Kijk niet voorbij RO / BO (en nu HO): tips om gegevens aan de rand te beheren en te beschermen

Kijk niet voorbij RO / BO (en nu HO): tips om gegevens aan de rand te beheren en te beschermen

Klik voor meer informatie over auteur
Shridar Subramanian.

Verandering is normaal, maar het tempo van verandering in de afgelopen tijd was allesbehalve normaal. Voor IT-professionals die hun organisaties hebben geholpen om over te schakelen op nieuwe modellen voor thuiswerken en op afstand, is de snelheid van verandering ronduit duizelingwekkend en desoriënterend.

IT-managers worden al met veel uitdagingen geconfronteerd, van explosieve datagroei tot de toenemende dreiging van een ransomware-infectie. Maar nu heeft de noodzaak om back-up en herstel te beheren tussen externe kantoren en filialen (RO / BO) – evenals een toenemend aantal thuiskantoren (HO) – de druk vergroot. De extra uitdaging van het maken van back-ups voor RO / BO-sites en thuiskantoren is een brug te ver voor veel IT-managers in de steeds meer gedistribueerde omgeving van vandaag.

Om te beginnen brengen ROBO / HO-locaties bedrijfsgegevens in gevaar. Beveiliging op externe netwerken is doorgaans veel zwakker dan beveiliging op bedrijfsnetwerken. Bovendien hebben externe werknemers de gewoonte om hun werkstations onbeheerd en hun gegevens onbeveiligd achter te laten, waardoor organisaties kwetsbaarder worden voor cyberaanvallen.

Het probleem is dat beveiliging, back-up en herstel op ROBO / HO-locaties een aanzienlijke uitdaging vormen. Dit was natuurlijk al lang vóór de COVID-19-pandemie het geval. Als het gaat om het beschermen en herstellen van gegevens, zijn organisaties altijd meer gefocust geweest op het datacenter, niet op de edge. Omdat gedistribueerde ondernemingen te kampen hebben met krappe IT-budgetten, werd prioriteit gegeven aan het hoofdkantoor van het bedrijf, waardoor externe kantoor- en filialen (ROBO) met zeer weinig of geen speciale IT-middelen overbleven.

Lees ook:  Het juiste gegevensbeheer voor de cultuur van uw organisatie

Maar dit probleem is verergerd door de pandemie en de explosie van werken op afstand, omdat de gegevens nu verder gefragmenteerd zijn, waardoor de kwetsbaarheden toenemen. Er is meer ondersteuning nodig om gegevens op de meeste ROBO-locaties effectief te beheren en te beschermen, maar die bestaat meestal niet. Simpele stappen zoals back-up van gegevens gebeurt vaak niet in een afgelegen omgeving waar geen gecentraliseerde IT-ondersteuning is.

Maar er zijn oplossingen. Hieronder staan ​​drie manieren waarop organisaties gegevens in hun ROBO / HO-omgevingen beter kunnen beheren en beschermen – zonder de bank te breken of hun beperkte middelen uit te rekken.

1. Stel uw gegevensherstel op de proef

Hoewel het essentieel is om een ​​sterke back-up te hebben, is net zo belangrijk uw vermogen om verloren gegevens snel en volledig te herstellen. Om er zeker van te zijn dat u deze capaciteit heeft, moet u testen. U moet uw reservekopieën regelmatig testen om er zeker van te zijn dat ze gegevens betrouwbaar kunnen herstellen.

Je moet ook testen uw veiligheid. Test uw infrastructuur en uw medewerkers om de hiaten in uw netwerkverdediging te identificeren. Train tegelijkertijd uw externe medewerkers regelmatig, zodat ze cyberaanvallen kunnen opsporen die voortdurend in ontwikkeling zijn. Hackers leren altijd en u moet uw werknemers consequent opleiden om gelijke tred te houden.

Lees ook:  Wat u moet weten over operationele BI

2. Bevorder goede datagewoonten en cyberhygiëne

Met zoveel medewerkers die in afgelegen omgevingen werken, is het voor organisaties moeilijker om dat te doen gegevens bewaren en beheer back-ups op hun ROBO-netwerken. U moet regelmatig met werknemers communiceren en hen eraan herinneren om consequent en op meerdere plaatsen een back-up van hun gegevens te maken. Als ze gegevens voornamelijk op een USB-flashstation opslaan, herinner ze er dan aan om een ​​back-up van die gegevens te maken op een harde schijf of in de wolk. Of als ze gegevens voornamelijk in de cloud opslaan, herinner ze er dan aan om offline een kopie op te slaan.

Een goede cyberhygiëne is net zo belangrijk. Het zou het beste zijn als u werknemers, met name externe werknemers, er regelmatig aan herinnert om de software op hun apparaten bij te werken en alle beschikbare beveiligingsmaatregelen in te schakelen, inclusief firewalls en antimalwaretools. Het niet updaten van software en het installeren van beveiligingspatches is een wijdverbreid toezicht van werknemers dat de snelle verspreiding van ransomware en malware stimuleert. Het leidt tot ernstig gegevensverlies en kost organisaties elk jaar miljarden dollars. Sluit deze gaten af ​​en u kunt uw verdediging tegen datalekken aanzienlijk verbeteren.

Lees ook:  Waarom uw bedrijf het doelwit is van cyberaanvallers en wat u kunt doen met gegevensbeveiliging

3. Omarm back-up en herstel in de cloud

Je ROBO-locaties moeten net zo eenvoudig te beheren zijn als je centrale locaties. Het goede nieuws is dat er nu eenvoudig te implementeren, goedkope, cloudgebaseerde oplossingen op de markt zijn die effectief een back-up kunnen maken van gegevens in uw RO / BO-omgevingen en deze kunnen beschermen. Deze oplossingen stellen u in staat om gegevens te beheren en te beschermen zonder speciale middelen efficiënt in te zetten – of het nu gaat om IT-mensen of extra kapitaal – op ROBO-locaties.

Sommige van de toonaangevende oplossingen maken het gebruikers gemakkelijk omdat ze plug-and-play-implementatie, activering met één klik, automatische provisioning van opslagapparaten en een cloudgebaseerd platform bieden voor eenvoudig beheer. Het enige dat u hoeft te doen, is het apparaat inschakelen en verbinding maken met internet. U beschermt uw gegevens binnen enkele minuten.

Sinds het uitbreken van COVID-19, organisaties hebben fantastisch werk geleverd door het voor hun medewerkers mogelijk te maken om op afstand te werken. Maar nu moeten diezelfde organisaties ervoor zorgen dat ze hun gegevens veilig en beveiligd houden. Gelukkig kunnen ze met de juiste tools en mindset hun gegevensbescherming gemakkelijk en effectief beheren.

Meer informatie over ?

Kijk niet voorbij RO / BO (en nu HO): tips om gegevens aan de rand te beheren en te beschermen
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Kijk niet voorbij RO / BO (en nu HO): tips om gegevens aan de rand te beheren en te beschermen

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    test

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?