Meer BI leveren met minder BS

Microsoft Power BI is oorspronkelijk bedacht door Amir Netz en Thierry D’Hers die lid waren van het SSRS-team van Microsoft Corporation. In de zomer van 2010 begon Ron George, die nu Senior Manager is bij Oracle Cloud Development, aan de ontwerpfase. In juli 2011 bracht George de eerste versie van Power BI uit, die hij oorspronkelijk noemde Project Crescent

Microsoft hernoemde het in september 2013 naar Power BI en maakte het beschikbaar als onderdeel van Office 365 Enterprise. Power BI werd zo’n succes dat het wereldwijde onderzoeks- en adviesbureau Gartner Incorporated Microsoft noemde als “Leader” in de 2020 Gartner Magic Quadrant for Analytics and Business Intelligence Platform​ Vanwege de mogelijkheden van het Power BI-platform heeft Gartner Microsoft 13 jaar op rij erkend als Magic Quadrant Leader.

PBRS Power BI levert meer BI met minder BS

Bedrijfsinformatie is vrijwel moeiteloos met PBRS (Power BI Reports Scheduler)

Power BI is ontwikkeld om u in staat te stellen al uw gegevens door één enkel venster te zien. Dat is hoe Microsoft het tenminste uitlegt. Deze krachtige bedrijfsanalyseservice biedt gebruikers een interactieve omgeving, compleet met gemakkelijk te verteren visualisaties, een gebruiksvriendelijke interface en robuuste BI-mogelijkheden (Business Intelligence). Microsoft wilde Power BI zo gebruiksvriendelijk maken dat de meeste eindgebruikers met elementaire computervaardigheden rapporten en dashboards kunnen maken zonder te weten hoe ze moeten coderen.

Met zoveel aangeboden door Power BI, lijkt het misschien moeilijk voor te stellen dat het toevoegen van iets BI verder zou kunnen vereenvoudigen. Maar dat is precies wat PBRS wil bereiken door het filteren, distribueren en leveren van SSRS / Power BI-rapporten en dashboards intuïtief te automatiseren. PBRS kan dit on-premise of in de cloud doen, welke oplossing het beste is voor uw organisatie.

Het enige wat u hoeft te doen is definieer enkele of bundels SSRS- of Power BI-rapporten​ plan ze of voer ze automatisch uit; print of verzend de rapporten via fax, digitale bestandsmap, Google Spreadsheets, Google Drive, Dropbox, File Transfer Protocol (FTP), SharePoint, en een lange lijst van andere formaten. Rapporten kunnen ook via e-mail worden verzonden in verschillende indelingen, waaronder HTML, MS Word, PDF, Excel, Excel Data Only, CSV-bestanden (door komma’s gescheiden waarden) en andere.

Flexibel en intuïtief

Met Power BI Desktop van Microsoft kunt u gegevens uit verschillende bronnen verbinden. Een volledige lijst met beschikbare databronnen vind je hier. U hebt niet alleen toegang tot meer gegevensbronnen dan waarschijnlijk nodig is, maar Microsoft heeft het ook vrij gemakkelijk gemaakt om ze te openen en te wijzigen wanneer dat nodig is. Het enige dat u hoeft te doen, is de onderstaande stappen volgen.

  • U wijzigt gegevensbronnen via ‘Instellingenmenu’
  • Klik op Bestand
  • Klik op Opties en instellingen
  • Klik op Opties opnieuw
  • Selecteer nu Preview-functies en schakel de connector in
  • Klik met de rechtermuisknop op de gegevensbroninstellingen om de bron te wijzigen
  • Wijzig de gegevensbron vanuit Advanced Editor
  • Klik op Query’s bewerken en voeg de nieuwe brontabel toe
  • Klik op de nieuwe brontabel en selecteer Advanced Editor

Microsoft xVelocity analytische engine in het geheugen

XVelocity van Microsoft is een in-memory analyse-engine gebruikt in Power Pivot. Met andere woorden, in plaats van gegevens op te vragen die zijn opgeslagen op fysieke schijven, vraagt ​​xVelocity gegevens op in het RAM (Random Access Memory) van een systeem. Als gevolg hiervan kunt u aanzienlijk kortere querytijden verwachten, waardoor BI en andere analytische tools snellere organisatorische beslissingen kunnen nemen. Dankzij de verlaging van de kosten van RAM beginnen veel organisaties in-memory analytics haalbaarder te vinden.

Terwijl BI en andere analytische tools het opvragen van gegevens in RAM al een tijdje ondersteunen, boden oudere 32-bits besturingssystemen slechts 4 GB aan content-adresseerbaar geheugen (CAM). Tegenwoordig is het mogelijk om grote hoeveelheden gegevens op te vragen, aangezien nieuwere 64-bits besturingssystemen meer dan 1 TB aan CAM hebben; in de toekomst zullen nog grotere volumes worden gerealiseerd, waardoor hele datamarts of magazijnen gegevens in het RAM van een systeem kunnen cachen.

Naast bliksemsnelle gegevensquery’s, vermindert de in-memory analytics van xVelocity de noodzaak voor het opslaan van vooraf geaggregeerde gegevens in geaggregeerde tabellen of OLAP-kubussen (Online Analytical Processing). Het bevordert een snellere uitvoering van BI en andere analytische tools, maar verlaagt de IT-kosten van een bedrijf drastisch. Deskundigen voorspellen dat traditionele datamarts en datawarehouses uiteindelijk faciliteiten voor koude opslag zullen worden – die alleen worden gebruikt voor gegevens die niet vaak worden opgevraagd – naarmate meer organisaties xVelocity in-memory-technologieën gaan toepassen.

Privacyniveaus passen zich aan uw groeiende bedrijf en veranderende omgevingen aan

Privacyniveaus in Power BI Desktop kunt u een of meer gegevensbronnen isoleren van andere gegevensbronnen. Het geeft u ook de mogelijkheid om de mate van isolatie van gegevensbronnen te definiëren. Het nadeel van een dergelijke restrictieve isolatie is dat de functionaliteit wordt belemmerd. Dit komt doordat privacyniveaus voorkomen dat informatie wordt uitgewisseld tussen andere gegevensbronnen.

U vindt de privacy-instellingen voor elke gegevensbron onder Bestand, Opties en instellingen, Gegevensbroninstellingen. Om een ​​privacyniveau van een gegevensbron te configureren, selecteert u de gegevensbron en vervolgens Bewerken. Het dialoogvenster Instellingen gegevensbron wordt weergegeven, van waaruit u het juiste privacyniveau kunt selecteren in het vervolgkeuzemenu onder aan het dialoogvenster, zoals weergegeven in de volgende afbeelding.

De Power BI-gegevensgateway fungeert als een tetheringplatform tussen de Power BI Cloud-service en de on-premise datasets die niet in de cloud staan. Een voorbeeld hiervan zijn databronnen op een lokaal systeem of op het datacenter van een klant dat zich achter een firewall bevindt.

Hoe zit het met gecentraliseerde planning, exporteren en leveren van rapporten? Dit is waar PBRS het gat opvult dat Microsoft heeft achtergelaten. De tijd, het geld en de energie die nodig zijn om een ​​end-to-end dataplan voor uw Power BI-rapportage te structureren: het is voor u gedaan. Daarnaast helpt PBRS Power BI mee te evolueren met uw bedrijf. PBRS is ontworpen om de uitdagingen van uw organisatie nu en in de toekomst het hoofd te bieden.

JN1290 - PBRS-promovideo 1080p

Download Features PDFStart de gratis proefperiode