Opkomende cloud computing-technologieën – DATAVERSITY

Opkomende cloud computing-technologieën - DATAVERSITY

Het heeft vele jaren geduurd voordat cloud computing-technologieën volgroeid waren en mainstream werden in wereldwijde bedrijven. Nu twijfelen de sceptici niet meer aan de duurzaamheid op lange termijn van het cloud-ecosysteem, maar het valt nog te bezien hoe aanverwante technologieën zoals edge, serverless, IoT, AI en big data samen kunnen voldoen aan de zakelijke behoeften van ondernemingen. Veel experts op het gebied van cloudtechnologie lijken te denken dat sommige opkomende technologieën de mogelijkheid hebben om de cloud naar de volgende fase van bedrijfsinnovatie te brengen.

In de komende 10 jaar kunnen exploitanten van bedrijven unieke niveaus van bedrijfsprestaties ervaren dankzij cloudtechnologieën, waar “Ervaringsgegevens” zal worden gecombineerd met “operationele gegevens” om die unieke bedrijfsprestaties te ondersteunen. Volgens een Forrester onderzoeksrapport, Voorspellingen 2020: Cloud Computing:

“De openbare cloudmarkt, die cloud-apps (SaaS), cloudontwikkelingsplatforms (PaaS) en cloudinfrastructuurplatforms (IaaS) omvat, zal tegen 2022 $ 411 miljard bereiken.”

Dit rapport geeft ook aan dat IBM en Oracle zeer binnenkort zullen stoppen met het overtreffen van tegenstanders in het wereldwijde ‘public cloud-slagveld’, dat onlangs is overgenomen door Google, Microsoft, Amazon en anderen. Momenteel bezitten AWS, Microsoft en Google samen 55 procent van de totale cloudmarkt.

Cloud computing en cloudarchitectuurtrends in 2020 stelt dat de resultaten van een recent onderzoek van North Bridge venture firma’s aangeven dat 50 procent van de ondervraagde organisaties een ‘cloud-first’-filosofie hanteert; en in sommige gevallen het “uitsluitend” gebruiken voor marketingdoeleinden.

Consolidatie van cloud met opkomende technologieën

In de afgelopen tijd hebben de cloudleveranciers een duidelijke beweging laten zien in de richting van technologieconsolidatie rond infrastructuurplatforms, databases en zelfs apps. Naast deze trend is een andere opvallende trend die door cloudserviceproviders wordt getoond, de integratie van “verschillende opkomende technologieën” zoals HPC-workloads als industriestandaarden.

Als gevolg van de recente vooruitgang in de containertechnologie, zullen cloudserviceproviders, om te concurreren met on-premise datacenters, waarschijnlijk een ‘hybride cloud’ positioneren met superieure containerbeheertechnologie. Deze propositie, gestart in 2019, kan een baanbrekende deal blijven voor cloudleveranciers en serviceproviders.

Een ander voorbeeld van platformconsolidatie is de “multi-cloud”, waarbij de end-to-end cloudomgeving ten minste twee publieke clouds en één private cloud kan bevatten. Volgens een VXChange artikel:

“Tegen 2020 zal de architectuur van openbare clouds zich aanpassen aan de groeiende eisen van hun klanten, en veel privéclouds zullen worden omgevormd tot hybride clouds, waardoor ze verbinding kunnen maken en kunnen communiceren met openbare clouds.”

Het beheer van multi-cloud omgevingen kunnen worden toevertrouwd aan de exploitant van het bedrijf of aan een externe dienstverlener. Het grootste voordeel van een multi-cloudomgeving is de vrijheid van afhankelijkheid van één (dure en technologisch beperkende) cloudleverancier.

De opkomende technologieën voor de cloud in 2020

“Standaardisatie en verhoogde compatibiliteit” zijn twee tekens van de volwassen wordende technologie die nu de cloud computing-wereld omringt. Zoals elke volwassen technologie, wordt het geleverd met een groot aantal aanverwante technologieën die zijn ontworpen om te werken met het primaire technologieplatform. Enkele van dergelijke opkomende technologieën, ontworpen om met de cloud te werken, zijn:

 • Met HPC-workloads kunnen workloads draagbaarder zijn en datastromen mobieler. Deze elasticiteit van de public cloud zorgt voor een serieuze marktpropositie
 • De Anthos-service van Google, die net zo soepel kan werken op AWS of Azure als op Google Cloud Platform
 • Cloud-believers hebben nu de mogelijkheid om in een cloudomgeving te werken met grootschalige technologiefuncties, terwijl de veiligheid en privacy van een on-premise privécloud behouden blijft.
 • Cloud computing-uitdagingen Navigeren door het multi-cloudlandschap legt uit hoe multi-cloud combineert extra technologische voordelen van de public cloud met de beveiligingsaspecten van een private cloud.
 • Edge computing zorgt ervoor dat real-time analyses zeer dicht bij de bron van de in-stream IoT-gegevens kunnen plaatsvinden. Google nam de gewaagde stap van onthulling Rand TPU om de acceptatie van ‘AI aan de rand’ door ondernemingen te versnellen.
 • Serverloze PaaS, die een krachtige verwerking van zakelijke gegevens mogelijk maakt zonder dat daarvoor dure servers nodig zijn. Aangezien de cloudserviceprovider alle computerbronnen beheert, wordt het voor bedrijfseigenaren gemakkelijk om “hun cloudgebaseerde systemen uit te bouwen”. Het grootste voordeel van serverless: de cloudhost voert “codefragmenten” uit zonder tussenkomst van ontwikkelaars.
 • Datacontainers maken een gemakkelijke overdracht van applicaties en workloads tussen twee verschillende cloudopstellingen mogelijk. De slag van containerplatforms piekte met assimilatie van Kubernetes-beheer op schaal. Maar als de algemene aanname is dat containerbeheer en het gebruik van containertechnologie twee verschillende zakelijke praktijken zijn, dan zou de acceptatie van clouddiensten kunnen toenemen met Amazon’s EKS, Microsoft Azure AKS of Google GKE.

Gartner’s Hype Cycle voor cloud computing geeft een overzicht van opkomende technologieën voor de cloud. De groei-AI, edge-analyse, AI-platform as a service (PaaS) en grafische analyse a ;; signaleren de komst van een multi-cloudomgeving die verschillende cloudinfrastructuren omspant voor het delen van workloads, applicaties en technologische bronnen.

Wat belangrijke handelspublicaties vinden van opkomende cloudtechnologieën

Volgens Top zes opkomende technologieën in cloud computingHoewel technologieën zoals “serverless” specifiek voor de cloud zijn gemaakt, transformeren deze technologieën geleidelijk de wereld van enterprise computing. Een groot voordeel van serverless is dat alle kopzorgen op het gebied van computerbeheer worden afgehandeld door de serviceprovider. Neem een ​​andere cloudtechnologie – de containers.

Een bericht beschrijft een verzameling opkomende technologieën voor de cloud, waarvan er één is Wachtdienst – een AI-enabled aanbod van AWS voor het analyseren van cyberbeveiligingsgegevens. Een andere AI-technologie die op het punt staat de cloudomgeving te bestormen, is het spraakgestuurde beslissingsondersteuningssysteem (DSS) dat de verkoop- en marketingfuncties aanstuurt.

Onlangs heeft de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van de EU de ontwikkeling van beveiligingstechnologie voor datalekken in de cloud gestimuleerd. Aangezien niet-naleving leidt tot zware straffen voor bedrijven, zorgen cloudbeveiligingsprofessionals ervoor dat superieure codering en wachtwoordbeveiligingstechnologieën worden geïmplementeerd voor hoger bestuur op bedrijfsniveau. In de komende dagen zullen cloud IaaS-services tal van technologische functies hebben die tegen lage kosten beschikbaar zijn.

De service mesh, een onderling verbonden communicatietechnologie die gecontaineriseerde microservices in verschillende omgevingen mogelijk maakt, begint aan populariteit te winnen. Deze mesh-omgeving is ontworpen om “de cloud, bedrijfsdatacenters en edge-omgevingen te omvatten”. In het scenario met beheerde containers zullen cloudserviceproviders binnenkort aan aanbod denken gehoste versies van grote, lokale containerplatforms zoals Red Hat OpenShift.

EEN Sitepronews persbericht biedt een gedetailleerde bespreking van de huidige status van de cloudservicesector. Volgens dit persbericht zullen alle cloudgebaseerde services, zoals infrastructuur als service (IaaS), software as a service (SaaS) en platform as a service (PaaS), de komende jaren waarschijnlijk op stoom komen omdat ze klanten met zakelijke dienstverlening op schaal met enige mate van controle.

Een ander onmiskenbaar voordeel van cloud-as-a-service-abonnementen is het betaalbare prijskaartje, dat tot nu toe niet-ingewijde bedrijven verleidt om datagestuurd bedrijfsbeheer te verkennen. Volgens Allied Market Research, “De markt voor cloudservices zal tegen 2020 $ 555 miljard bereiken, tegenover $ 209,9 miljard in 2014, en groeit met een CAGR van 17,6 procent tussen 2014 en 2020.”

Edge computing en de groei van hypergeconvergeerde oplossingen via de cloud praten over een door technologie ondersteunde, complexe hybride cloudomgeving met zowel “microdatacenters aan de rand als on-premise datacenters.” Dit artikel geeft aan dat de edge computing-markt “naar verwachting een samengestelde jaarlijkse groei van 35 procent zal doormaken, tot $ 33,75 miljard in 2023.”

Afbeelding gebruikt onder licentie van Shutterstock.com

Meer informatie over ?

Opkomende cloud computing-technologieën – DATAVERSITY
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Opkomende cloud computing-technologieën - DATAVERSITY

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

  Opkomende cloud computing-technologieën - DATAVERSITY

  Gratis scan aanvragen
  voor jouw organisatie?