In het midden van verandering: wat kunnen we verwachten in data en technologie voor 2021

In het midden van verandering: wat kunnen we verwachten in data en technologie voor 2021

Klik voor meer informatie over auteur Ravi Shankar.

2020 is een jaar dat niet snel zal worden vergeten vanwege de wereldwijde pandemie en de gevolgen daarvan voor miljarden mensen over de hele wereld. Reacties en aanpassingen aan een snel veranderende zakelijke omgeving versnelden de verandering in de manier waarop bedrijven functioneren en hun gebruik van gegevens en technologie. Bedrijven moesten creatief zijn om hun best te doen om niet alleen de bedrijfscontinuïteit te beheren, maar ook om te midden van de uitdagingen nieuwe kansen te vinden. Organisaties keek naar technologie om het gedrag van mensen beter te begrijpen, de bedrijfsflexibiliteit om op afstand te werken te vergroten en de productiviteitswinst door automatisering te vergroten. Deze hebben de acceptatie van technologie tijdens de pandemie versneld en de basis gelegd voor een aantal trends die in 2021 zullen blijven groeien.

Met name de trends die de bedrijfsinvesteringen het komende jaar zullen bepalen, zijn onder meer:

TREND 1: Internet of Behaviour (IoB)

Een uitbreiding van de internet van dingenmaakt het Internet of Behaviour (IoB) gebruik van technologie om de activiteiten van mensen te volgen en gebruikt het de gegevens om hun gedrag te voorspellen en te beïnvloeden. Technologieën zoals smartphones, locatietracking, digitale spraakassistenten, gezichtsherkenningscamera’s, slimme luidsprekers en sensoren in winkels, fabrieken en kantoren verzamelen gegevens en associëren deze met gedragsacties zoals betaalmethode, aankoopbeslissingen, artikelvoorkeuren, naleving van codes van gedrag en andere activiteiten. Het IoB kan op basis van deze apparaatgegevens gedragsanalyses gebruiken voor bedrijven om gedrag te voorspellen en te beïnvloeden en meer gepersonaliseerde ervaringen mogelijk te maken. Om deze visie te realiseren, is een betere verbinding nodig en gebruik maken van gegevens van de rand tot magazijnen met informatie over mensen en voorspellende modellen.

Lees ook:  Wat is gegevensvoorbereiding? - DATAVERSITEIT

TREND 2: Bedrijfsactiviteiten overal

Tijdens deze moeilijke tijden en de uitdagingen om gezond te blijven te midden van de COVID-19-crisis, hebben bedrijven steeds vaker een operationeel strategiemodel aangenomen om hun activiteiten tijdens de pandemie succesvol voort te zetten. Door deze aanpak kunnen bedrijven naadloos verbinding maken met klanten, werkgevers en zakenpartners die actief zijn in fysiek afgelegen omgevingen – overal. Zaken kunnen overal plaatsvinden via digitale systemen, waardoor externe en mobiele medewerkers volledig kunnen deelnemen aan activiteiten waarvoor voorheen een fysieke aanwezigheid op een specifieke locatie nodig was. Deze strategie vereist een verbeterde mogelijkheid om digitale ervaringen te leveren aan abstracte locaties vanuit het werk door middel van veilige externe toegang tot systemen en gegevens, cloud computing en automatisering van werk op afstand. De voordelen op lange termijn omvatten meer flexibiliteit voor het bedrijfsleven en meer kansen voor een evenwicht tussen werk en privé voor werknemers.

TREND 3: Extreme automatisering

Al decennia lang maken bedrijven gebruik van informatietechnologie en automatisering om de productiviteit en beweging te verhogen, maar dit kwam op de voorgrond in 2020. De pandemie heeft het digitale transformatieproces voor veel bedrijven versneld, en voor velen betekende dit om te proberen elk proces te automatiseren. en zoveel mogelijk een deel van hun bedrijf. Bedrijven vervangen hun oude door mensen aangestuurde bedrijfsprocessen door digitaal verbeterde workflows en werkprocessen om een ​​veel grotere bedrijfsflexibiliteit te bereiken en de afhankelijkheid van menselijke participatie te verminderen, wat beperkingen kan hebben als gevolg van veiligheidsvoorschriften en -beleid. Bedrijven zijn steeds vaker op zoek naar automatisering om de nauwkeurigheid en snelheid te vergroten, niet alleen voor de uitvoering van taken, maar ook voor zakelijke besluitvorming door middel van AI-gestuurde automatisering. Organisaties verleggen de grenzen van automatisering om niet alleen beter te kunnen functioneren tijdens de pandemie, maar ook om de basis te leggen voor fundamenteel efficiëntere benaderingen van de bedrijfsvoering in de toekomst.

Lees ook:  Power BI versus Tableau: vergeleken met tools voor selfservice-analyse

Hoewel maar weinig mensen positief op 2020 zullen terugkijken, hebben we in ieder geval geleerd dat mensen buitengewoon flexibel zijn en manieren konden vinden om niet alleen met de situatie om te gaan, maar deze ook te gebruiken als een kans om vooruitgang te boeken. Vanaf 2021 zullen organisaties die snel hebben gereageerd en hebben geïnvesteerd in benaderingen om het beste uit de uitdagingen van vorig jaar te halen, kunnen profiteren van de voortdurende trends die naar voren zijn geschoven door het jaar van versnelde verandering.

In 2021 zullen bedrijven groei kunnen stimuleren door beter begrip van en reactie op menselijk gedrag, bedrijven te creëren die onafhankelijk van fysieke locaties kunnen opereren en profiteren van grotere vooruitgang op het gebied van automatisering. Als er iets positiefs kan komen uit dit pijnlijke jaar, kan het de groei zijn die zal resulteren in 2021 en de komende jaren die het gevolg is van onze creatieve aanpassing aan een jaar van uitdagingen.

Lees ook:  Wat is business intelligence? Gegevens omzetten in zakelijke inzichten

Meer informatie over ?

In het midden van verandering: wat kunnen we verwachten in data en technologie voor 2021
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

In het midden van verandering: wat kunnen we verwachten in data en technologie voor 2021

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    test

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?