Hoe besluitvormers de datageletterdheid in organisaties kunnen verbeteren

Hoe besluitvormers de datageletterdheid in organisaties kunnen verbeteren

Klik voor meer informatie over auteur Eva Murray.

In deze blog zullen we leren wat een verschil besluitvormers kunnen maken door betrokken te zijn bij het proces van het verbeteren van datageletterdheid.

Lees de eerste blog in deze serie om meer te weten te komen over de drie belangrijkste overwegingen voor datageletterdheid in uw organisatie

Datageletterdheid voor besluitvormers

Het melden van ‘de cijfers’ is al honderden jaren gemeengoed in bedrijven in alle soorten en maten. Deze retrospectieve stelde besluitvormers in staat om te begrijpen of hun eerdere beslissingen tot de beoogde resultaten leidden en hoe de bedrijfsprestaties zich in de loop van de tijd verhouden.

Tegenwoordig kunnen we data gebruiken om te voorspellen wat er kan gebeuren en om het gedrag van klanten en gebruikers te beïnvloeden.

Er zijn nog steeds veel besluitvormers die sterk leunen op hun ervaring, soms ten koste van data en feiten. En ze houden niet allemaal koppig vast aan hun ‘manier van doen’. In sommige gevallen hebben besluitvormers mogelijk niet het vereiste niveau van Datageletterdheid om de beschikbare informatie echt te gebruiken.

Naast het ontwikkelen van dezelfde vaardigheden op het gebied van datageletterdheid als de mensen die ze leiden, moeten besluitvormers gesprekken met data gebruiken om de analyses en processen in hun organisaties te verbeteren. Dus, als u een leidinggevende positie bekleedt, hoe kunt u dit dan doen?

Lees ook:  Tools, prijzen, voorbeelden en meer

Hoe de taal van gegevens te spreken

De belangrijkste manier waarop u met data en het analyseproces is altijd constructieve vragen stellen over de cijfers, de analyses en conclusies alvorens beslissingen te nemen.

‘Doe de cijfers kijk rechts? ” is een goede indicator of er problemen zijn met de analyse. Deze redelijkheidscontrole dient altijd te worden toegepast bij het voorleggen van informatie en rapporten. Worden de inzichten onderbouwd met gegevens en kunnen die conclusies redelijkerwijs worden getrokken uit de gegevens die beschikbaar waren voor en gebruikt werden in de analyse?

Zijn er onderdelen van de analyse en het rapport die onduidelijk zijn, en hoe kunnen ze effectiever worden gecommuniceerd? Dit is echt belangrijke feedback voor analisten, zodat ze de manier waarop ze informatie en inzichten delen, kunnen verbeteren. Als de besluitvormers die bekend zijn met het onderwerp moeite hebben om te begrijpen wat hen wordt gepresenteerd, dan moet de manier waarop het wordt gepresenteerd worden herzien.

Iedereen heeft zijn eigen rol te spelen

Als het gaat om datageletterdheid, heeft iedereen, net als bij andere vaardigheden, de verantwoordelijkheid om bij te dragen en een rol te spelen. Degenen die dagelijks met gegevens werken en degenen die net beginnen met analyseren, zijn verantwoordelijk voor het leren en het verwerven van de nodige vaardigheden. Tegelijkertijd moeten degenen die leiding geven en managen ervoor zorgen dat de nodige middelen en tools beschikbaar zijn. Een nieuwsgierige mindset ontwikkelen, nieuwsgierig zijn, vragen stellen en constructieve feedback geven, zijn belangrijke onderdelen van dit leerproces. Dit zorgt voor een continue lus van ideeën en input die de resultaten van al dit werk met gegevens helpen verbeteren.

Lees ook:  Een korte geschiedenis van metadata

Omarm het idee van continue ontwikkeling

Data-analisten zoeken leiders die het idee om voortdurend de kennis van mensen op te bouwen en te verbeteren, omarmen. Analisten zijn hongerig om te leren en willen hun vaardigheden scherp houden, dus als leiders en besluitvormers zal het omarmen van deze uitdaging een cultuur van voortdurende ontwikkeling bevorderen waarin mensen worden aangemoedigd om te leren en vaardigheden te verwerven. Geef de mogelijkheid om dit te laten gebeuren en vertel uw mensen dat u wilt dat ze deze tijd besteden aan het ontwikkelen van hun vaardigheden.

Inventariseer waar u en uw teams staan ​​als het gaat om datageletterdheid. Identificeer de hiaten en mogelijkheden om ze aan te pakken. Dit zal iedereen helpen om beter te worden in de analyses die ze doen, dieper in te gaan op alle data waarover ze beschikken en antwoorden te vinden op de bedrijfskritische vragen. Het helpt ook bij het identificeren van nieuwe kansen voor uw organisatie op basis van datagestuurde inzichten.

Lees ook:  Master Data Management staat gelijk aan pijn

Het ligt in jouw handen

U heeft de kans om de weg vrij te maken om uw organisatie te helpen alle kracht van haar gegevens te ontketenen – door middel van datageletterde mensen die begrijpen hoe hun collectieve intelligentie een groot verschil kan maken voor het succes van uw bedrijf. De beste tijd om uw ideeën in daden om te zetten, is nu. Je helpt je mensen niet alleen om meer betrokken te zijn bij hun dagelijkse werk doordat ze competentie verwerven met data, maar je krijgt ook de kans om een ​​datagedreven cultuur op te bouwen.

Om meer te weten te komen over het opbouwen van een interne community rond data, vind je links naar mijn serie data community artikelen hier.

Meer informatie over ?

Hoe besluitvormers de datageletterdheid in organisaties kunnen verbeteren
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Hoe besluitvormers de datageletterdheid in organisaties kunnen verbeteren

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    test

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?