Hoe word je een BI-gedreven bedrijf?

Opmerking van de uitgever: Door zwaar te investeren in data-assets zonder de juiste strategie, loopt u het risico beslissingen te nemen die resulteren in een onbevredigende ROI voor business intelligence. Lees verder om meer te weten te komen over de gepaste BI-strategie van ScienceSoft en bekijk ons ​​aanbod in BI-implementatiediensten om te leren hoe we uw BI-project kunnen ondersteunen met deze aanpak.

Een goed ontwikkelde BI-oplossing is een van de succesfactoren van het welzijn van een bedrijf. Het draagt ​​bij aan het verbeteren van uw bedrijf door proactieve optimalisatie mogelijk te maken en een BI-gedreven bedrijf te worden. Een goed doordachte business intelligence-strategie zorgt voor ROI van substantiële investeringen in een BI-oplossing.

Volgens de 2020 Global State of Enterprise Analytics-enquête, “Slechts 52% van de eerstelijnsmedewerkers heeft toegang tot de gegevens en analyses van hun organisatie”, wat een hindernis vormt voor de datageletterdheid onder medewerkers. In dit artikel zullen we delen hoe u een BI-strategie plant die zal leiden tot een grotere datageletterdheid in uw bedrijf en deze zal transformeren naar een BI-gedreven onderneming.

Benut het BI-potentieel om een ​​concurrentievoordeel te behalen?

Het team van ScienceSoft kan een BI-strategie uitwerken om de concurrentie voor te blijven.

Om van uw gegevens te profiteren, moet u beginnen met het begrijpen van het gegevenspotentieel los uw bedrijfsproblemen op. Een BI-oplossing geïmplementeerd volgens een goed doordachte oplossing stelt een bedrijf in staat om:

 • Verbeter de operationele efficiëntie

U kunt elk operationeel proces begrijpen en verfijnen, waardoor u meer inkomsten kunt genereren.

Gesteund door geavanceerde analyses, maakt BI-software het mogelijk om risico’s te beoordelen (of het nu gaat om risico’s bij dagelijkse activiteiten of om strategische beslissingen). Bij de fabricage biedt het bijvoorbeeld de mogelijkheid om machinestoringen te voorspellen, waardoor de operationele kosten worden verlaagd.

 • Creëer nieuwe producten / diensten en verbeter de klantervaring

U kunt uw producten en diensten realtime op maat maken klantgegevens (interacties, transacties, feedback, sentiment, etc.). Dus door klantgerichte beslissingen te nemen, vergroot u uw omzet.

Uw bedrijf kan de verbetermogelijkheden identificeren door de prestaties van zijn concurrenten te bestuderen en best practices toe te passen.

 • Krijg autonomie voor onmiddellijke besluitvorming

Een selfservice BI-oplossing aangedreven met de 4 soorten data-analyse helpt bedrijven snel te reageren op veranderende bedrijfsvereisten en verschillende bedrijfsomgevingen te beheren zonder tussenkomst van IT-teams.

BI-strategie

Op basis van 15 jaar ervaring in BI, werkte ScienceSoft een eigen aanpak uit voor het ontwikkelen van een BI-strategie. Ons volwassenheidsmodel maakt het mogelijk om stapsgewijs de BI voordelen, beginnend met analyses die minimale investeringen vereisen en op weg naar diepere inzichten:

 1. Beperkte ad-hocoptimalisatie

In dit stadium gebruikt een bedrijf de verkregen gegevens om zijn huidige processen af ​​te stemmen. Laten we hier een voorbeeld geven: bedrijf X lanceert een marketingcampagne om de verkoop van een bepaald product te vergroten, maar het lijkt vruchteloos te zijn. Het bedrijf moet weten wat de reden daarvoor is en welke aanpassingen nodig zijn.

Om te beginnen evalueert het bedrijf zijn gegevens: welke gegevensbronnen zijn momenteel beschikbaar en hoe de opgehaalde gegevens nuttig kunnen zijn. Met andere woorden, het bedrijf beoordeelt de gegevens op het potentieel om zijn marketingcampagne te verbeteren. Het bedrijf zorgt tegelijkertijd voor datakwaliteit door te voeren beheer van gegevenskwaliteit. Anders kunnen gegevens van lage kwaliteit de pogingen van het bedrijf volledig in diskrediet brengen. Vervolgens wordt de combinatie van beschrijvende en diagnostische analyses gebruikt om te bepalen wat er precies mis is aan de marketingcampagne en de redenen voor een dergelijk resultaat. Wanneer het probleem en de hoofdoorzaak zijn gedefinieerd, kan de marketingcampagne dienovereenkomstig worden geoptimaliseerd.

 1. Proactieve optimalisatie

In deze volwassenheidsfase veronderstelt de strategie de implementatie van een BI-oplossing die gericht is op het verkrijgen van nieuwe inzichten om uitgebreidere doorlopende optimalisatiemogelijkheden te vinden. Laten we terugkeren naar het eerder genoemde bedrijf X, dat op het punt staat een nieuwe marketingcampagne te lanceren. Dit keer een BI-oplossing die wordt ondersteund door voorspellende en prescriptieve analyses mogelijk gemaakt door machine learning-mogelijkheden stelt het bedrijf in staat om zijn marketingcampagne vooraf aan te passen.

 1. Een BI-gedreven bedrijf worden

De derde volwassenheidsfase gaat over de uitdaging om op het juiste moment inzichten aan de juiste mensen te leveren. In dit stadium gebruikt bedrijf X self-service BI-software om zijn zakelijke gebruikers (volgens hun gebruikersrollen) onafhankelijkheid te geven om snelle datagestuurde beslissingen te nemen zonder tussenkomst van de IT-afdeling. Op die manier hebben alle werknemers toegang tot de gegevens die relevant zijn voor hun taken, wat bijdraagt ​​aan de uitbreiding van de datageletterdheid binnen de hele onderneming.

Een business intelligence-strategie is een raamwerk dat het mogelijk maakt om geleidelijk de volgende zakelijke doelstellingen te bereiken: het optimaliseren van de huidige bedrijfsprocessen, het creëren van eersteklas producten en diensten en het worden van een datagedreven bedrijf.

Wil je het besluitvormingsproces verbeteren door middel van business intelligence? Schakel over naar ScienceSoft om uw eigen routekaart naar succes te krijgen.

Ik wil een BI-strategie

Hoe word je een BI-gedreven bedrijf?
BI-implementatieservices

14 jaar BI-praktijk. Services met een volledige cyclus om krachtige BI-oplossingen te leveren met uitgebreide analyseopties. Iteratieve ontwikkeling om quick wins te behalen.

Meer informatie over ?

Hoe word je een BI-gedreven bedrijf?
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Crystal Reports Scheduler

Crystal Reports Scheduler: Select, Format, Schedule, and Deliver! CRD® (Crystal Reports Distributor) is a Crystal Reports Scheduler that saves time and money by making it

Hoe word je een BI-gedreven bedrijf?

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

  Hoe word je een BI-gedreven bedrijf?

  Gratis scan aanvragen
  voor jouw organisatie?