Hoe u externe werknemers gemotiveerd houdt met AI

Klik hier voor meer informatie over Dr. Tommy Weir.

Nu werken op afstand de norm wordt, is het portfolio van vereiste leiderschapsvaardigheden uitgebreid met het vermogen om medewerkers van ver te inspireren. De vraag van een miljoen dollar is natuurlijk hoe?

Welnu, een mix van wortel en stok zou de basis van uw strategie moeten vormen. “Sticks” hoeven niet streng te zijn – ze betekenen simpelweg het vaststellen van de basisregels waarmee het team zal werken. Deze moeten van tevoren worden uitgewerkt en door iedereen worden goedgekeurd.

Van daaruit moeten die regels ergens worden vastgelegd waar ze kunnen worden geraadpleegd als teamgedrag begint af te wijken van wat eerder was afgesproken. Beginnen met duidelijke basisregels zal helpen om de gevaren te voorkomen die kunnen ontstaan ​​door de dingen gewoon zelf uit te laten komen – wat ze overigens zelden doen. Achterover leunen en dingen laten gebeuren is geen strategie; het is een recept voor wrok, waargenomen vriendjespolitiek, achterdocht en een laag moreel.

Tegenwoordig is een van de onderling overeengekomen kenmerken van een goede strategie voor werken op afstand het gebruik van AI-tools om de productiviteit te beheren. Deze tools kunnen ook helpen om eerlijk en transparant management te bevorderen, omdat ze de prestaties objectief beoordelen, wat op zijn beurt vertrouwen opbouwt tussen leiders en werknemers, maar ook binnen teams. Om AI-tools te laten werken, moeten ze volledig transparant zijn ingebed, zodat iedereen weet waarvoor ze zijn ontworpen en hoe de gegevens die ze onthullen zullen worden gebruikt bij het streven naar productiviteit en de campagne om werknemers te helpen hun potentieel te bereiken. Het ontketenen van het potentieel van medewerkers houdt rechtstreeks verband met het ontketenen het potentieel van het bedrijf, en AI heeft veel te bieden om deze cruciale link te versterken.

Communicatie is ook essentieel. Goede communicatie is fundamenteel voor een goede teamdynamiek en om individuen gemotiveerd te houden. Je hebt een mix van individuele interacties en teambijeenkomsten nodig – zowel virtueel als persoonlijk, zodra de COVID-crisis dergelijke interacties mogelijk maakt. Deze bijeenkomsten mogen niet ad hoc worden gehouden. Als leider moet u zich ertoe verbinden regelmatig bij elke persoon in te checken en op geplande tijden teamvergaderingen te houden. Dit is essentieel om uw team gefocust te houden en hen te helpen begrijpen dat u er bent om hen te ondersteunen. Probeer vergaderingen niet te veel te verplaatsen – laat uw mensen zien dat het voor u een prioriteit is om met hen in contact te komen.

Wat betreft “wortelen”, u kunt zo creatief zijn als u wilt. Nogmaals, dit is iets dat het beste kan worden bedacht en goedgekeurd door de teamleden zelf. Ze kunnen veel plezier beleven aan het uitwerken van een systeem van activiteiten, beloningen en traktaties die ze allemaal kunnen delen en waarin ze betrokken kunnen raken om het moreel op te bouwen. Er zijn veel ideeën over hoe teams kunnen ontspannen en samen plezier kunnen hebben, zelfs virtueel, en uw mensen zullen graag ideeën bundelen en een schema met evenementen bedenken.

Verwaarloos de training niet. Het feit dat u mensen niet naar cursussen op locatie kunt sturen, betekent niet dat u geen manieren kunt vinden om hen te helpen hun vaardigheden op afstand te ontwikkelen. Dit is een goed moment om te onderzoeken welke training uw mensen nodig hebben en welke training geschikt is om hun vaardigheden en productiviteit te verhogen. Het is vooral belangrijk voor de C-suite om te investeren in training voor hun leiders – ga er niet alleen vanuit dat ze over alle vaardigheden beschikken die nodig zijn om op afstand te leiden.

Vergeet vooral de menselijke aanraking niet – zelfs als u het op afstand moet doen! Maak tijd vrij voor een praatje en interesse in uw collega’s. Het is een geweldige manier om teambanden te versterken en elkaar te waarderen als goed afgeronde individuen, in plaats van alleen maar collega’s. Als de mensen in uw team elkaar en hun respectievelijke uitdagingen begrijpen, is de kans groter dat ze een stapje extra voor elkaar doen en doorgaan wanneer iemand de spanning voelt. En dit laatste punt is belangrijk – alleen omdat uw werknemers niet op kantoor werken, betekent niet dat uw HR-functie is opgeheven. In feite is het hebben van robuuste HR-procedures net zo belangrijk – zo niet meer – als het gaat om het ondersteunen van externe medewerkers. Het kan moeilijker zijn om op te merken wanneer iemand een burn-out heeft of interventie nodig heeft, dus het is belangrijk om proactief te zijn en regelmatig contact op te nemen. Op afstand of niet, het welzijn van uw team blijft uw verantwoordelijkheid.

Op afstand werken kan grote voordelen bieden, maar het sturen ervan is een managementvaardigheid als elke andere, die moet worden geleerd, geoefend en voortdurend moet worden bijgewerkt. Als u op zoek bent naar gemotiveerd en productief personeel, laat het dan niet aan het toeval over.

Table of Contents

Vragen voor onze consultants?

Twijfel niet en neem direct contact met ons op met uw vraagstuk.