IT-infrastructuurschokken beheren – DATAVERSITY

Klik voor meer informatie over auteur Eran Brown.

De pandemie van COVID-19 heeft overal ter wereld schokgolven veroorzaakt. Bedrijven werken er hard aan om aanbodschok, vraagschok en kredietschok te overwinnen – in welke volgorde ze die ook ervaren.

Veel bedrijven worden ook geconfronteerd met schokken van de IT-infrastructuur, de plotselinge en immense uitdaging om een ​​nieuwe IT-strategie te moeten creëren en bouwen die een steeds veranderend bedrijfsklimaat ondersteunt.

IT-budgetten zijn bevroren of gekrompen, dus niets veranderen en er het beste van hopen is geen optie. De vraag is niet langer: ‘Moeten we van strategie veranderen?’ maar eerder: “Wat moeten we eerst veranderen?”

Strategie voor het nieuwe normaal

Het typische verkoopmodel van vooruitbetalen voor IT-infrastructuur om potentiële langetermijnuitdagingen het hoofd te bieden, is niet langer realistisch. In plaats daarvan, het bedrijf behouden contanten die beschikbaar zijn voor strategische investeringen, vooral in het licht van de alom verwachte economische neergang, is aan de orde van de dag.

Met dit alles in gedachten is het belangrijk om te focussen op nieuwe initiatieven en productontwikkeling, om responsievere en wendbaardere systemen mogelijk te maken. In ons geval betekent dat het vergroten van de opslagcapaciteit voor onze klanten om online of op afstand te kunnen werken, terwijl we bijvoorbeeld ook business units stroomlijnen en nieuwe toolsets benutten.

Een effectieve IT-infrastructuur speelt een cruciale rol bij het leveren van zowel kostenbesparingen als bedrijfsefficiëntie. IT-teams staan ​​onder druk om zich aan te passen aan veranderende zakelijke vereisten, intern en extern.

We hebben hard gewerkt om de meest urgente uitdagingen voor organisaties aan te pakken, zoals de toegenomen datagroei die gepaard gaat met de overgang naar digitale transacties waar veel bedrijven mee te maken hebben als gevolg van sociale afstand en quarantaines. Dit heeft ertoe geleid dat deze bedrijven hun opslaginfrastructuur hebben laten groeien zonder fysiek toegang te hebben tot hun datacenters, en extra problemen met zich meebrengt, zoals gelijke tred houden met de groei van de applicatieprestaties en gegevensbescherming.

Sommigen zijn overgestapt op de cloud om de flexibiliteit te krijgen die nodig is om op afstand te werken, maar cloudservices en -oplossingen hebben een aanzienlijke prijs, vooral in een tijd waarin bedrijven proberen de kosten te verlagen. Overstappen naar de cloud lijkt misschien de beste manier om een ​​grotere IT-investering op korte termijn uit te stellen, maar dat is het niet. We moeten ook rekening houden met de totale eigendomskosten van IT-infrastructuur, en voor ondernemingen is de private cloud altijd het meest kosteneffectieve alternatief geweest.

Bedrijven zouden dat moeten doen vermijd vendor lock-in contracten terwijl ze zich voorbereiden op verdere markt- en zakelijke onzekerheid. Het is niet nodig om afstand te doen van grote, vooraf gemaakte kosten voor systemen of een premie te betalen om gegevens op te slaan en te openen om de flexibiliteit te verbeteren. Er zijn flexibele consumptiemodellen beschikbaar om bedrijven te helpen de huidige storm te doorstaan.

Door af te stappen van langetermijninvesteringen in IT, kunnen bedrijven meer flexibiliteit krijgen in hun besluitvormingsproces zonder dat de time-to-market daardoor wordt vertraagd. Deze flexibiliteit helpt klanten voorbereid te blijven op aanhoudende onzekerheid.

Risico’s verminderen van IT-infrastructuur

Bedrijven op zoek naar risico op IT-infrastructuur zonder hun cashflow te verstoren:

  • Minimaliseer investeringen vooraf en kies voor flexibele consumptiemodellen die onmiddellijke groei en uitgestelde betalingen mogelijk maken. Flexibele consumptiemodellen zouden ook de flexibiliteit moeten betekenen om CapEx en OpEx te combineren, aangezien de prioriteiten van het bedrijf in de loop van de tijd veranderen.
  • Kies een enterprise-class, private cloud-opslaginfrastructuur, met de flexibiliteit van de public cloud en gegarandeerde beschikbaarheid. Hiermee zijn investeringen toekomstbestendig, waardoor bedrijven met kortere tussenpozen beslissingen kunnen nemen en beter kunnen inspelen op veranderende marktomstandigheden.

Prestaties en betrouwbaarheid behalen, zonder vooraf te investeren, is de sleutel tot het toekomstbestendig maken van een bedrijf en zou het verschil kunnen zijn tussen wie slaagt en wie helaas niet.

follow:
admin

admin

Related Posts

Een korte geschiedenis van gegevensbeheer

Datamanagement is de organisatie van gegevens, de stappen die worden gebruikt om efficiëntie te bereiken en informatie uit die gegevens

Datakans klopt! Moet je antwoorden?

Klik voor meer informatie over auteur Kartik Patel. Als zakenmensen krijgen we vaak te maken met wat misschien een geweldige

Een korte geschiedenis van gegevensbeheer

Datamanagement is de organisatie van gegevens, de stappen die worden gebruikt om efficiëntie te bereiken en informatie uit die gegevens

Datakans klopt! Moet je antwoorden?

Klik voor meer informatie over auteur Kartik Patel. Als zakenmensen krijgen we vaak te maken met wat misschien een geweldige