Hoe universiteiten en technische leveranciers kunnen samenwerken voor de toekomst van werk

Klik voor meer informatie over auteur Tom Clancy.

In de afgelopen zes maanden heeft de pandemie de manier waarop we leven en werken drastisch veranderd, waardoor organisaties gedwongen zijn om over te stappen op digitale tools om de uitdagingen van de plotseling op afstand werkende wereld te verzachten. In feite een nieuwe McKinsey-studie ontdekte dat 85% van de leidinggevenden van de C-suite een aanzienlijke versnelling van digitalisering en automatisering meldde tijdens de pandemie.

Als gevolg van deze explosie stijgt ook de vraag naar digitale vaardigheden, met name op het gebied van automatisering en kunstmatige intelligentie (AI). Volgens de Wereld Economisch Forum, “Ten minste 133 miljoen nieuwe banen gegenereerd als gevolg van de nieuwe taakverdeling tussen mensen, machines en algoritmen kunnen tegen 2022 wereldwijd ontstaan.”

Om deze kloof te overbruggen, wordt het steeds belangrijker dat instellingen voor hoger onderwijs automatisering en de ontwikkeling van AI-vaardigheden in hun huidige curriculum opnemen. Anders zijn toekomstige personeelsleden niet voldoende voorbereid om naast de digitale tools te werken die steeds vaker voorkomen op de werkplek. Bovendien zullen studenten die een bedrijfsdiscipline betreden die niet bekend zijn met automatisering en AI een ernstig nadeel ondervinden.

Hier leest u hoe universiteiten en technologieleveranciers kunnen samenwerken om ervoor te zorgen dat iedereen klaar is voor de toekomst van werk.

Hoe hoger onderwijs momenteel de toekomst van werk aanpakt

Sommige instellingen voor hoger onderwijs hebben hun rol bij het oplossen van de huidige vaardigheidstekorten al erkend en beginnen geavanceerde technologieën in hun programma’s op te nemen. Bijvoorbeeld, California State Fullerton boekhoudafdeling investeert in de volgende generatie professionals door het aanbieden van niet-gegradueerde en afgestudeerde cursussen gericht op de toepassingen van Robotic Process Automation (RPA) in de boekhouding. Deelnemende studenten krijgen onschatbare praktische ervaring met het schrijven van scripts voor automatisering en het maken van bots om hun eigen dagelijkse taken uit te voeren. Evenzo het College of William & Mary’s Raymond A. Mason School of Business heeft zich gecommitteerd om automatiseringssoftware te leveren aan elke student bedrijfskunde. Als gevolg hiervan stelt het college 800 bedrijfskundestudenten in staat om al vroeg in hun academische carrière experts te worden in het ontwikkelen en implementeren van automatiseringsoplossingen – vaardigheden die voor hen van vitaal belang zullen zijn wanneer ze aan het werk gaan.

Bovendien heeft Revature – de grootste werkgever van technologisch talent op instapniveau in de VS – een landelijk universitair partnernetwerk om de meest gevraagde technologische vaardigheden te ontwikkelen. De organisatie biedt trainings- en certificeringscursussen aan studenten, waardoor ze worden gewapend met de zachte en harde vaardigheden die nodig zijn om met succes een carrière in de technologie te starten. Het bedrijf erkent het belang van automatisering en AI-vaardigheden en heeft zich onlangs geëngageerd om nieuwe afgestudeerden te werven, op te leiden, te certificeren en te plaatsen uit zijn netwerk van meer dan 700 universiteits- en hogeschoolpartners om te voldoen aan de behoeften van zakelijke klanten aan gecertificeerde RPA-ontwikkelaars en -professionals. Dit soort programma’s helpt niet alleen de ontwikkeling van vaardigheden te ondersteunen en ervoor te zorgen dat studenten succes hebben bij postdoctorale banen, ze creëren ook een concurrentievoordeel voor universiteiten en hogescholen door hen te positioneren als innovatieve instellingen die echt investeren in de toekomst van hun studenten.

Hoe technologieleveranciers de ontwikkeling van vaardigheden kunnen stimuleren

Om dit voor elke onderwijsinstelling over de hele wereld te realiseren, moeten technologieleveranciers hun platformen toegankelijker maken voor de massa. De democratisering van automatisering en AI-technologie is essentieel om ervoor te zorgen dat de technologie wordt gebruikt in het belang van de samenleving, en dat elk individu toegang heeft tot de vaardigheden die nodig zijn om inzetbaar te zijn en te kunnen gedijen in de toekomst van werk.

Technologieleveranciers kunnen aan dit doel bijdragen door samen te werken met instellingen voor hoger onderwijs en opleiding om middelen aan te bieden – zowel in termen van training van experts en certificeringsprogramma’s als daadwerkelijke toegang tot de technologie – die ervoor zorgen dat elke student kritieke digitale tools onder de knie kan krijgen. Bovendien moeten technologieleveranciers hun eigen trainingsprogramma’s aanbieden aan iedereen die geïnteresseerd is, waardoor de mogelijkheid voor individuen wordt vergroot om zichzelf bij te scholen om nog beter inzetbaar te worden, en om zich aan te sluiten bij een groeiende gemeenschap van gecertificeerde professionals die over de gekwalificeerde vaardigheden beschikken om hoogwaardige vaardigheden te leveren. impactwaarde in alle bedrijfstakken.

De pandemie heeft geleid tot een dramatische heroverweging van de manier waarop organisaties werken, en heeft op zijn beurt de nadruk gelegd op de belangrijke rol van automatisering en AI bij het verbeteren van efficiëntie en productiviteit. Door samen te werken om studenten van vandaag kennis te laten maken met deze tools, kunnen universiteiten en technologieleveranciers helpen de huidige vaardigheidskloof te dichten en iedereen beter voor te bereiden op de toekomst van werk.