Hoe Master Data Management twee soorten data-inkomsten mogelijk maakt

Klik voor meer informatie over auteur Bill O’Kane.

Volgens Gartner, het genereren van inkomsten met gegevens verwijst naar het proces waarbij gegevens worden gebruikt om een ​​kwantificeerbaar economisch voordeel te behalen. Interne of indirecte methoden omvatten het gebruik van gegevens om meetbare bedrijfsprestatieverbeteringen te maken en onderbouwde beslissingen. Externe of directe methoden omvatten het delen van gegevens om gunstige voorwaarden of condities te verkrijgen van zakenpartners, informatie-ruilhandel, het rechtstreeks verkopen van gegevens (via een datamakelaar of onafhankelijk), of het aanbieden van informatieproducten en -diensten (bijvoorbeeld inclusief informatie als een component met toegevoegde waarde). van een bestaand aanbod).

Of het nu intern of extern is, het genereren van gegevens gaat uiteindelijk over het behalen van directe financiële resultaten door toegang te krijgen tot en gebruik te maken van gegevens die op een optimale manier worden opgeslagen, onderhouden, geclassificeerd en beschikbaar gemaakt. Vertrouwde stamgegevens is de sleutel om twee redenen. Ten eerste is het gemakkelijker en veiliger om geld te verdienen dan “onbewerkte” gegevens. Ten tweede is het de sleutel tot het genereren van inkomsten met het grootste deel van de resterende transactionele en interactionele gegevens in het ecosysteem van een organisatie, aangezien het wordt gebruikt om de gebeurtenisgestuurde gegevens zelf te categoriseren, segmenteren en targeten.

Als gevolg hiervan kijken organisaties nu Master Data Management (MDM) -oplossingen als een absolute vereiste voor het genereren van gegevens. MDM stelt het bedrijf in staat om de voordelen van het genereren van gegevens te maximaliseren en tegelijkertijd het risico van inkomsten te verminderen door gebruik te maken van gegevens die verkeerd zijn geïdentificeerd, verkeerd zijn geclassificeerd of ronduit onnauwkeurig zijn. Laten we eens kijken naar de twee meest directe manieren om geld te verdienen met gegevens: gegevens verkopen en gegevens rond producten en / of diensten plaatsen.

Gegevens verkopen

Omzet te genereren uit data die je al hebt verzameld en verrijkt, is de ouderwetse manier om geld te verdienen met data. Dit is wat de wil van Dun & B.radstreet, postdiensten over de hele wereld, en vele anderen doen dit al jaren, hetzij als hoofddoel, hetzij als een belangrijk onderdeel van het bedrijf. Op die manier worden de gegevens gegevens van derden voor anderen. Bij MDM-implementaties worden data van derden vaak als input gebruikt om beter te kunnen presteren Data kwaliteit en concurrentievoordeel. Hetzelfde geldt voor de gegevens die u intern hebt verzameld. Deze gegevens kunnen ook worden geleverd, op voorwaarde dat het goed georganiseerde stamgegevens zijn, transactiegegevens beschreven door goed gedefinieerde stamgegevens en / of big data die worden geïdentificeerd tegen goed begrepen stamgegevens.

Gegevens rond producten en / of diensten wikkelen

Een andere manier om waarde te creëren, is te kijken naar de tastbare producten en diensten die door data moeten worden ondersteund. In de farmacie zien we bijvoorbeeld digitale therapieën waarbij medicijnen worden geleverd met apparaten en apps om het effect via data te meten. Bij de horeca moet de huisvesting met veel data worden beschreven, net als de omgeving. Het is nu heel gebruikelijk dat gegevens over het delen van ritten dingen moeten onthullen als: wanneer komt uw rit aan? Hoe kan het worden geïdentificeerd? Wat is de waardering van de chauffeur – en wat is uw waardering als passagier? In elk van deze voorbeelden is het duidelijk dat iemands organisatie in geen enkele branche succesvol kan zijn zonder een solide manier om met de masterdata om te gaan.

Dankzij COVID-19 wordt het probleem (of de kans) verergerd naarmate er steeds meer producten online worden verkocht. Dit is al langer aan de gang in de B2C-wereld en wordt nu ook de norm in B2B-transacties. Deze verschuiving betekent dat producten klantvriendelijk moeten worden beschreven en alle specificaties moeten bevatten om een ​​aankoopbeslissing uitsluitend op basis van de gegevens te ondersteunen. Als u de fabrikant of merkeigenaar bent, moet u deze gegevens aan uw handelaars of marktplaatsen verstrekken. Als u de dealer of detailhandelaar bent, moet u de gegevens van uw leveranciers krijgen en deze moeten volledig betrouwbaar zijn. Op die manier worden productstamgegevens een ondergeschikt domein voor partijdata. De volledigheid, nauwkeurigheid en consistentie van deze gegevens bepalen de potentiële opbrengst van de producten die ze beschrijven.

Ongeacht of u de mogelijkheid heeft om gegevens te verkopen of om gegevens op te nemen in producten of diensten met uitgebreide en geconsolideerde gegevensbronnen, het uitgangspunt voor het genereren van inkomsten uit gegevens is goed beheerde stamgegevens die nauwkeurig en consistent de betrokken partijen, producten, identificeren en beschrijven. en locaties. Het niet effectief beheren van de masterdata-elementen die bij deze inkomstenkansen betrokken zijn, vermindert niet alleen hun effectiviteit voor de koper, maar vergroot ook aanzienlijk meerdere soorten risico’s voor de verkoper en koper van de data. Master Data Management is essentieel om een ​​maximaal investeringsrendement te garanderen en zowel het transactierisico als het reputatierisico te verminderen voor alle partijen die winst willen halen uit hun gegevensactiva.

Table of Contents

Vragen voor onze consultants?

Twijfel niet en neem direct contact met ons op met uw vraagstuk.