Hoe hybride IT u kan helpen bij het beheren van de enige consistente in het leven: verandering

Hoe hybride IT u kan helpen bij het beheren van de enige consistente in het leven: verandering

Klik voor meer informatie over auteur Amanda Regnerus.

Naarmate technologieën vorderen en de behoeften van de consument evolueren, worden toepassingen aangepast en ontwikkeld om hiervan te profiteren. Toepassingen nemen een innovatieve benadering om de voortdurend groeiende dreiging van geavanceerde te bestrijden cyberaanvallen, evenals het creëren van nieuwe manieren om te onderhouden dataveiligheid en voldoen aan nieuwe regelgeving. Er komt voortdurend nieuwe technologie op de markt die sneller, efficiënter en (in sommige gevallen) duurzamer is.

Naast de steeds veranderende technologie en consumentenbehoeften, veranderen ook de zakelijke behoeften voortdurend. Onlangs was het gebruik van technologie in de klantervaring een belangrijke drijvende kracht achter de verandering van zakelijke behoeften, en momenteel heeft de COVID-19-pandemie een volledig onvoorspelbare omgeving gecreëerd waarin zakelijke behoeften snel en drastisch moesten verschuiven. In een notendop, zoals de Griekse filosoof Heraclitus zei: “Verandering is de enige constante in het leven.”

Het eenvoudigste antwoord op de noodzaak om deze veranderingen bij te houden, is door gebruik de cloud. Met de cloud kunnen bedrijven gemakkelijk draaien en zich aanpassen aan nieuwe technologieën en de eisen van de consument. De cloud stelt bedrijven ook in staat om te profiteren van schaalbare resources en lagere kosten, aangezien de norm voor de cloud is dat u alleen betaalt voor wat u gebruikt. Bovendien, cloud computing stelt bedrijven in staat hun werknemers toegang te geven tot bedrijfskritische applicaties en operationele tools vanaf externe locaties, en om eenvoudig gegevens te uploaden en te delen, waar dan ook, zodat iedereen direct verbonden blijft.

Er is meer nodig

Hoewel de openbare cloud veel voordelen biedt, is het niet de oplossing voor alle veranderende zakelijke behoeften. Verouderde apps, compliancevereisten en andere factoren kunnen betekenen dat bepaalde applicaties en gegevens in bestaande on-premise datacenters achterblijven – daarom moeten andere IT-omgevingen worden onderzocht.

Een private cloud is een mogelijk alternatief of aanvulling op de public cloud. De privécloud is vergelijkbaar met de openbare cloud, maar is alleen toegankelijk via een privé intern netwerk en alleen voor geselecteerde gebruikers. Met beperkte toegang is het voor bedrijven gemakkelijker om aan specifieke beveiligings- en bestuursvereisten te voldoen. De private cloud kan ook bedrijven helpen die gevestigd zijn (of klanten hebben) in afgelegen gebieden met beperkte toegang tot publieke cloudproviders. Dit probleem kan leiden tot grote latentieproblemen en de toegang tot applicaties vertragen – het gebruik van een privécloud kan dit probleem verhelpen.

Colocatie is een soort datacenter waar apparatuur, bandbreedte en ruimte kunnen worden gehuurd. Hoewel sommige bedrijven klaar zijn om hun on-premise datacenter te sluiten, kan colocatie een andere goede oplossing zijn om de steeds veranderende zakelijke behoeften het hoofd te bieden. Colocatie biedt het voordeel van een datacenter – zoals het hebben van een back-upsite voor gegevens – zonder de last van escalerende kapitaaluitgaven voor ruimte, beveiliging en onderhoud. Het is ook de norm dat colocatiefaciliteiten flexibele netwerkopties bieden waarmee bedrijven de beste netwerkoptie voor hun behoeften kunnen kiezen.

Hoe meer zielen hoe meer vreugd

De noodzaak om de juiste technologie te gebruiken om gelijke tred te houden met de constante verandering, heeft ons geleid tot hybride IT. Hybride IT is een strategie die het gebruik van verschillende IT-omgevingen met zich meebrengt – dit kan een combinatie zijn van een on-premise private cloud, een gehoste private cloud, een public cloud, een off-site colocatiefaciliteit, of, meer dan waarschijnlijk, een combinatie van datacenter en cloudomgevingen.

Het belangrijkste voordeel van een hybride IT-omgeving is de optimalisatie van de werklast – dit is wanneer de geïmplementeerde IT-omgeving applicaties in staat stelt maximale prestaties te behalen. Er zijn echter nog andere voordelen aan een hybride IT-omgeving. Met dit type omgeving kan een bedrijf bijvoorbeeld de cloud toevoegen aan uw IT-dienstenportfolio zonder de taak te hebben om al hun gegevens naar de cloud te verplaatsen. Hierdoor kunnen ze voorkomen dat ze een groot deel van hun budget besteden aan cloudmigratie.

Samenwerken

Hoewel een hybride IT-omgeving alleen kan worden bereikt, vooral als het alleen gaat om het toevoegen van de cloud, kan het werken met een cloudserviceprovider (CSP) de overgang vergemakkelijken door meer waarde toe te voegen via zijn expertise en begeleiding.

Het belangrijkste is dat een efficiënte CSP informatie en inzichten kan bieden over de vele problemen waarmee een bedrijf te maken kan krijgen met verschillende IT-omgevingen en een bedrijf kan begeleiden naar de beste hybride oplossing voor hun behoeften.

De vraag naar snellere en veiligere technologie zal alleen maar blijven groeien, en daarbij zullen we ook zien dat de eisen van klanten en bedrijfsbehoeften veranderen. Een hybride IT-omgeving stelt een bedrijf in staat om deze veranderingen aan te pakken en naar behoefte op te schalen. Bij de overgang naar een hybride IT-omgeving zijn er verschillende dingen waarmee u rekening moet houden, waaronder kosten, prestatie-optimalisatie, integratie, compliancevereisten, beveiliging, latentie, connectiviteit en planning voor noodherstel. Door een CSP te gebruiken, worden mogelijk dure misstappen voorkomen.