Hoe kunnen geografische gegevens worden toegewezen aan Power BI-rapporten?

Als uw gegevens geografische informatie bevatten, zal het toevoegen van een visuele kaart uw rapportagemogelijkheden verbeteren. Er zijn verschillende manieren om kaarten in uw Power BI-rapporten.

Hoe kunnen geografische gegevens worden toegewezen aan Power BI-rapporten

Configureer uw gegevens

Voor de beste kaartmogelijkheden wilt u er eerst zeker van zijn dat uw gegevens correct zijn gecategoriseerd als geografische informatie. Hiermee kunt u filteren op geografie en kaarten maken om uw gegevens beter weer te geven.

Het is ook het meest productief als u meerdere kolommen voor uw gegevens gebruikt. Zet dus niet een heel adres in een kolom; scheid het adres, de stad, de staat en de postcode in onafhankelijke kolommen. Dit zorgt voor nauwkeurigheid, met name bij Bing-integratie.

Van Gegevensweergave, selecteer een kolom met geografische informatie. Klik vervolgens op het Modellering tabblad en ga naar Gegevenscategorie. Kies van daaruit de categorie voor uw kolom. Herhaal voor alle kolommen met geografische gegevens. Nu bent u klaar om kaarten te maken.

Basiskaarten voor Power BI-rapporten

Er zijn een paar soorten kaarten die in Power BI zijn ingebouwd en daarom redelijk naadloos werken. De ene heet simpelweg kaart, en de andere is de gevulde kaart. Ze werken allebei met wereldwijde en regionale geografische gegevens, en beide zijn geïntegreerd met Bing. Dit betekent dat u geen lengte- en breedtegraad hoeft in te voeren om een ​​nauwkeurige rapportage te krijgen.

Sommige gebruikers merken af ​​en toe een fout op in de Bing-mapping, dus controleer uw rapporten altijd dubbel. Voor Bing-integratie moet u ervoor zorgen dat uw firewall deze URL’s toestaat, omdat Bing ze gebruikt voor locatienauwkeurigheid.

Basiskaart

Dit is de standaard native mapping-tool die beschikbaar is voor uw Power BI-rapporten. Het is geweldig voor eenvoudige gegevensweergaven. U kunt bijvoorbeeld verkopen op postcode weergeven. U kunt een kaart maken met stippen waarvan de grootte overeenkomt met het aantal verkopen in de opgegeven postcode en tijdsbestek.

Gevulde kaart

Gevulde kaarten gebruiken kleuren en arcering om secties te definiëren. Ze zijn handig wanneer u ruimtelijke grenzen moet weergeven of de ene regio eenvoudig met de andere moet vergelijken. U kunt de kleuren en verzadiging aanpassen om uw gegevens weer te geven. Dit wordt vaak gebruikt bij het vergelijken van bijvoorbeeld toestanden.

Andere kaartopties

Als je meer personalisatie nodig hebt en technisch onderlegd bent, zijn er andere opties voor mapping in Power BI.

ArcGIS-kaart

ArcGIS is een andere kaart die eigen is aan Power BI en biedt een aantal functies die niet in andere kaartopties te vinden zijn. Een belangrijk onderdeel is de mogelijkheid om clustering toe te voegen wanneer u zoomt.

Vormkaart

Shape-mapping is een andere systeemeigen functie in Power BI. Hiermee kunt u uw eigen polygonen maken om toe te passen op uw geografische gegevens. Dit type kaart werkt eigenlijk ook voor niet-geografische informatie.

Routekaart

Deze kaart is een add-on gemaakt door een Power BI-gebruiker. Het geeft u de mogelijkheid om een ​​route als een lijn op een kaart weer te geven. U moet Bing echter als basiskaart gebruiken, aangezien er geen andere opties beschikbaar zijn.

Stroomkaart

De stroomkaart wordt aangeboden als een andere aangepaste kaart en stelt u in staat om bewegingen op uw kaart weer te geven, zoals lijnen die samenkomen of afwijken van een enkel punt. Nogmaals, Bing is hier uw enige keuze voor een basiskaart.

Synoptisch paneel

Dit is een minder vaak gebruikte optie omdat het geen standaardvormen van geografische informatie ondersteunt. Maar als je bereid bent om je best te doen, kun je geweldige visuals maken. Het is verkrijgbaar in de Office-winkel en is niet alleen voor kaarten!

Globe kaart

De Globe-kaart is ook beschikbaar in de Office-winkel en geeft uw gegevens weer in een 3D-model. Hoewel dit zeker zijn voordelen heeft, vinden veel gebruikers het moeilijker om gegevens in het 3D-formaat te bekijken en zijn de aanpassingsmogelijkheden beperkt.

Maak je eigen

Als u de tijd en knowhow heeft, kunt u uw eigen kaartstijl maken in Power BI. Dit geeft u totale controle over uw display en kan helpen als u een unieke dataset heeft.

Maximaliseer uw Power BI-rapporten met ChristianSteven-software

Je hebt de kaarten in gebruik; nu is het tijd om ervoor te zorgen dat uw rapporten op het juiste moment in de juiste handen komen. Met onze Power BI Reports Scheduler kunt u uw rapportages automatiseren en uw efficiëntie verhogen. Neem contact met ons op vandaag om uw gratis proefperiode.

Download Features PDFStart gratis proefperiode

Meer informatie over ?

Hoe kunnen geografische gegevens worden toegewezen aan Power BI-rapporten?
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Hoe kunnen geografische gegevens worden toegewezen aan Power BI-rapporten?

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    Hoe kunnen geografische gegevens worden toegewezen aan Power BI-rapporten?

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?