On-premises / Cloud Hybrid voor beschikbaarheid van SQL Server-gegevens

On-premises / Cloud Hybrid voor beschikbaarheid van SQL Server-gegevens

Klik voor meer informatie over auteur Dave Bermingham.

Tegenwoordig kopen organisaties cloudinfrastructuurdiensten in plaats van on-premise hardware en software. Voor bedrijven die bedrijfskritische SQL-serveromgevingen gebruiken, beloven cloudleveranciers geografisch verspreide clouddatacenters die het eenvoudig maken om SQL-serverinstanties te configureren voor hoge beschikbaarheid (HA) en / of disaster recovery (DR). Dit kan een goede waardepropositie zijn als uw organisatie bezig is met het opzetten van een nieuwe SQL-serveromgeving of als uw hardware het einde van de levensduur (EOL) nadert. Maar wat als u zwaar investeert in een goed afgestemd, lokaal SQL-serversysteem dat gegevens van en naar gebruikers onderhoudt? In beweging alles
naar de cloud onmiddelijk zonder de cloud-ervaring lijkt misschien niet verstandig of zelfs niet nodig om doorlopende gebruikerstoegang tot kritische applicatiedata te blijven bieden.

Echter, verhuizen naar de cloud is geen alles-of-niets-voorstel. U kunt eenvoudig on-premise en cloud-infrastructuren combineren om een hybride. U kunt bijvoorbeeld sommige bewerkingen on-premise behouden terwijl u andere naar de cloud verplaatst, waardoor een strategische mogelijkheid ontstaat om datarisico’s te beperken en de financiële en operationele prestaties te verbeteren. Bekijk uw opties om er zeker van te zijn dat uw oplossing effectieve HA / DR-ondersteuning kan bieden.

Breng risico en beloning in evenwicht

Bekijk de cloud alsof het een datacenter op afstand is met stand-by server (s), klaar om het op elk moment over te nemen. De lokale “node (s)” failover naar hun tegenhangers in de cloud. Er zijn twee veelgebruikte manieren om dit te doen.

Een oplossing is het gebruik van SQL Server’s functie Always On Availability Group (AG) met meerdere knooppunten. Een andere is om Windows Server Failover Clustering (WSFC) toe te passen, waarmee meerdere knooppunten in een failovercluster worden opgezet. Beide benaderingen bieden gegevensbescherming omdat uw SQL-server zich op twee verschillende locaties bevindt. Er zijn echter enkele uitdagingen.

Als u de basis
AG-functie van SQL Server Standard Edition, kunt u slechts één knooppunt naar een tweede knooppunt repliceren. Als uw on-prem AG al was geconfigureerd met twee knooppunten, zou uw cloudgebaseerde SQL-server een derde
knooppunt, dat niet wordt ondersteund. U zou zowel uw lokale als cloudgebaseerde exemplaren van SQL Server moeten upgraden naar de Enterprise-editie (2012 of later). Dat zou een duur voorstel zijn.

WSFC vereist dat u anders denkt over gegevensopslag. Windows Server-failoverclusters delen gegevens – meestal op een Storage Area Network (SAN), waartoe alle individuele clusterknooppunten toegang hebben. Er is echter geen SAN-optie in de cloud. Hoe zou uw primaire on-prem SQL-server met zijn SAN werken met de secundaire SAN-loze cloud?

De oplossing is een hybride configuratie met on-prem en cloudgebaseerde infrastructuren. In deze configuratie kunt u een failover uitvoeren van het ene knooppunt naar het andere on-premises en opslag repliceren naar een derde knooppunt in de cloud voor DR-beveiliging.

Een eenvoudige, kostenefficiënte oplossing is om een ​​SAN-loze failovercluster te maken met SIOS DataKeeper om alle gegevens op uw lokale opslag te repliceren naar de lokale opslag die is gekoppeld aan uw cloudgebaseerde VM. Als zich een ramp voordoet, zal uw on-prem site onmiddellijk zo lang als nodig is een failover uitvoeren naar uw secundaire SQL-serverknooppunt in de cloud. Deze oplossing werkt met zowel SQL Server Standard als Enterprise-edities.

Door de risico’s van elke HA / DR-oplossing, inclusief het hybride model, te plannen en te begrijpen, stelt u uw organisatie in staat om gegevens en de beschikbaarheid ervan beter te beveiligen en te beschermen.

Meer informatie over ?

On-premises / Cloud Hybrid voor beschikbaarheid van SQL Server-gegevens
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Aan de slag met PBRS voor Power BI

Wanneer het op de juiste manier wordt geïmplementeerd, kan PBRS een krachtige manier zijn om de inzichten die u uit uw verschillende gegevensbronnen haalt, te

On-premises / Cloud Hybrid voor beschikbaarheid van SQL Server-gegevens

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    On-premises / Cloud Hybrid voor beschikbaarheid van SQL Server-gegevens

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?