Microsoft-certificeringen in Business Intelligence en Data Science

De uitgebreide lijst met Microsoft-certificeringen omvat die op het gebied van business intelligence en data science. Net zo data science en business intelligence consultantskunnen we gemakkelijk uitleggen waarom deze certificaten zo populair zijn: deze richtingen zijn actief in ontwikkeling en het relevante personeelsbestand wordt zeer gevraagd op de markt.

Hier bekijken we de huidige situatie met Microsoft-certificeringen die de beheersing van SQL Server bewijzen, Power BI, Excel en Azure-services die betrekking hebben op AI en machine learning (we noemen ze business intelligence- en data science-certificaten) en leggen uit welke vaardigheden ze verifiëren, hoe ze deze kunnen krijgen en welke voordelen ze kunnen bieden.

Microsoft-bi-certificeringenVoordelen van Microsoft-certificeringen

Voor bedrijven betekent een door Microsoft gecertificeerde specialist aan boord beschikken over vaardigheden die het bedrijf kan gebruiken in real-life projecten. Volgens de Onderzoek, Microsoft gecertificeerde ontwikkelaars zijn 90% productiever en bijna 60% efficiënter in vergelijking met hun niet-gecertificeerde collega’s.

Voor een groot aantal BI- en datawetenschapgerelateerde functies, zoals BI-ontwikkelaars, datawetenschappers en data-analisten, dienen Microsoft-certificeringen als keurmerk. Dat is de ervaring uit de eerste hand die het analyseteam van ScienceSoft kan delen. Microsoft-gecertificeerd zijn levert een concurrentievoordeel op en vergroot de kansen van de houders om aan te nemen en een hoger salaris te hebben dan hun niet-gecertificeerde collega’s. Bovendien toont dit hun verlangen en vermogen om te leren en te ontwikkelen aan.

Beschikbare Microsoft BI- en data science-certificeringen

Op Inspire 2019, Microsoft bekend gemaakt significante veranderingen in hun certificeringsprogramma en de invoering van rolgebaseerde certificeringen. Ze stappen bijvoorbeeld af van Microsoft Certified Solutions Associates en Microsoft Certified Solutions Experts (of MCSA’s en MCSE’s, die nog steeds beschikbaar zijn) en introduceren de status ‘Microsoft Certified’ die hoort bij de functie en het niveau dat is behaald binnen hun certificering. framework (Fundamentals, Associate of Expert). Bovendien breidt Microsoft hun lijst met certificeringen uit met meer dan 10 rollen in januari – juni 2020, waarvan sommige mogelijk afkomstig zijn uit BI- of data science-domeinen.

Vanaf september 2019 ziet de lijst met beschikbare BI- en data science-certificeringen er als volgt uit:

Certificeringsnaam De vaardigheden die de certificering bewijst
Microsoft Business Intelligence-certificeringen

Houd er rekening mee dat volgens de classificatie die door Microsoft wordt voorgesteld, deze groep certificaten wordt genoemd Gegevensanalyse en -beheer.

MCSA: SQL Server 2012/2014
 • Gegevens wijzigen met Transact-SQL.
 • Query’s uitvoeren met Transact-SQL en queries optimaliseren.
 • SQL Server 2012/2014 installeren en configureren.
 • Back-up maken en herstellen van SQL Server 2012/2014-databases.
 • Beveiliging van SQL Server 2012/2014.
 • Ontwerp en implementatie van een datawarehouse met Microsoft SQL Server 2012/2014.
 • Configureren en implementeren van SQL Server Integration Services-oplossingen.
MCSA: SQL 2016-databaseontwikkeling
 • Gegevens beheren met Transact-SQL.
 • Gegevens opvragen met Transact-SQL.
 • Ontwerpen, implementeren en optimaliseren van databases.
MCSA: SQL 2016-databasebeheer
 • Gegevenstoegang en controle configureren.
 • Beheer van back-up en herstel van databases.
 • Beheer van hoge beschikbaarheid en noodherstel.
 • Databases en instances beheren en bewaken.
 • Opslag beheren.
MCSA: SQL 2016 BI-ontwikkeling
 • Ontwerpen, implementeren en onderhouden van een datawarehouse.
 • Ontwerpen en implementeren van extract-, transformatie- en laadprocessen (ETL).
 • Implementatie van BI-oplossingen met behulp van multidimensionale en tabelvormige datamodellen en online analytical processing (OLAP) kubussen.
 • Oplossingen voor datakwaliteit bouwen.
MCSA: BI-rapportage Met behulp van Microsoft Power BI en Excel om gegevensanalyse uit te voeren:

 • Verbinding maken met gegevensbronnen.
 • Het uitvoeren van eenvoudige en geavanceerde datatransformaties.
 • Gegevens opschonen.
 • Datamodellen maken en optimaliseren.
 • Gegevens visualiseren.
MCSE: gegevensbeheer en analyse
 • SQL Server-database beheren.
 • Het ontwerpen, implementeren en onderhouden van BI-oplossingen op bedrijfsniveau.
 • Gegevens analyseren en visualiseren.
Microsoft Data Science-certificeringen die omhelzing big data en machine learning

Houd er rekening mee dat volgens de classificatie die door Microsoft wordt voorgesteld, deze groep certificaten wordt genoemd Azure-certificering.

Microsoft-gecertificeerd: Azure AI Engineer Associate
 • AI-oplossingen ontwerpen en implementeren.
 • Monitoring en evaluatie van de AI-omgeving.
Microsoft-gecertificeerd: Azure Data Engineer Associate
 • Ontwerpen, implementeren, beheren en optimaliseren van Azure data storage-oplossingen.
 • Ontwerpen van gegevensverwerkings- en gegevensbeveiligingsprocedures.
Microsoft-gecertificeerd: Azure Data Scientist Associate
 • Gegevens voorbereiden voor modellering.
 • Feature engineering uitvoeren.
 • Data science-modellen ontwikkelen.

Hoe verkrijgt u Microsoft BI- en data science-certificeringen?

Om een ​​certificering te behalen, moet een kandidaat een bepaald pad volgen dat door Microsoft wordt voorgesteld. Dit pad bestaat voornamelijk uit twee bijbehorende examens. Er zijn echter gevallen waarin een kandidaat eerst aan een aantal voorwaarden moet voldoen. Om bijvoorbeeld MCSE: gegevensbeheer en analysemoet een kandidaat eerst een van de relevante MSCA’s in het business intelligence-domein behalen.

Om de verschillende BI- en data science-paden die Microsoft biedt te laten zien, hebben we twee handige schema’s samengesteld:

Certificeringspaden voor Microsoft Business Intelligence

Microsoft BI-certificeringspaden

Microsoft Data Science-certificeringspaden

Microsoft Data Science-certificeringspaden

Voor elk examen deelt Microsoft duidelijke richtlijnen. Ze beschrijven welke vaardigheden worden getoetst, geven voorbeeldtaken aan en het aandeel van dit soort taken in de algehele test. Bovendien biedt Microsofts uitgebreid leermateriaal en een kandidaat kan de voorkeursvoorbereidingsoptie kiezen, of het nu gaat om een ​​door een instructeur geleide training of een training in eigen tempo, het bestuderen van relevante boeken of het afleggen van officiële oefentests.

Hoeveel kosten certificeringen?

De certificeringskosten zijn afhankelijk van het pad dat een kandidaat moet volgen. Aangezien de kosten van één examen 165 $ bedragen, zijn de uiteindelijke kosten afhankelijk van het aantal examens dat een kandidaat moet volgen. Laten we eens kijken naar het langste (en daarom ook het duurste pad): de MCSE-gegevensbeheer en -analyse certificering door een kandidaat die het MCSA SQL Server 2012/2014-pad volgt. Aangezien de kandidaat voor vier examens moet slagen, bedragen de totale kosten voor het behalen van de MCSE 660 $ (in het geval dat een kandidaat bij zijn eerste poging alle examens haalt). Overigens mag een kandidaat binnen 12 maanden maximaal 5 keer een bepaald examen afleggen.

Toch raden we ten zeerste aan om de exacte prijzen te verduidelijken voordat u zich registreert om een ​​examen af ​​te leggen, aangezien Microsoft kortingen verleent aan sommige kandidaten, bijvoorbeeld leden van Microsoft Partner Network, en ook aanbiedingen doet.

Verlopen Microsoft-certificeringen?

Technisch gezien verlopen Microsoft BI-certificeringen niet. Elke certificering is echter altijd gebonden aan een specifieke datum waarop deze is behaald. Naarmate de technologieën evolueren en hun nieuwere versies hun voorgangers vervangen, is het normaal om te verwachten dat een in 2012 behaalde certificering in 2019 geen concurrentievoordeel oplevert. Microsoft begrijpt dit perfect en actualiseert regelmatig hun examens. Bovendien bieden ze meestal overgangsexamens aan om de certificering met korting te verlengen.

Wel of niet gaan voor Microsoft BI- en data science-certificeringen?

Wij, bij ScienceSoft, zien sterke argumenten voor het behalen van Microsoft BI- en data science-certificeringen:

 • Microsoft is een wereldberoemde techgigant en hun certificeringen dienen als kwaliteitskeurmerk voor BI- en data science-specialisten wereldwijd. De lijst van Hulpprogramma’s voor bedrijfsinformatie van Microsoft is enorm en ze worden veel gebruikt voor datawarehouses, OLAP-kubussen en rapportagecomponenten van analyseoplossingen, waardoor er veel vraag is naar specialisten die dergelijke tools onder de knie hebben.
 • Microsoft Azure behoort in 2019 tot de top drie van cloudproviders, dus de beheersing van Azure-technologieën is een echt concurrentievoordeel voor de specialisten die werkzaam zijn in datawetenschap en big data-domeinen.

Meer informatie over ?

Microsoft-certificeringen in Business Intelligence en Data Science
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Wat is selfservice BI precies?

De meeste datagestuurde bedrijven implementeren selfservice business intelligence-oplossingen om gebruikers in staat te stellen de gegevensanalyse gemakkelijk te gebruiken en ervan te profiteren. Met traditionele

Microsoft-certificeringen in Business Intelligence en Data Science

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

  Microsoft-certificeringen in Business Intelligence en Data Science

  Gratis scan aanvragen
  voor jouw organisatie?