Innovatie voorbij AI – DATAVERSITY

Klik voor meer informatie over auteur Susana Duran.

2020 is een jaar van snelle transformatie geweest. De komst van COVID-19 heeft veel van de trends die we de afgelopen jaren hebben gezien, versneld. Dit geldt met name voor AI en machine learning – er is een bijna Een stijging van 25 procent op jaarbasis bij zakelijk gebruik van AI als reactie op de pandemie, waarbij 63 procent van de leidinggevenden het erover eens was dat dit heeft geleid tot omzetstijgingen. Vooral in de financiële functie heeft automatisering geholpen om processen te stroomlijnen en kostbare tijd van professionals te besparen. Toch is AI niet de enige opkomende technologie die digitale innovatie stimuleert.

AI-technologieën zijn natuurlijk een integraal onderdeel van elk digitale transformatie strategie – of het nu gaat om basis geautomatiseerde procesautomatisering of om natuurlijke taalverwerkingsmogelijkheden. Maar AI alleen zal geen succes opleveren – het moet een breder programma voor gegevensintegratie en consolidatie ondersteunen. Alleen dan zullen salarisadministratie en boekhouding, HR en klantrelatiebeheer profiteren van innovatie op operationeel niveau.

Komend jaar vindt de echte innovatie plaats rond mensen. De noodzaak van werken op afstand heeft veel van de interpersoonlijke reacties weggenomen die we als vanzelfsprekend beschouwden – zoals naar het bureau van een collega gaan om een ​​vraag te stellen of een klant persoonlijk ontmoeten. Daarom zullen technologie-investeringen worden geconcentreerd rond de mensen – de werknemers en klanten – die een integraal onderdeel zijn van zakelijk succes. In een afgelegen tijdperk zullen nieuwe technologieën een rol gaan spelen die werknemers helpen gelukkig, gezond en productief te blijven en die een sterkere klantervaring opleveren.

Vergeet de cloud niet

AI haalt vaak de krantenkoppen, maar de wolk was dit jaar de echte held van de bedrijfsvoering. Aangezien in de nabije toekomst intermitterende lockdowns aanhouden, is het duidelijk dat organisaties alleen maar meer cloudgebaseerd zullen worden om medewerkers in staat te stellen op afstand te werken en om klantkanalen open te houden.

Toch heeft een in de cloud gebaseerd bedrijf zijn nadelen. Een gebrek aan integratie tussen verschillende afdelingen en data-omgevingen blijft bedrijven ervan weerhouden hun potentieel te bereiken. Beslissingen worden vertraagd omdat werknemers zich haasten om de gegevens te vinden die ze nodig hebben voor een meer onafhankelijke werkstijl. Veel medewerkers hebben ook moeite om zich aan te passen aan de afgelegen werkomgeving. Afgesneden van hun collega’s, kunnen werknemers zich niet gesteund en overweldigd voelen – met weinig ruimte voor HR om in te grijpen om te helpen. Inderdaad, 69 procent van de medewerkers melden symptomen van burn-out door op afstand te werken. Zonder een oplossing zullen productiviteit, moreel en samenwerking blijven lijden.

Digitaal zakendoen leidt ook tot verhoogde klanteneisen. Klanten raken gewend aan de gemakkelijke, onmiddellijke aard van digitale diensten. Concurrerend zijn heeft alles te maken met het bieden van een boeiende één-op-één klantervaring – persoonlijk, slim en snel – ondanks het gebrek aan persoonlijke interactie. Om op te vallen, moet u ambitieus zijn met uw klantervaring – en dat betekent een ongeëvenaard klantinzicht hebben.

Beheers de backoffice om de frontoffice te winnen

Bedrijven moeten daarom innoveren rond integratie – ervoor zorgen dat werknemers toegang hebben tot gegevens uit het hele bedrijf en uit elkaar. Cloudgebaseerde samenwerkingstools, zoals Zoom en Teams, worden steeds meer ingebed in dagelijkse processen. Toch moet er meer worden gedaan om ervoor te zorgen dat ze verbonden zijn met de andere delen van het bedrijf. Wanneer een payrollprofessional snel personeelsgegevens kan vinden of een people manager toegang heeft tot HR-systemen vanaf het samenwerkingsplatform naar keuze, zal het bedrijf echt efficiëntiever worden.

Het integreren van data-omgevingen en applicaties is nog maar het begin. Om echt agile te worden, moet een bedrijf investeren in procesorkestratie. ERP- en bedrijfsbeheeroplossingen maken de controle over het hele bedrijf mogelijk, van supply chain tot verkoop en personeelsbeheer. Ze bieden end-to-end-oplossingen die een compleet overzicht van de activiteiten bieden. Wanneer alle medewerkers toegang hebben tot dit systeem, worden ze bevrijd van de complexiteit van de organisatie, kunnen ze met vertrouwen beslissingen nemen en, belangrijker nog, zich concentreren op hun werk.

Er is geen one-size-fits-all oplossing, maar organisaties moeten streven naar een volledig geïntegreerde en intelligente infrastructuur die data levert wanneer de klant of medewerker het nodig heeft. Een geïntegreerde datalaag kan vervolgens de basis vormen voor slimme, AI-aangedreven geautomatiseerde systemen die snel kunnen worden aangepast aan de eisen en eisen van de klant. Dit is een systeem dat de manier waarop mensen werken verbetert – door de gegevens en de beslissingsbevoegdheid in handen te geven van medewerkers en de klant.

Mensen, niet technologie, stimuleren innovatie

Degenen die hun bedrijfsmodel innoveren en meer verbonden, wendbaarder en responsiever worden, zullen degenen zijn die zullen gedijen in het digitale tijdperk en het digitale tijdperk. AI-oplossingen zullen natuurlijk een krachtige rol spelen in de toekomst van het bedrijfsleven, maar ze hebben een sterke basis van verbonden data en operaties nodig om hun volledige potentieel te benutten. Technologie alleen verandert een bedrijf niet; mensen die gesterkt worden door data en technologie doen dat. Het doel van technologie is om processen en barrières onzichtbaar te maken, zodat het bedrijf zich kan concentreren op het belangrijkste.