Hoe kunnen we gegevens filteren in Power BI?

Microsoft Power BI is een functioneel rijke toolset die aan al uw business intelligence-behoeften kan voldoen. Bovendien kunt u verschillende filters in Power BI gebruiken om gegevens en informatie te sorteren op basis van uw geselecteerde criteria. Filters kunnen erg handig zijn als u veel gegevens voor uw organisatie verwerkt en uw gebruikers verschillende behoeften en vereisten hebben. Met behulp van filters kunt u bepaalde waarden in velden selecteren en alleen de informatie bekijken die u interesseert.

Typen filters in Power BI

Hoe kunnen we gegevens filteren in Power BI

Er zijn verschillende soorten filters in Power BI. Filters op visueel niveau worden bijvoorbeeld toegepast op visualisaties. Dergelijke filters worden toegepast op gegevens en berekeningen binnen de visualisatie. Filters op paginaniveau worden gebruikt voor een bepaalde pagina in een rapport. Met deze filters kunt u bepaalde filtervoorwaarden toepassen op een geselecteerde pagina binnen een rapport. Bovendien kan op elke pagina in een rapport een ander filter worden toegepast. Aan de andere kant kunnen filters op rapportniveau worden gebruikt voor het hele rapport en zijn ze van toepassing op elke pagina van het rapport.

Filters toepassen in Power BI

Hoe u het filter gebruikt, hangt af van het veld waarop u het toepast en hoe de gegevens voor dat veld worden weergegeven. Als uw veld een meetwaarde is en numerieke waarden bevat, toont het filter het filtercriterium voor getal. U kunt kiezen uit “is kleiner dan”, “is groter dan”, “is gelijk aan” enz. Na het selecteren van uw criteria kunt u ook een numerieke waarde specificeren, zoals 1000 of 500, enz.

Als uw veld een tekstuele waarde heeft, is filteren normaal. U krijgt een lijst met alle beschikbare waarden in het geselecteerde veld en u kunt uw keuze maken. Nadat u uw keuze heeft gemaakt, kunt u op ‘Filter toepassen’ klikken.

U kunt ook een filter toepassen op een specifieke pagina van een rapport. Om dit te doen, kunt u het veld van uw interesse slepen en neerzetten in het filtergedeelte op paginaniveau. Bovendien kunt u filters op rapportniveau gebruiken om een ​​filter op het hele rapport toe te passen. U kunt een veld vanuit de veldensectie slepen en neerzetten in de sectie filters op rapportniveau.

Power BI kan voor u werken

U kunt efficiënt werken met filters in Power BI Desktop en filters van uw keuze toepassen op de gegevens van uw rapport. Power BI is een interactieve tool en wanneer u filters gebruikt, kan deze direct reageren op de filters en u een realtime rapportage geven.

Download Features PDFStart gratis proefperiode

Meer informatie over ?

Hoe kunnen we gegevens filteren in Power BI?
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Wat is selfservice BI precies?

De meeste datagestuurde bedrijven implementeren selfservice business intelligence-oplossingen om gebruikers in staat te stellen de gegevensanalyse gemakkelijk te gebruiken en ervan te profiteren. Met traditionele

Is Power BI gratis te gebruiken?

Microsoft Power BI is een datavisualisatiesoftware waarvan de acceptatie snel toeneemt onder op gegevens gebaseerde bedrijven. Als u een business intelligence-portfolio, Power BI is ongetwijfeld

Hoe kunnen we gegevens filteren in Power BI?

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    Hoe kunnen we gegevens filteren in Power BI?

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?