Interesse in de acceptatie van Enterprise Cloud blijft groeien tot in 2021

Interesse in de acceptatie van Enterprise Cloud blijft groeien tot in 2021

Klik voor meer informatie over auteur Rebekah Dumouchelle.

In een tijd waarin COVID-19 veel IT-plannen en -initiatieven in de wacht zet, versnellen andere juist. Bedrijven van elke omvang in verschillende vakgebieden passen zich aan een hele reeks nieuwe druk aan. Ze passen zich aan aan strengere budgettaire controle, beheren nieuw gedistribueerde personeelsbestand en gewijzigde workflows, vinden nieuwe benaderingen voor het uitvoeren van essentieel persoonlijk werk, zoals in datacenters, en innoveren – snel.

De pandemie is een belangrijke motor, niet alleen voor uitdagingen, maar ook voor de zoektocht naar schaalbare oplossingen en kostenbesparingen die aan deze en andere zakelijke behoeften kunnen voldoen. Onderneming cloud adoptie, inclusief interesse in VMware Cloud op AWS, groeit als reactie op de nieuwe druk van het COVID-19-tijdperk. Dit zijn enkele van de bevindingen van de 2020 VMware Cloud op AWS Market Survey – het tweede jaarverslag over het gebruik en de adoptie van het hybride cloudplatform dat in 2017 werd uitgebracht.

Achter de groeiende belangstelling in 2021

Organisaties die al hebben geïnvesteerd in VMware- en cloudtools, systeemintegraties en personeelstraining worden vaak aangetrokken door VMware Cloud on AWS vanwege het vermogen om de operationele overhead te verminderen en tegelijkertijd de acceptatie van de cloud te versnellen. Op basis van de onderzoeksresultaten kunnen we de komende 12 maanden een verhoogde migratie verwachten. Het percentage respondenten dat van plan is om in de komende 12 maanden te migreren, is gestegen tot 28 procent, vergeleken met de respons in 2019 van 23 procent. Ondertussen is 25 procent van de respondenten van plan om workloads toe te voegen of te verhogen, 13 procent is van plan om voor het eerst met workloads te beginnen en 12 procent is van plan om het aantal workloads het komende jaar te verhogen.

De belangrijkste drijfveer achter deze interesse (voor het tweede jaar op rij) is schaalbaarheid, zoals gerapporteerd door meer dan de helft van de deelnemers aan het onderzoek. Andere belangrijke factoren zijn onder meer strategische IT-initiatieven (49 procent), kostenbesparingen (44 procent), afgedankte hardware (33 procent) en sluiting van een datacenter (16 procent). Redenen om VMware Cloud niet te overwegen AWS omvatten de planning om alle IT-middelen in de nabije toekomst on-premise te houden, het niet als economisch passend te beschouwen voor huidige projecten, of het plannen om openbare clouds (zoals AWS of Azure) native te gebruiken.

Interesse in de acceptatie van Enterprise Cloud blijft groeien tot in 2021
Afbeeldingsbron: Faction Inc.

De interesse is aanwezig in een reeks van industrieën en use-cases. De velden met de meeste belangstelling zijn technische dienstverlening, financiële dienstverlening, gezondheidszorg en overheid. Waar VMware Cloud on AWS al draait, zijn de belangrijkste use-cases datacenter-extensies (26 procent), AWS-geïntegreerde applicaties (22 procent) en cloudmigraties (18 procent). Onder organisaties die deze stap overwegen, zijn de belangrijkste use-cases datacenteruitbreidingen (25 procent), disaster recovery (23 procent) en testen en ontwikkelen (17 procent).

Een andere VMware-resource die klaar staat voor groei is de VMware Tanzu portfolio, een bedrijfsklare suite met tools waarmee bedrijven applicaties kunnen bouwen, een common Kubernetes-framework over meerdere clouds en gebruik een enkel controlepunt om hun volledige footprint te beheren. VMware Tanzu wordt momenteel gebruikt door 1 procent van alle respondenten en 2 procent van de ondernemingen (meer dan 1001 werknemers). Nog eens 18 procent van alle respondenten en 21 procent van de bedrijven is van plan om VMware Tanzu de komende twee jaar te gaan gebruiken.

De impact van de pandemie op cloudmigratieplannen

Als reactie op COVID-19 versnelt 51 procent van alle respondenten in deze enquête van 2020 en 59 procent van degenen die deze verandering overwegen, hun tijdlijn voor cloudacceptatie of gaan ze vooruit zoals gepland. Versnelling kan resulteren in een snellere migratie, binnen drie maanden tot een jaar in plaats van 1 à 3 jaar, overgaan van een afwachtende houding en zo snel mogelijk overstappen, of nu cloudadoptie als ‘voorkeur’ beschouwen in plaats van alleen “mogelijk.”

Van de respondenten die VMware Cloud on AWS overwegen en die hun tijdlijnen voor cloud-acceptatie hebben versneld als reactie op de pandemie, is 42 procent van plan om binnen de komende 12 maanden over te stappen. Voor deze groep zijn schaalbaarheid en kostenbesparingen (elk genoemd door 52 procent) en strategische IT-initiatieven (51 procent) de belangrijkste drijfveren van interesse. De belangrijkste use-cases zijn datacenter-uitbreidingen (34 procent), testen en ontwikkelen (17 procent) en virtuele desktops / applicaties (15 procent). Onder de bedrijven waarvoor COVID-19 de acceptatie van de cloud heeft gepauzeerd of geannuleerd, zijn budgettaire druk, personeelstekorten en macro-economische onzekerheid de belangrijkste oorzaken van het opschorten van cloudplannen.

Interesse in de acceptatie van Enterprise Cloud blijft groeien tot in 2021
Afbeeldingsbron: Faction Inc.

Hoe kan dit pandemie-uitdagingen aanpakken?

Terwijl bedrijven reageren op uitdagingen die worden veroorzaakt door de COVID-19-pandemie, kan VMware Cloud on AWS helpen om het meeste uit bronnen te halen door:

  • Budgetbeperkingen verminderen: Het maakt de voetafdruk van uw datacenter vrij, zodat u de datacenters kunt verlaten. Gebruik wat u nodig heeft, wanneer u het nodig heeft, in plaats van te bouwen voor piekvereisten. Schaal snel op wanneer u de extra bronnen nodig heeft, en draai het terug als u dat niet doet.
  • Gebruikmaken van de vaardigheden die u al hebt: Het is een natuurlijke evolutie van de vaardigheden van uw eigen personeel. Hiermee kunt u AWS-native services in de cloud en consistente beheertools gebruiken tussen uw lokale VMware-datacenter en de cloud. Door herstructurering van VMware-workloads of herscholing van werknemers te vermijden, kunt u de efficiëntie van uw personeel maximaliseren, vooral wanneer de middelen krap zijn.
  • Uw gedistribueerde personeel ondersteunen:
    Nu het grootste deel van of al uw personeel vanuit huis werkt, doen zich nieuwe moeilijkheden en kansen voor. Het hebben van consistente dashboards voor on-premise en cloudlocaties kan de samenwerking vergemakkelijken en de transparantie verbeteren.

Vergemakkelijk de overgang naar de openbare cloud

VMware Cloud on AWS faciliteert een soepele overgang naar de openbare cloud door consistentie te bieden tussen lokale cloudomgevingen. De portabiliteit van workloads wordt ondersteund door de noodzaak om van hypervisors te wisselen overbodig te maken. Door het gebruik van bestaande en nieuwe apps binnen de VMware-constructie toe te staan, maximaliseert het de kracht van de native AWS-services. In deze tijd van pandemie-gedreven verandering en onzekerheid, zijn services die de implementatie van strategische bedrijfsdoelen vergemakkelijken – inclusief cloudadoptie – des te belangrijker en aantrekkelijker.