Leiderschapsstijl transformeren om te slagen tijdens de crisis

Leiderschapsstijl transformeren om te slagen tijdens de crisis

Klik voor meer informatie over auteur Tom Allen.

De opkomst van COVID-19, de ziekte die wordt veroorzaakt door het nieuwe coronavirus, heeft meer dan 31 miljoen in 188 landen wereldwijd. Temidden van dergelijke ernstige pandemische situaties staan ​​bedrijfsleiders onder grote druk. Hoewel ze ervoor moeten zorgen dat het bedrijf niet negatief wordt beïnvloed door mensen die vanuit huis werken, moeten ze er ook voor zorgen dat hun teams comfortabel en uitgerust zijn om de dagelijkse activiteiten vanuit hun woning te beheren.

Nu de economie constant achteruitgaat als gevolg van de lockdown, staan ​​bedrijven voor enorme uitdagingen. De toekomst lijkt vaag vanwege de lange productiepauze en de verstoorde operaties. Deze pandemie eist van bedrijven transformeren hun datastrategieën en nieuwe maatregelen afdwingen. Vitale overweging van en interesse in transformatief leiderschap is op alle fronten aan de oppervlakte gekomen.

Alle senior executives en CEO’s moeten zich door deze tijd heen manoeuvreren met een aantal herziene data-leiderschapsvaardigheden. Deze crisis heeft de traditionele normen van het managen van een team en het werken met een team onder de loep genomen en geschrapt.

Maar hoe kan een leider effectief leiderschap tonen in een onbestudeerde en onvergelijkbare situatie als deze?

Hier zijn een paar eigenschappen die leiders kunnen aanpassen, bouwen en uitvoeren voor visionaire prestaties in de post-COVID-19-wereld. Deze eigenschappen verduidelijken de definitie van een effectieve en transformatieve leider.

Lees ook:  De rol van Enterprise Architecture bij het helpen bereiken van doelstellingen voor digitale transformatie

Transparantie

Het is vaak nodig om te illustreren dat alles onder controle is voor de belanghebbenden, klanten en medewerkers van het bedrijf. Transparantie schept ruimte voor discussie, begrip en ontwikkeling in tijden van crisis en anderszins. Dit is een efficiënte manier om snellere en betere oplossingen te vinden. De 21e eeuw heeft in de loop van de tijd de behoefte aan transparantie doen ontstaan. Wat is een beter moment dan een crisis om het verstandig te implementeren en uit te oefenen?

Communicatie

Leiders moeten op menselijk en zakelijk niveau met hun werknemers communiceren. Communicatie is de sleutel tot elk succes en oplossing. Open en ruimdenkende communicatie is de fakkeldragende vaardigheid van een succesvolle leider te midden van crises als een pandemie.

Begrip

De huidige situatie heeft voor onmetelijke onzekerheid gezorgd met betrekking tot ontslagen, loonsverlagingen en nog veel meer. In zulke tijden moeten leiders de horizon van begrip van de situatie verbreden. Werknemers in alle diensten worden gehinderd door toenemende bezorgdheid en verwachten van hun bazen dat zij rekening houden met het beter functioneren van de organisatie.

Planning

Ze zeggen dat het plannen van een uur tien uur werk bespaart. Planning en strategieën volgens de markt, statistieken en evoluerende trends van de pandemie zijn dus een must. Planning van elke afdeling met exclusieve en specifieke doelen vertoont duidelijkheid en verhoogt de werkefficiëntie. Als uw medewerkers en belanghebbenden hun eigen specifieke doel en het cumulatieve doel van het bedrijf kennen, zorgt dit voor betere resultaten.

Lees ook:  De zakelijke impact van gegevensbeheer vergroten met behulp van krachtveldanalyse

Motivatie

De geest van het personeel op peil houden is een essentiële taak. Verwaterde motivatie brengt de vaardigheden van werknemers in gevaar. Moeilijke en uitdagende situaties demotiveren mensen en hebben een directe invloed op hun ideale prestaties. Ook al kun je geen informele feesten meer houden, zorg er dan voor dat je met een aantal activiteiten online contact hebt met je personeel om hun humeur op peil te houden. Hier zijn enkele tips om y te behoudenonze medewerkers gemotiveerd in deze moeilijke tijd.

Wendbare en duidelijke beslissingen

De flexibiliteit om te analyseren, te communiceren en duidelijke beslissingen te nemen die het bedrijf ten goede komen, momenteel en in de langetermijn, is een noodzakelijke managementvaardigheid. Als hoofdman of -vrouw moeten uw beslissingen nauwkeurig en glashelder zijn. Leiders die beslissingen nemen terwijl ze rekening houden met alle medewerkers, klanten, de toekomst van de markt en de organisatie zelf, zullen ongetwijfeld lange tijd leidend blijven. Het vermogen om slimme en effectieve beslissingen te nemen gedurende een bepaald tijdsbestek (vooral in tijden van crisis) is een teken van een effectieve leider.

Er zijn echter geen basisregels voor perfect leiderschap. De kapitein van het schip is de stuurman van de reis, dus verantwoordelijkheidsgevoel en druk zijn vanzelfsprekend. Een wereldwijde pandemie heeft leiders op de radar gezet en op de proef gesteld, maar dit is geen normale race. Er zijn zeker geen antwoorden op deze onzekere situatie. Het vervullen van uw rol en het uitvoeren van taken die uw personeel gemotiveerd houden, is een noodzakelijke deugd voor een leider om te slagen in een crisis en anderszins. Verwijs naar deze geweldige suggesties in het eBook Hoe u een geweldige zakelijke leider kunt worden: de ultieme gids voor de eigenaar van een klein bedrijf.

Het bevredigen van de perceptie van mensen van een leider terwijl ze constant veranderende gebeurtenissen beheren, is een zware taak voor degenen in leidinggevende functies. Elke stap en beslissing wordt in twijfel getrokken en is mogelijk omstreden. Leiders jongleren met oplopende spanningen en geïdealiseerd leiderschapsbeleid. Maar in een onvoorziene situatie hebben ze toch ook tijd nodig om na te denken en te analyseren? De wereld vergeet soms dat CEO’s en hogere functionarissen ook mensen zijn.

Lees ook:  Waarom is Business Intelligence (BI) belangrijk?

Alle leiders die hun rol omarmen en enkele van de bovenstaande tips ter harte nemen, zullen uit deze moeilijke situatie komen en in de toekomst meer geleerde en visionaire versies van zichzelf worden.

Meer informatie over ?

Leiderschapsstijl transformeren om te slagen tijdens de crisis
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Leiderschapsstijl transformeren om te slagen tijdens de crisis

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    Leiderschapsstijl transformeren om te slagen tijdens de crisis

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?