Is digitale transformatie te ontwrichtend voor uw organisatie?

Klik voor meer informatie over auteur Kyle McNabb.

De COVID-19-pandemie dwong veel bedrijven om hun gebruik van technologie te evalueren en snel te transformeren om te voldoen aan de eisen van een nieuwe externe werkomgeving, waardoor een kloof werd blootgelegd tussen bedrijven die hadden geïnvesteerd in digitale transformatie en bedrijven die dat niet hadden gedaan. Eind 2019 Accenture gevonden dat de bedrijven die toonaangevend waren in de acceptatie van digitale technologie sneller groeiden en een groot vertrouwen hadden in de betrouwbaarheid van hun gegevens. Met andere woorden, het implementeren van een digitale transformatiestrategie loont.

Deze mentaliteit van “digitale transformatie-of-sterf” gaat echter – hoewel relevant – voorbij aan de catch-22 waarmee veel organisaties worden geconfronteerd: om een ​​disruptor te zijn, moeten bedrijven een digitale transformatie ondergaan, maar ze kunnen zichzelf gaandeweg ontwrichten. Ondanks de prevalentie van (en behoefte aan) digitale transformatie, is er nog steeds geen handboek voor. Hoe digitale transformatie eruitziet – of hoe deze wordt gedefinieerd in de media – kan van organisatie tot organisatie verschillen.

Dat gezegd hebbende, omdat digitale transformatie mag niet langer worden uitgesteld, organisaties moeten bepalen hoe ze moeten uitvoeren. Er zijn verschillende universele elementen die een succesvolle digitale transformatie kunnen maken, en omgekeerd worden er nog steeds veel hindernissen over het hoofd gezien door organisaties. De gemene deler? Mensen. Lees verder om te zien hoe organisaties van ontwricht naar ontwrichters kunnen gaan door interne politiek en visie aan te pakken.

Waarom is digitale transformatie zo ontwrichtend?

Jaren geleden werd digitale transformatie gezien als een manier om de marges te beïnvloeden: hoe kunnen organisaties beter, sneller en goedkoper worden? Hoewel die doelstellingen bedrijven nog steeds kunnen motiveren, is het menselijke element het meest ontwrichtende stuk digitale transformatie. Bij veel organisaties bouwden besluitvormers en IT-leiders 25 jaar oude systemen en bedrijfsprocessen die zeer succesvol waren (en tot op zekere hoogte nog steeds). Het is moeilijk om deze doorgewinterde professionals, die vaak hun divisie leiden, te benaderen en te vertellen dat alles moet veranderen. Nadat ze die systemen hebben gebouwd, weten ze hoe moeilijk het is om helemaal opnieuw te beginnen. Ze zullen ook terughoudend zijn om te horen dat hun personeel moet worden veranderd en bijgeschoold. En het minst overtuigende deel? Er is geen duidelijk pad naar succes. Erger nog, ze moeten nog in beweging komen.

Als organisaties niet agressief bewegen, lopen ze achterop, zoals duidelijk wordt gemaakt in de bank- en verzekeringssector. Toch kan deze druk onpraktisch worden zonder een plan. In veel gevallen moeten de kernfuncties van het bedrijf nog worden uitgevoerd, maar het ontbreekt de mensen aan de nodige gegevens. Het resultaat is dat leiders met een probleem worden geconfronteerd, niet weten welke nieuwe oplossingen nodig zijn om het op te lossen – of hoe ze hun oude systemen moeten aanpakken – en niet het juiste talent hebben om erachter te komen. Ik bespreek deze uitdagingen vaak met de partners van ons bedrijf, en zoals Mike Mahon van Zia Consulting zegt: “Het is alsof je huis op een solide fundering staat, maar nu brokkelt het onder je af.”

Om gelijke tred te houden met de voortgang en tegelijkertijd de verstoring tot een minimum te beperken, moeten organisaties hun mensen aan boord krijgen – te beginnen met het creëren van een visie.

Hoe u een visie op digitale transformatie creëert

Het is moeilijker dan het klinkt – en daarom zullen veel organisaties externe consultants inschakelen en met hun partners / leveranciers samenwerken om een ​​visie op digitale transformatie te ontwikkelen. Dit moet niet alleen een vijfjarenplan bevatten, maar ook een idee van waar de organisatie aan het einde van het eerste jaar zou moeten zijn. De visie moet ook bepalen hoe digitale transformatie eruit ziet.

Zonder een duidelijk gedefinieerde visie hebben veel organisaties de verkeerde investeringen in technologie gedaan, en als gevolg daarvan falen ze nu. Ze definieerden digitale transformatie als het bouwen van een DevOps-team, verhuizen naar de cloud of het starten van een machine learning-initiatief – maar dit is de verkeerde mentaliteit. Dat zijn widgets die niet in alle bedrijfsonderdelen werken; ze sturen niet echt een zakelijk resultaat. Mike Mahon formuleerde het het beste: “Om digitaal te transformeren, moet je digitaal zijn.” Het is belangrijk om DevOps- en machine learning-teams op te richten, maar organisaties moeten beginnen met schone gegevens.

Als een organisatie 300 bedrijfstoepassingen buiten gebruik wil stellen, moet ze eerst een paar vragen stellen: Wat is het risico? Waar leven onze gegevens? Kunnen we de datakwaliteit vertrouwen als het zich in een datameer of een grote contentrepository bevindt? Als het antwoord op de laatste vraag is: “Ik weet het niet”, moet de organisatie een stap terug doen en eerst een fundament leggen. Zeker weten dat gegevens zijn betrouwbaar – weet waar het vandaan komt, waar het is, wie het heeft aangeraakt en hoe het wordt bestuurd. Van daaruit kunnen organisaties het gebruiken voor rapportage en leren, en vervolgens beslissen of applicaties moeten worden behouden of vervangen.

Bij het kiezen van digitale transformatieprojecten moeten organisaties altijd een visie in gedachten houden. Veel leiders en leden van de C-suite zullen de bedrijfsresultaten bepalen – bijvoorbeeld het verlagen van risico en kosten – en vervolgens probeer ze in de visie te passen. In plaats daarvan moeten ze naar de huidige omgeving kijken en denken: “Ik heb een mainframe dat werkt en 300 silo-applicaties; wat kan ik ermee bereiken? Welke inefficiënties kan ik elimineren? ” Nadat projecten zijn geselecteerd, is de volgende stap om mensen aan boord te krijgen.

Hoe u digitale transformatie overtuigend kunt maken

Interne politiek is een van de belangrijkste belemmeringen voor digitale transformatie. Als het hoofd van een afdeling niet overtuigd is van een project, dan is het onwaarschijnlijk dat er veel vooruitgang wordt geboekt. Organisaties kunnen niet alleen een visie op digitale transformatie hebben – ze moeten deze op teamniveau kunnen communiceren naar medewerkers. Het is belangrijk voor de CEO om in te kopen in digitale transformatie, maar het is net zo belangrijk dat mensen ter plaatse de waarde begrijpen. De eerste vraag die medewerkers zullen hebben is: Hoe zal dit mijn werk verbeteren?? Het is gemakkelijk om het gevoel te hebben dat verandering meer ontwrichtend is dan de uiteindelijke voordelen.

Organisaties hebben behoefte aan iedereen die op de hoogte is van digitale transformatie – van de mensen die het kantoor openen, de telefoons beantwoorden en de vergaderingen organiseren, tot aan de C-suite. Dat is een visie. Leiders moeten zich concentreren op projecten die de banen en betrokkenheid van werknemers verbeteren, want als ze al 40 uur per week aan een bestaand systeem werken, hebben mensen geen tijd of energie om zich te wijden aan een toekomstgericht DevOps-initiatief. Dat is digitale transformatie, waardoor werknemers vandaag een paar uur werk besparen, zodat ze vrij zijn om te innoveren.

Digitale transformatie, ondersteund door een visie en organisatorische eenheid, kan de game-changer zijn die bedrijven nodig hebben. Het blindelings aanpakken van futuristische projecten leidt tot interne ontwrichting. Het leggen van een basis voor schone gegevens, het identificeren van echte pijnpunten in de praktijk en het versterken van werknemers zullen de resultaten opleveren die organisaties zoeken.

follow:
admin

admin

Related Posts

Datakans klopt! Moet je antwoorden?

Klik voor meer informatie over auteur Kartik Patel. Als zakenmensen krijgen we vaak te maken met wat misschien een geweldige

Datakans klopt! Moet je antwoorden?

Klik voor meer informatie over auteur Kartik Patel. Als zakenmensen krijgen we vaak te maken met wat misschien een geweldige