Hoe zorgorganisaties gegevensbescherming en beschikbaarheid kunnen verhelpen met Cloud DR

Klik voor meer informatie over auteur Don Boxley.

Nu de COVID-19-pandemie weinig tekenen van vertraging vertoont, en vrijwel elke gerenommeerde gezondheidsinstantie waarschuwt voor een tweede golf dit najaar, herevalueren de meeste industrieën hun strategieën voor gegevensbescherming, beschikbaarheid en disaster recovery (DR). Het is niet verrassend dat de gezondheidszorg de belangrijkste is onder degenen die goed kijken naar welke updates moeten worden doorgevoerd om ervoor te zorgen dat ze gegevens nu en in de toekomst volledig kunnen beschermen.

DR in de cloud biedt een ideale aanpak voor veel organisaties, maar vooral voor de zorg, waar zowel bedrijfs- als patiëntgegevens zich zorgen moeten maken. DR in de cloud kan niet alleen zorgen bedrijfscontinuïteit maar bespaar tijd en geld. Het belangrijkste voordeel is de mogelijkheid om externe back-ups te gebruiken, die van onschatbare waarde zijn als een door de mens veroorzaakte of natuurramp gevolgen heeft voor gegevens op het bedrijfsterrein. Bijgevolg helpt DR in de cloud ook om de IT-kosten laag te houden en de complexiteit weg te nemen die anders nodig zou zijn om DR-sites op locatie te beheren – beide fundamentele overwegingen voor zorgorganisaties.

Bij het gebruik van cloudgebaseerde DR, vertrouwen veel organisaties nog steeds op een virtueel particulier netwerk (VPN). Toch hebben VPN’s een aantal scherpe nadelen als het gaat om veiligheid en DR, te beginnen met het feit dat ze erg complex zijn om te configureren en het risico van een zorgorganisatie vergroten doordat ze alles vereisen, van speciale routers tot toegangscontrolelijsten en firewallbeleid. VPN’s creëren ook beangstigende kwetsbaarheden in de beveiliging die zorgbedrijven zich slecht kunnen veroorloven, aangezien gebruikers in feite toegang hebben tot een deel van het netwerk, dat een onbeschermd aanvalsoppervlak oplevert. Er is ook geen mogelijkheid voor VPN’s om deze aanvalsoppervlakken te verkleinen, aangezien netwerken minder beschermd zijn zonder segmentatie op toepassingsniveau.

Een veiliger en kosteneffectiever alternatief dat deze inherente VPN-beperkingen omzeilt, is softwaregedefinieerde perimeters (SDP). SDP stelt de zorgsector in staat om lage overheadkosten te behouden en gegevens goedkoop op te slaan, waardoor geld wordt bespaard doordat geen fysieke infrastructuur hoeft te worden onderhouden. Met andere woorden: met SDP’s kunnen zorgbedrijven profiteren van cloud-DR en tegelijkertijd gebruik maken van zowel onsite als cloudgebaseerde implementaties.

SDP bereikt dit met een paar belangrijke functies, te beginnen met microtunnels op applicatieniveau die de dreiging van netwerkaanvallen verminderen. SDP-oplossingen bereiken dit door sterke limieten te stellen aan externe gebruikers, waardoor ze alleen toegang hebben tot specifiek benodigde services. En SDP vereist niet het beheer van toegangscontrolelijsten of firewallbeleid.

Een andere manier waarop SDP VPN verslaat, is dat de gateways met elkaar communiceren via het User Datagram Protocol (UDP). Met UDP wordt veilige connectiviteit bereikt door gebruik te maken van willekeurig gegenereerde niet-standaard UDP-poorten voor de on-demand microtunnelcommunicatie. Dit vereist slechts één UDP-berichtkanaal tussen gateways, in tegenstelling tot VPN’s. Dit helpt bij het beveiligen van servers zonder open poorten, en elimineert effectief alle oppervlakken die kwetsbaar kunnen zijn voor netwerkaanvallen.

Als u cloudgebaseerde DR overweegt, zijn er ook gratis mogelijkheden waar prijsbewuste zorgprofessionals mogelijk al recht op hebben en nog van moeten profiteren. Zoals Kevin Farlee op 29 juni 2020 op Microsofts SQL Server Blog schreef, is het mogelijk om je gratis Azure-replica voor SQL server-licentie in de cloud voor DR. Dit komt door licentievoordelen die onlangs zijn aangekondigd, en zoals Farlee opmerkt, kan een aanbod van derden dit proces voor configuratie-instellingen vergemakkelijken.

“Beschikbaarheidsvoordelen voor klanten van SQL Server Software Assurance omvatten nu tot drie gratis SQL Server-licenties voor secundaire replica’s, inclusief hoge beschikbaarheid, disaster recovery en disaster recovery in Azure”, schrijft Farlee, eraan toevoegend dat gratis Azure-replica’s voor DR organisaties helpen hun back-ups op een externe locatie om eenvoudig herstel in geval van een ramp te bevorderen – een noodzaak gezien de gevoelige aard van zorggegevens voor zowel organisaties als klanten.

Farlee merkt verder op dat SDP “een betere manier” is dan VPN om primaire back-ups op locatie te verbinden met secundaire back-ups in Azure.

Zorgorganisaties die klaar zijn om te evalueren en de volgende stap te zetten om hun DR naar de cloud te verplaatsen, moeten meer te weten komen over dit Azure-voordeel.

follow:
admin

admin

Related Posts

Een korte geschiedenis van gegevensbeheer

Datamanagement is de organisatie van gegevens, de stappen die worden gebruikt om efficiëntie te bereiken en informatie uit die gegevens

Datakans klopt! Moet je antwoorden?

Klik voor meer informatie over auteur Kartik Patel. Als zakenmensen krijgen we vaak te maken met wat misschien een geweldige

Een korte geschiedenis van gegevensbeheer

Datamanagement is de organisatie van gegevens, de stappen die worden gebruikt om efficiëntie te bereiken en informatie uit die gegevens

Datakans klopt! Moet je antwoorden?

Klik voor meer informatie over auteur Kartik Patel. Als zakenmensen krijgen we vaak te maken met wat misschien een geweldige