Hoe u Big Data kunt gebruiken voor Business Intelligence

Hoe u Big Data kunt gebruiken voor Business Intelligence

Klik voor meer informatie over auteur Errin O’Connor.

Als je over de wet van Moore hebt gehoord, dan weet je dat de capaciteit van de computer in termen van geheugenopslag en snelheid in twee jaar tijd met een factor twee toeneemt, wat leidt tot een exponentiële groei van de gegevens die door die apparaten worden gegenereerd.

Betere apparaten zullen meer gegevens produceren dan hun voorgangers. Ik ben er zeker van dat u de zin ‘Data is de nieuwe olie’ honderden keren moet hebben gehoord, en volgens de voorspellingen van de EMC hadden we 44 biljoen gigabytes van gegevens in 2020.

Dus hoe gaan we om met deze enorme hoeveelheid big data voor bedrijfsgroei?

De groei van datagestuurde grote bedrijven die business intelligence gebruiken en de grootschalige acceptatie van big data in alle branches is de toekomst van het bedrijfsleven.

Business intelligence zorgt voor een revolutie in het bedrijfsleven met gestroomlijnde operaties en processen. Er zijn veel manieren waarop u big data in uw bedrijf kunt gebruiken en uw inkomsten exponentieel kunt laten groeien, en ik zal alle belangrijke in dit artikel bespreken.

Samenwerken met Big Data en Business Intelligence

Bedrijven die BI-oplossingen hebben geïmplementeerd, hebben een beter begrip van metrics die werken. De belangrijkste feature die BI in beeld brengt, is een goed gestructureerde presentatie van data die eindgebruikers kunnen begrijpen. De grafieken, staafdiagrammen en andere visualisatie-opties maak het begrijpen van big data gemakkelijk. Laten we in detail bekijken hoe BI het gebruik van big data mogelijk maakt.

Verzameling en toegang tot informatie

Analyse en visualisatie vormen de ruggengraat van big data. Gegevens hebben geen zin als u ze niet efficiënt verwerkt en de bevindingen niet in uw bedrijf overneemt. Er zijn verschillende BI-tools die kunnen worden gebruikt om elk stukje data in uw bedrijf en ook voor uw klanten te verwerken.

Het eerste belangrijke voordeel is de gemakkelijke toegang tot allerlei soorten informatie in uw bedrijf. Om maar een paar voorbeelden van toegang te geven: bedrijven met fysieke winkels kunnen eenvoudig gegevens beheren, waaronder:

 • verkoop
 • Voorraad
 • Aankopen
 • Salarissen
 • Klantrecensies en productfeedback
 • Verkoop van bepaalde producten
 • Andere gegevens allemaal op één plek

In tegenstelling tot andere conventionele methoden, is het controleren op informatie zoals de omzetgroei van de afgelopen drie jaar slechts een klik verwijderd. Het voorspellen van workloads en verkopen in bepaalde maanden is ook eenvoudig, aangezien u in de meeste BI-tools alleen een sjabloon hoeft te selecteren en u in één keer een gedetailleerde analyse van jaren aan gegevens krijgt.

Een ander voorbeeld is sociale media, waar bedrijven over de hele wereld zich op richten. U kunt de gevoelens ten aanzien van bepaalde producten, diensten of bedrijven controleren door specifieke gegevenssets te analyseren. Beheren en begrijpen van resultaten van verschillende sociale media platforms is een lastige taak, maar is gemakkelijker gemaakt met BI-tools.

Vereenvoudiging van het besluitvormingsproces

Voorbij zijn de dagen dat bedrijven voorspellingsmodellen gebruikten om de uitkomst van hun beslissingen en specifieke veranderingen bij productlanceringen te voorspellen. U kunt nu de uitkomst van de meeste van uw keuzes met hoge nauwkeurigheid voorspellen met behulp van gegevens uit het verleden.

Bedrijven kunnen de toekomstige vraag en voorraadvereisten van hun producten voorspellen door de verkoopgegevens van het afgelopen jaar te analyseren. Het beste deel van de software is dat alles aanpasbaar is en dat u specifieke componenten kunt aanpassen aan uw behoeften. Het wijzigen van de maanden, producten, winkels, voorraadtype, etc. is heel eenvoudig.

Machinaal leren gebruiken om koopgedrag te voorspellen

Dit is verreweg een van de sterkste en meest efficiënte toepassingen van big data. Big data heeft de marketingindustrie voorgoed veranderd. U kunt nu duizenden experimenten uitvoeren en uw campagnes op eindeloze manieren optimaliseren. Machine leren mogelijkheden, geïntegreerd met big data, kunnen u helpen trends en koopgedrag te analyseren.

De tijd die u kiest om contact op te nemen met potentiële klanten en het communicatie- of advertentieplatform kunnen voor u een game-changer zijn. U kunt uw bedrijfs- en campagnegegevens gebruiken om bepaalde factoren te analyseren, waaronder:

 • De beste tijden om contact op te nemen met uw prospects
 • De beste tijden om een ​​bepaalde campagne uit te voeren
 • De sentimenten van de markt bepalen
 • Analyse van de impact van A / B-testen van verkoopscripts
 • Kiezen tussen advertenties en e-mailnieuwsbrieven voor optimale prestaties
 • Duizenden andere mogelijkheden

Klantenservice verbeteren

Het gebruik van chatbots neemt toe en de gegevens die u uit deze gesprekken haalt, kunnen u helpen toekomstige communicatie verder te verbeteren. Machine learning-mogelijkheden stellen bedrijven in staat om veelvoorkomende problemen te analyseren waarmee klanten worden geconfronteerd.

Deze kunnen worden opgelost en u kunt chatautomatisering gebruiken op basis van inzichten uit gegevens om de klantenservice te verbeteren.

Analyse van de trends en sentimenten op sociale media

Zoals hierboven vermeld, leveren de meeste bedrijven inspanningen om hun vertegenwoordiging en groei op sociale media te benutten. Social media is ook een van de belangrijkste gegevensbronnen en het is moeilijk om alle mogelijkheden voor dit soort gegevens in dit bericht te bespreken (omdat er zoveel zijn).

De belangrijkste toepassing van deze gegevens is het analyseren van de publieke opinie over uw bedrijf of producten. Tools zoals Microsoft Automate en Power BI Gecombineerde services kunnen u helpen feedback voor uw bedrijf bij te houden. Deze tools worden geleverd met ingebouwde algoritmen die woorden als “goed”, “geweldig”, “gelukkig” enz. Beschouwen als positieve gevoelens en woorden als “verschrikkelijk”, “ergste” enz. Als slechte gevoelens.

U kunt ook elke vermelding van uw bedrijf of producten op verschillende sociale mediakanalen en platforms volgen en analyseren.

Een andere toepassing van gegevensanalyse op sociale media is het bepalen van tijden voor de beste prestaties van de creatievelingen van uw bedrijf en productlanceringen. U kunt de gegevens gebruiken om de beste tijden en doelgroeptypes voor uw campagnes te voorspellen. Hierdoor kunt u uw lijst met potentiële klanten uitbreiden en de markt begrijpen.

Concurrentieanalyse is een van de meest kritische factoren in de groei van uw bedrijf, en u kunt eenvoudig toegang krijgen tot concurrentiegegevens en deze analyseren om de processen in uw bedrijf te verbeteren.

Verbetering van de activiteiten in uw bedrijf

De zakenwereld was compleet anders toen BI-oplossingen niet voorkwamen, en data-analyse was niet gebruikelijk. U hoeft geen Excel-sheets meer te maken en vervolgens spreadsheets te vergelijken om de snelste manier om een ​​taak uit te voeren te analyseren.

Big data kan u helpen om de efficiëntie van uw processen exponentieel te verhogen. Enkele van de divisies die veel verbeterpotentieel hebben met behulp van data-inzichten zijn:

 • Voorraadketenbeheer
 • Klantenservice en reactie
 • Medewerkers toewijzen op basis van tijd en behoefte
 • Prijsschommelingen
 • Productieprocessen en bewerkingen
 • Arbeidskosten
 • Veel andere divisies

Met BI-tools kunt u elke stap in elke afdeling analyseren en eraan werken om deze te verbeteren om de efficiëntie te verhogen.

Ik kan praten over de manieren om al eeuwenlang big data te gebruiken voor business intelligence. Er zijn letterlijk duizenden kansen en mogelijkheden die bedrijven kunnen gebruiken om hun concurrentie te ontgroeien.

Het enige dat u hoeft te doen, is een cultuur van gegevensanalyse creëren en de juiste bronnen vinden om gegevens te verzamelen binnen uw bedrijfsprocessen. De wereld van data-analyse evolueert en we zullen bedrijfsonderbrekingen zien in bijna elke sector die wordt aangedreven door data.

Meer informatie over ?

Hoe u Big Data kunt gebruiken voor Business Intelligence
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Hoe u Big Data kunt gebruiken voor Business Intelligence

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

  Hoe u Big Data kunt gebruiken voor Business Intelligence

  Gratis scan aanvragen
  voor jouw organisatie?