

1. Voorspellend consumentengedrag

AI kan gedrag voorspellen voor nieuwe gebruikers en klanten. Het houdt ook rekening met de klantervaring op basis van gedrag uit het verleden. AI-technologie kan worden geïntegreerd met datamanagementplatforms (DMP’s) en kan gegevens van tweede en derde partijen verzamelen.

AI-tools kunnen alle informatie over uw gebruikers op elk platform verzamelen en niet alleen op basis van een enkele sitesessie. Dit helpt om de behoeften van de gebruikers te personaliseren op basis van hun profielen en hun browse-patronen. Het stelt digitale marketeers in staat om potentiële leads te targeten, waardoor de marketeer zich kan concentreren op het uitvoeren en formuleren van verschillende marketingstrategieën.

AI-tools en -technologie analyseren, interpreteren en verzamelen voortdurend gegevens om te leren hoe ze deze op slimmere manieren kunnen gebruiken. Met de nieuwe updates en algoritmen die zijn gemaakt op sociale mediaplatforms, wordt de nauwkeurigheid van consumenteninzichten nog efficiënter.

AI-technologie helpt ook om de verkoopprognoses samen met de ROI te bepalen. Het richt zich op de juiste digitale marketingtools die helpen om uw sociale zichtbaarheid te vergroten.

Integratie met AI-technologie helpt digitale marketeers tijd te besparen en zich te concentreren op andere vruchtbare marketingcampagnes. Het richten op de juiste doelgroep speelt een belangrijke rol in marketing. AI helpt om de juiste basis te bereiken en helpt ook bij het formuleren van strategieën op basis van zoekmachineoptimalisatie.

2. Geweldige klantenservice

De functie voor klantenondersteuning is het belangrijkste kenmerk van elk bedrijf. Het zorgt ervoor dat een bepaald merk positief opvalt. Klanten willen altijd een onmiddellijke reactie en een snelle oplossing voor hun problemen.

AI heeft online klantenondersteuning getransformeerd met de introductie van chatbots. Chatbots zijn geautomatiseerde AI-reactietools die klanten de indruk geven dat ze met echte mensen praten. Chatbots zijn een menselijke manier om met potentiële klanten te praten. Ze maken normaal gesproken gebruik van de FAQ’s of Knowledge Base-systemen om klanten te helpen met eenvoudige problemen of vragen.

Het grote voordeel van chatbots is dat ze 24/7 beschikbaar zijn voor uw klanten. Dit vermindert de werkelijke wachttijd voor de meeste klanten die problemen ondervinden. Chatbots-integratie helpt de klanttevredenheid te vergroten.

AI moet goed worden geïmplementeerd in uw digitale marketingstrategie. Door dit te doen, creëer je een verbeterde ervaring voor al je oude en nieuwe klanten. Het helpt digitale marketeers om een ​​beter inzicht te krijgen in de voorkeuren van de doelgroep, zodat ze marketingstrategieën kunnen aanpassen op basis van de inzichten. AI biedt volledige klantenondersteuning die resultaten oplevert.

3. Verbeterde marketingstrategie

Als een digitale marketeer niet de juiste marketingstrategie creëert, zal het ook niet de juiste klantervaring creëren. Wanneer u inhoud maakt die relevant is voor klanten, creëert u een nogal persoonlijke ervaring. Hiermee creëer je de mogelijkheid dat een klant weer terugkomt.

Het zorgt ook voor merkloyaliteit. Wanneer digitale marketeers integreren met AI, vergroot dit de mogelijkheid om zich te concentreren op klantgegevens. Met behulp van gebruikersdata kan de marketeer op basis van locatie en voorkeur bepalen welke content relevant is. Het helpt ook om bij te houden op basis van websitebezoeken.

Dit type strategie werkt niet alleen voor online retail, maar ook voor sociale platforms. AI-integratie met e-commerce helpt om de algehele winkelervaring van een klant aan te passen.

De meeste online websites maken gebruik van algoritmen uit het verleden om producten aan klanten aan te bevelen. Wanneer u online winkelt en de lijst met aanbevolen producten ziet, is het eigenlijk het gebruik van AI dat in het spel komt.

Het algoritme houdt rekening met de winkelgeschiedenis, items in de winkelwagen en eerder gekochte items van de website. De klant wil misschien een product kopen op basis van deze aanbevelingslijst.

AI-oplossingen en sociale zichtbaarheid

AI-tools kunnen verschillende sociale platforms met elkaar verbinden. De mix van Data Science die wordt aangedreven door AI op verschillende sociale media-accounts, helpt om het publiek te categoriseren op basis van demografie en interesses.

Dit helpt vervolgens om over te brengen naar het campagnemateriaal. AI biedt digitale marketeers de juiste mogelijkheid om sociale mediamarkten te penetreren.

Zowel consumenten als marketeers kunnen profiteren van de hypergepersonaliseerde marketingcampagnes die gebruikmaken van AI-tools. AI maakt de juiste weg vrij voor campagne met toenemende maatschappelijke zichtbaarheid.

Wat voor ons ligt

Met steeds veranderende en nieuwe opkomende trends hebben AI en Data Science-technologie de weg geëffend voor geweldige zakelijke kansen. Zowel marketeers als consumenten profiteren van AI-technologie omdat het het sociale bereik vergroot.

Voor digitale marketeers wordt het gemakkelijk om gegevens te analyseren op basis van voorkeuren en nieuwe strategieën te ontwikkelen. Daarnaast biedt het voor consumenten maatwerk. AI heeft de sociale zichtbaarheid van merken getransformeerd en de toekomst ziet er ook rooskleurig uit.

follow:
admin

admin

Related Posts