Negen manieren waarop IT-professionals relevant kunnen blijven in een door COVID versnelde wereld

Negen manieren waarop IT-professionals relevant kunnen blijven in een door COVID versnelde wereld

Klik voor meer informatie over auteur Brad King.

COVID-19 heeft het tempo van digitale transformatie in de onderneming drastisch verhoogd. Temidden van een onstuimige stormloop naar cloudarchitecturen, werken op afstand en gedistribueerde IT, kijken we naar negen manieren waarop IT-professionals relevant kunnen blijven – en bedrijfswaarde kunnen blijven leveren – tijdens deze ingrijpende overgang in de informatietechnologiewereld.

Het is geen geheim dat het traditionele, gelokaliseerde datacenter niet langer de essentiële infrastructuur is die het ooit was. Met de opkomst van de openbare cloud en moderne, gedistribueerde applicaties, hebben de wendbaarheid, flexibiliteit en eenvoudige schaalbaarheid van cloud-modelinfrastructuur de verwachtingen van IT voorgoed veranderd. IT-leiders begrijpen dat ze niet alleen hun datacenters moeten moderniseren om bij te blijven, maar ook om te beslissen hoe en waar de on-premise infrastructuur – en de eigen IT-medewerkers – relevant blijven voor de data-uitdagingen van een organisatie.

Dit zijn geen nieuwe trends, maar de snelle digitalisering waarmee COVID-19 gepaard ging, heeft IT-modernisering tot een urgente prioriteit gemaakt. In de context van deze nieuwe realiteit komen traditionele datacenterrollen onvermijdelijk in twijfel. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met storage- en virtualisatiespecialisten als moderne infrastructuur slechts door een paar IT-generalisten moet worden beheerd? Of wanneer self-service cloud computing-alternatieven tegen lagere kosten beschikbaar zijn? Net zoals het datacenter moet moderniseren en zijn rol moet heroverwegen, moeten IT-professionals de kans grijpen om hun vaardigheden bij te werken om relevant te blijven in de toekomst.

De gegevensgestuurde onderneming aandrijven

Laten we even een stap achteruit doen. Zoals velen hebben opgemerkt, zijn gegevens nu een cruciaal bedrijfsmiddel. Als een organisatie wil profiteren van het potentieel van die gegevens, moet deze efficiënt worden bediend, gecontroleerd, geback-upt en beveiligd. Van productie tot test / ontwikkeling tot analyse en meer, bedrijfsgegevens moeten overal toegankelijk en beschikbaar zijn in een steeds meer multi-cloudomgeving.

Tegelijkertijd zijn de datavolumes enorm gestegen, wat organisaties voor talloze IT-uitdagingen stelt. Om het hoofd te bieden, moeten ondernemingen hun transformatie naar snelle en efficiënte gedistribueerde IT versnellen. Dat betekent een verschuiving van traditionele datacenterarchitecturen naar meer flexibele publieke en private cloudresources. In dit nieuwe paradigma ziet Gartner dat IT-managers vrij kunnen kiezen uit on-demand private en publieke cloud computing- en opslagmiddelen. Die keuzes zijn nu gebaseerd op werklastbehoefte – en gedreven door een focus op diensten in plaats van specifieke infrastructuurtypes. Die focus wordt op zijn beurt mogelijk gemaakt door nieuwe niveaus van automatisering en voorspellende analyses om private cloud-bronnen te optimaliseren, naast geavanceerde cloudbeheersoftware om de efficiëntie van de openbare cloud te maximaliseren.

Zowel de C-suite als IT-beheerders verwacht significante veranderingen in personeel als resultaat van digitale transformatie – maar hier wordt het interessant. Onder IT-afdelingen is de verwachting dat een moderne, zelfconfigurerende, zelfsturende infrastructuur betekent dat veel datacenter-specialisten niet langer nodig zijn en dat er banenverlies in traditionele datacenterrollen moet volgen. Tegelijkertijd hebben CIO’s te maken met personeel tekorts in het nieuwe IT-model: het management heeft IT-professionals nodig die de nieuwe hybride processen en technologieën begrijpen, maar ze vinden het moeilijk ze te vinden.

Dit is het moment om je spel te verbeteren

Moderne, gedistribueerde IT heeft alles te maken met het leveren van services via clouds. Slimme IT-professionals zullen een kans erkennen om “hogerop” te gaan naar meer algemeen Gegevensbeheer posities. Het belangrijkste punt: expertise in het beheren en bedienen van diverse datasets en gedistribueerde infrastructuur vertaalt zich nu in bedrijfswaarde stimuleren. Op weg naar digitale transformatie volgen hier negen essentiële IT-vaardigheden die u kunnen helpen relevant te blijven in een veranderende onderneming:

1. Werkbelasting en plaatsing van werkbelasting: Voor maximale efficiëntie en productiviteit hebben organisaties expertise nodig in het consolideren en voeden van gedistribueerde workloads over hybride clouds.

2. Levering van cloudmodeldiensten: Bedrijven moeten begrijpen hoe ze on-demand IT-services kunnen leveren, waar hun personeel en klanten zich ook bevinden.

3. Cloudbeheer: Om de kracht van meerdere clouds te benutten, hebben organisaties behoefte aan monitoring van cloudworkloads en kostenbeheersing.

4. Edge en IoT: Bedrijven zullen steeds meer expertise nodig hebben op het gebied van edge- en IoT-implementaties, inclusief het optimaliseren van gegevensverwerking en opslag tussen edge, cloud en core.

5. Voortdurende IT-innovatie: Organisaties hebben intern begrip nodig van diverse en snel evoluerende private en publieke cloud-infrastructuren.

6. Op locatie versus co-locatie: Bedrijven met on-prem infrastructuurvereisten moeten begrijpen hoe en waar co-locatie hen kan helpen.

7. Privacy en naleving: Ondernemingen moeten inzicht hebben in de vereisten voor privacy en naleving van wet- en regelgeving in meerdere clouds en verschillende regio’s.

8. Gegevensbescherming: Organisaties hebben expertise nodig op het gebied van kritieke gegevensbeschermingsactiviteiten en in secundaire gebruiksscenario’s zoals DevOps, analyse en AI.

9. Gegevensbeveiliging: De toenemende complexiteit van gedistribueerde omgevingen heeft de beveiliging van bedrijfsgegevens inherent moeilijker maar daarom niet minder verplicht gemaakt.

Hulpmiddelen om u te helpen de klus te klaren

Bij het ontwikkelen van expertise op het gebied van multi-cloudinfrastructuur zijn hybride complexiteit en gegevensverzameling constante zorgen, dus het is nuttig om te begrijpen welke platformonafhankelijke, cloudmodeltechnologieën u kunnen helpen. Zoek naar oplossingen die flexibiliteit en eenvoud bieden door clouds naadloos te overbruggen, gegevens te serveren en elke app van stroom te voorzien – dat is de ultieme manier om u en uw datadiensten relevant.

Denk bij het bekijken van dergelijke verenigende technologieën aan objectgebaseerde opslag met REST API’s, de lingua-franca van de cloud. Als het snelst groeiende gegevenstype ondersteunt objectopslag cloud-native apps en is het bij uitstek geschikt voor hybride cloudomgevingen. Het is tegelijkertijd in staat om grootschalige, enterprise-grade opslag on-prem en in de cloud te leveren (dankzij Unified Data Management) en de enterprise edge te voeden (dito WAN-vriendelijke protocollen). Bovendien maken Rest API’s en fijnmazige identiteitscontrole alomtegenwoordige toegang eenvoudig en bieden ze tegelijkertijd beveiliging. Dit zijn enorme voordelen voor IT-professionals.

Laten we tot slot eens kijken hoe objectopslag daadwerkelijk wordt aangedreven digitale transformatie in de echte wereld. Hier is een voorbeeld: De nationale bibliotheek van Schotland, met een snelgroeiende collectie van meer dan 31 miljoen items, had een moderne opslagstrategie nodig. Ze wendden zich tot objectopslag om van alles drie exemplaren te bewaren, twee in datacenters en één in de cloud. Met robuuste data-integriteit, lineaire schaal en een enkele interface voor al hun data, voelt de bibliotheek niet alleen vertrouwen in het toevoegen van nieuwe use-cases aan het platform, maar overwegen ze zelfs om hun oplossing als een service aan andere organisaties aan te bieden – wat onderstreept gewoon de stijgende vraag naar objectopslagoplossingen in het algemeen.