Klantinformatie of hoe u klanten kunt winnen

Opmerking van de uitgever: Maryna legt uit wat customer intelligence is en hoe het helpt om klantinzicht te krijgen om uw positie op de markt te verbeteren. Lees verder om te leren hoe u uw Customer Intelligence-oplossing voor dit doel kunt ontwikkelen en verbeteren en voel u vrij om ScienceSoft’s te overwegen advisering inzake bedrijfsinformatie om professionele hulp te krijgen.

Tegenwoordig, wanneer een geweldige klantervaring wordt beschouwd als de belangrijkste onderscheidende factor voor het merk, betekent het gebrek aan een diep begrip van veranderende klantbehoeften of flexibiliteit om hier snel aan te voldoen, zeker het verlies van de concurrentie. Als u zich in een van de bovenstaande twee situaties bevindt, is het tijd om echt actie te ondernemen. In mijn praktijk bied ik die van ScienceSoft-klanten die vergelijkbare moeilijkheden ondervinden, meestal een customer intelligence-oplossing als remedie. Hieronder zal ik u vertellen waarom consumenteninformatie zo relevant is en hoe een goed afgestemde klantinformatieoplossing u helpt uw ​​klanten te bedienen dankzij snelle en goed gefundeerde zakelijke beslissingen.

klantintelligentie

Hier is de uitleg van klantgegevensanalyses waarvan ik denk dat het snel de kern ervan helpt te begrijpen. Het is het verzamelen en analyseren van gegevens met betrekking tot klanten om diepere inzichten in hun gedrag te krijgen en deze bevindingen verder te gebruiken bij de besluitvorming.

De belangrijkste voordelen van analyse van klantgegevens zijn:

Elk klantcontactpunt biedt bedrijven de mogelijkheid om de behoeften van de consument te begrijpen en een persoonlijke ervaring te bieden. Als je wilt zien hoe het werkt aan de hand van een realistisch voorbeeld, kijk dan bij ScienceSoft’s project voor een multibedrijf. Daar hielp ScienceSoft de klant een 360-graden klantbeeld te creëren via alle communicatiekanalen om deze informatie verder te gebruiken voor het bevorderen van klantloyaliteit.

De noodzaak om de markt snel te begrijpen en zelfs te voorspellen, is uitgegroeid tot een dagelijkse zakelijke uitdaging. Dankzij klantintelligentie kan het gedrag van klanten onder verschillende omstandigheden worden geanalyseerd en kunnen dankzij het gebruik van uitgebreide machine-learning-algoritmen nauwkeurige prognoses en praktisch realtime aanbevelingen voor marketing en verkoop worden gedaan.

Verkoopefficiëntie is nauw verbonden met klantinformatie: door klantgegevens en feedback te analyseren, kunnen bedrijven effectieve en falende verkooptactieken identificeren, customer journeys verbeteren en bijgevolg de verkoop verhogen. Om te zien hoe geavanceerde analysetechnologieën de verkoopefficiëntie kunnen verbeteren, lees over ons project, waar de datawetenschappers van ScienceSoft statistische methoden en algoritmen gebruikten voor historische verkoopgegevens van een Europese zuivelfabrikant. Als gevolg hiervan zag het bedrijf de onderliggende reden voor de kloof tussen hun plan en feitelijke verkoopprestaties en ontving het een nauwkeurige verkoopprognose.

U kunt meer informatie krijgen over de waarde van analyse van klantgegevens in het artikel van mijn collega Alex Bekker, hoofd van de afdeling data-analyse van ScienceSoft.

Lijken deze voordelen buiten bereik?

De experts van ScienceSoft staan ​​klaar om u te helpen de mogelijkheden van klantanalyses volledig te benutten door uw customer intelligence-platform te ontwikkelen of te verbeteren.

Wanneer u een Customer Intelligence-oplossing implementeert of afstemt, moet u zorgen voor een hoge gebruikersacceptatie en een negatieve ROI vermijden. Daarvoor raad ik aan om gebruik te maken van agile customer intelligence-analyses met de volgende stappen:

  • Bestudeer de behoeften van afdelingen (marketing, verkoop, klantenservice, enz.) En ontdek hoe klantintelligentie kan voldoen aan de meest populaire.
  • Ontwikkel een analytische oplossing of upgrade de bestaande dienovereenkomstig en werk hard aan de acceptatie ervan in samenwerking met afdelingsmanagers om effectieve ad-hocoptimalisatie uit te voeren.
  • Nadat de mogelijkheden van de oplossing volledig zijn benut en de gebruikers getuige zijn van enkele tastbare resultaten, zoals een hogere conversieratio of een succesvolle productlancering, is het tijd om te herhalen. Upgrade de oplossing bijvoorbeeld met selfservice-analyse. In dit stadium zijn gebruikers klaar om de flexibiliteit van tools zoals Power BI van Microsoft of Tableau door Salesforce.
  • De volgende stap is de implementatie van geavanceerde analysemogelijkheden – machine learning, datawetenschap, enz. Om meer waarde voor de organisatie te genereren door middel van analyse van de hoofdoorzaak en nauwkeurige prognoses.

Nu u weet hoe u klantintelligentie in uw bedrijf kunt bevorderen, volgen hier enkele punten waar u speciale aandacht aan moet besteden om ervoor te zorgen dat uw oplossing effectief is:

1. Definieer en integreer de benodigde databronnen

Voordat u de oplossing ontwikkelt of upgradet, moet u ervoor zorgen dat u over alle gegevens beschikt die nodig zijn voor uw inzicht in klantinformatie. Daarvoor raad ik aan om vast te houden aan een eenvoudig algoritme dat ik in mijn werk gebruik:

  • Stel vast naar wat voor soort inzichten uw bedrijf op zoek is. Het kunnen antwoorden zijn op de volgende vragen: Wat beïnvloedt de aankoopbeslissing? Welke items worden vaak samen gekocht? Hoe de klantloyaliteit versterken?
  • Probeer te begrijpen of de IT-oplossingen die uw bedrijf gebruikt (CRM, klantenservicetools, boekhoudsoftware, enz.) De gegevens hebben om uw vragen te beantwoorden.
  • Definieer de databronnen die u kunt gebruiken voor de vereiste gegevens, werk een stappenplan uit om er toegang toe te krijgen en integreer ze met de architectuur van uw klantanalyseoplossing.

2. Focus op datakwaliteit

Besteed speciale aandacht aan het correct opzetten procedures voor het beheer van gegevenskwaliteit om uw customer intelligence-oplossing niet in gevaar te brengen met rommelige klantgegevens. Om de gegevenskwaliteit te verbeteren, moet u het verantwoordelijke personeel toewijzen om taken uit te voeren zoals het verwijderen en voorkomen van dubbele gegevens, het opstellen van regels voor gegevensrecords, het beheren van de kwaliteit van metagegevens, enz.

Voor het geval uw customer intelligence-oplossing te maken heeft met big data, zullen de procedures voor datakwaliteit enigszins verschillen. Als de vereisten voor big data kwaliteit variëren van taak tot taak, data-experts moeten meestal voor elke specifieke situatie bevredigende drempels voor datakwaliteit instellen.

3. Let op de gevoeligheid van klantgegevens

Bij het ontwikkelen van uw customer intelligence-oplossing raad ik u aan ervoor te zorgen dat maatregelen zoals anonimisering en versleuteling van gegevens erin worden toegepast, toegangsrechten voor gebruikers en mechanismen voor gebruikersauthenticatie worden ingesteld voordat de oplossing wordt gelanceerd.

Als u al een oplossing voor klantanalyse heeft, is het verstandig om deze regelmatig te controleren kwetsbaarheidsbeoordeling en penetratietesten. Deze maatregelen helpen u mogelijke zwakke punten in de beveiliging te identificeren en deze af te handelen voordat gevoelige klantgegevens worden blootgesteld aan daadwerkelijke bedreigingen.

Het wordt hoog tijd dat u uw klanten kent!

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat klantinformatie een onfeilbare manier is om te begrijpen wie uw klanten zijn en wat ze willen. Het vergemakkelijkt het creëren van een bedrijfsstrategie die resoneert met uw doelgroep, zodat u snel de veranderende behoeften van klanten kunt begrijpen en op die veranderingen kunt reageren. Zoals u wellicht heeft gemerkt, kan zowel het ontwikkelen als het afstemmen van een Customer Intelligence-oplossing meer inspanning vergen dan u zou denken.

Om de ROI van klantinformatie te garanderen, kunt u altijd een beroep doen op een professioneel adviesbureau, dat u zal helpen bij het definiëren van uw bedrijfsdoelstellingen, het ontwerpen van uw implementatie- of evolutiestrategie voor klantinformatie en u zal helpen bij de transformatie naar een klantgericht bedrijf. Als u hulp nodig heeft bij een van deze of andere klantinformatietaken, Contacteer me te allen tijde.

We bieden BI-adviesdiensten om uw zakelijke vragen te beantwoorden en uw analyses inzichtelijk, betrouwbaar en actueel te maken.

follow:
admin

admin

Related Posts

Datakans klopt! Moet je antwoorden?

Klik voor meer informatie over auteur Kartik Patel. Als zakenmensen krijgen we vaak te maken met wat misschien een geweldige

Datakans klopt! Moet je antwoorden?

Klik voor meer informatie over auteur Kartik Patel. Als zakenmensen krijgen we vaak te maken met wat misschien een geweldige