Hoe revolutioneert AI de digitale marketingindustrie?

Klik voor meer informatie over auteur Sawaram Suthar.

Automatiseringstechnologie heeft de manier waarop marketeers hun klanten in de afgelopen vijf jaar betrekken volledig radicaal veranderd. Het zorgt voor meer boeiende, relevante en gerichte marketing. Daarom is het geen verrassing dat bijna een derde van het CMO-budget werd dit jaar toegewezen aan marketingtechnologie.

Dit is echter pas het begin.

De komende vijf jaar zal marketing opnieuw een radicale verschuiving ondergaan, waardoor het bijna onherkenbaar wordt. Contentmarketing zou kunnen worden vervangen door VR, en marketing zal waarschijnlijk verder gaan dan SEO.

Visioenen van deze toekomst beginnen zich vandaag al te manifesteren. Het meest bepalende voorbeeld is de aanwezigheid en steeds groeiende populariteit van AI-aangedreven tools. Hoewel ze vandaag de dag misschien nog onvolwassen zijn en geen context hebben, komen we binnenkort op het punt waarop AI de marketing op zich gaat leiden.

Hier zijn vier overkoepelende manieren kunstmatige intelligentie (AI) zal de wereld en digitale marketing binnenkort veranderen.

1. Schaal de inspanningen voor het maken van inhoud
Vanwege de belofte van een hogere marketing-ROI en het concurrentievoordeel, investeren contentmarketeers steeds meer in AI-gebaseerde oplossingen. Met AI-gestuurde intentie-evaluatie kun je ontdekken wat voor soort inhoud de gebruiker aanspreekt en vervolgens je SERP-ranking verbeteren.

Een subset van AI wordt gebeld machine learning helpt systemen gebruikersgedrag en -patronen te herkennen, van die gegevens te leren en datagestuurde beslissingen te nemen. Het stelt merken dus in staat zich te concentreren op gepersonaliseerde betrokkenheid bij gebruikers door hen aangepaste inhoud aan te bieden.

AI is ook enorm nuttig bij e-mailmarketing en het vinden van relevante onderwerpen. Het helpt marketeers om de juiste frequentie en timing van e-mailcampagnes vast te stellen, de juiste onderwerptitels te bepalen om klikken te optimaliseren en een hoge mate van personalisatie te bieden. Met voorspellende analyses kan AI anticiperen op klantensentimenten en reacties voor een bepaald onderwerp, terwijl ook concurrentonderzoek wordt uitgevoerd om te zien of een bepaald onderwerp de gewenste ROI zal opleveren of niet.

2. Gebruik chatbots om de klantervaring te verbeteren
Chatbots zijn intelligente tools die communiceren met klanten en klanten in afwezigheid van een menselijke tussenpersoon. Momenteel zijn ze tot veel dingen in staat, van het beantwoorden van vragen tot het opnemen van bestellingen en zelfs het boeken van vakanties.

Chatbots hebben tal van voordelen in vergelijking met handmatige klantenservice. Ten eerste stellen deze bots bedrijven in staat om het orthodoxe “één-op-één” -model van klantenservice te overstijgen en in plaats daarvan ondersteuning op schaal en in verschillende tijdzones te bieden.

Ten tweede zijn ze 24 uur per dag beschikbaar en kunnen ze 24/7 en in realtime reageren op vragen van klanten. Ze zijn niet alleen zeer betaalbaar, maar ze zijn ook efficiënter en kunnen op oneven uren ondersteuning bieden, waardoor de klantervaring wordt verbeterd. Daarnaast kunnen klanten ook hun voorkeurstaal kiezen, wat resulteert in een hogere klanttevredenheid.

3. Voorspelling van gebruikersgedrag met voorspellende analyse
AI-tools zijn uitermate handig als het gaat om het voorspellen van gebruikersgedrag. Met propensity-modellering kunnen deze tools potentiële kopers identificeren en hun gedrag voorspellen. Propensity-modellen kunnen ook de prospects selecteren die het meest waarschijnlijk zullen reageren en zich richten op retentieactiviteit voor diegenen met een grote kans op churn.

Afgezien hiervan voorziet voorspellende analyse door AI-tools marketeers van rijke gegevens die kunnen worden gebruikt om koperstrends en hun gedragspatronen te voorspellen. De gegevens die door AI-tools worden geëxtraheerd, informeren klanten over de suggestie van verschillende producten die de ROI kunnen maximaliseren. Omdat deze tools zichzelf leren en verbeteren met behulp van ervaringen uit het verleden, kunnen marketeers beter strategieën ontwikkelen en daarom gelijk concurreren op de markt.

4. Optimaliseer spraakgebaseerde zoekopdrachten
Een studie van ComScore voorspelt dat tegen 2020 zal de helft van alle zoekopdrachten op internet spraakgestuurd zijn. Naarmate het aantal vragen voor gesproken zoekopdrachten toeneemt, verleggen marketeers hun aandacht om natuurlijke langstaartige gesproken zoekopdrachten te optimaliseren.

Nogmaals, AI is hier de oplossing. Een intelligente, op spraak gebaseerde ondersteuningstool die de intentie begrijpt, kan mensen in staat stellen dezelfde conversatiespraak te gebruiken als tijdens het gesprek met mensen. Marketeers gebruiken spraakgestuurde AI om hun websites te optimaliseren voor spraakgestuurd zoeken, terwijl ze deze ook koppelen aan op tekst gebaseerde zoekopdrachten.

Meer specifiek kunnen marketeers deze technologie echter gebruiken om lokale bestemmingspagina’s te maken voor elke locatie die ze willen targeten. Ze kunnen dan dienovereenkomstig website-inhoud ontwikkelen om de interesse van de mensen in het gebied te wekken en gestructureerde opmaak gebruiken om zoekmachines in staat te stellen de context van de pagina gemakkelijker te begrijpen.

Weet wat er aan de hand is

Kunstmatige intelligentie zorgt voor een revolutie in de digitale marketingindustrie en kan wonderen verrichten voor uw bedrijf. Met AI digitale marketingstrategieën kunt u niet alleen resultaten opleveren verbeterde klantervaring maar ook voor efficiëntere marketing.

Dat gezegd hebbende, is AI nu veel toegankelijker voor merken dan ooit tevoren, waardoor het een waardevol hulpmiddel is voor het oplossen van problemen voor marketeers. Het gebruik van AI kan een enorme impact hebben op de keuzes van de consument en tegelijkertijd zorgen voor relevante productaanbevelingen en tijdige service. AI begint net te groeien en heeft een grenzeloos potentieel. Hoe bedrijven er gebruik van maken, zal hun merkstem veel effectiever maken en dienovereenkomstig de verwachtingen van de klant managen.

follow:
admin

admin

Related Posts

Een korte geschiedenis van gegevensbeheer

Datamanagement is de organisatie van gegevens, de stappen die worden gebruikt om efficiëntie te bereiken en informatie uit die gegevens

Datakans klopt! Moet je antwoorden?

Klik voor meer informatie over auteur Kartik Patel. Als zakenmensen krijgen we vaak te maken met wat misschien een geweldige

Een korte geschiedenis van gegevensbeheer

Datamanagement is de organisatie van gegevens, de stappen die worden gebruikt om efficiëntie te bereiken en informatie uit die gegevens

Datakans klopt! Moet je antwoorden?

Klik voor meer informatie over auteur Kartik Patel. Als zakenmensen krijgen we vaak te maken met wat misschien een geweldige