Pandemic Cloud: vier overwegingen in de haast om te transformeren

Pandemic Cloud: vier overwegingen in de haast om te transformeren

Meer weten over :

Pandemic Cloud: vier overwegingen in de haast om te transformeren

Pandemic Cloud: vier overwegingen in de haast om te transformeren

Klik voor meer informatie over auteur Patrick Hubbard.

Veel bedrijven hebben hun cloudmigratieplannen in 2020 in een stroomversnelling gebracht. De noodtransitie naar thuiswerken, aanzienlijke veranderingen in klantgedrag, uitdagingen in de toeleveringsketen en bestaande opgekropte digitale transformatie projecten zorgden voor een snelle migratie van Voltron voor veel teams.

Er is een geweldige prestatie geleverd door IT-professionals en bedrijfsleiders, waardoor de kosten voor all-cloud (of in ieder geval grotendeels cloud) operaties zijn versneld. Maar zelfs met een welverdiend vertrouwen in het IT-teamblijft de vraag: moet uw bedrijf nu, uiteindelijk of ooit all-in gaan op de cloud?

Cloud wordt gepromoot als een wondermiddel voor alles, van kostenbeheer tot prestaties, flexibiliteit, duurzaamheid en eenvoud. En voor veel organisaties kan de juiste combinatie van deze voordelen de technologische services die ze het belangrijkst vinden aanzienlijk verbeteren. Er zijn echter veel kanttekeningen bij het bereiken van deze visie. Hier zijn vier overwegingen voor cloudacceptatie voor beslissingen die u nu neemt en hoe deze van invloed kunnen zijn op de ‘Next Normal’ van uw organisatie.

1. Weet waarom je bent Werkelijk Gaan naar Cloud

Wolk is in wezen een vorm van MSP-hyper-outsourcing op basis van API-oproepen in plaats van vergaderingen en telefoontjes (hopelijk). U moet ervoor zorgen dat de budgetten voor leiderschap redelijk zijn. Voor het beheer van verschillende toegangsmethoden, toepassingen en services is nieuwe training en ondersteuning nodig. Mensen hebben een reden nodig om verandering te accepteren, en u zult talloze veranderingen aan mogelijk iedereen in uw organisatie blootstellen.

We hebben allemaal een moment gehad waarop we een complexe projectrechtvaardiging in een voor mensen leesbare vorm moesten destilleren en we hadden een beetje moeite om het voor burgers te verwoorden. Als je het technische doel van je team kunt uitleggen in termen die iedereen begrijpt, is het veel gemakkelijker om iedereen op één lijn te houden en de uitvoering te stroomlijnen. 2020 bood tal van voorbeelden: “We zetten iedereen over naar Office 365® deze week om thuiswerk te ondersteunen en het bedrijf te redden. ” Als u even duidelijke uitleg kunt krijgen over waar de cloud zal voldoen aan de behoeften van het bedrijf, is het gemakkelijker om consensus en goedkeuring te bereiken.

2. Zorg voor een beveiligingsplan, geen uitzonderingen

De cloud neemt veel infrastructuurhoofdpijn weg, maar er is een addertje onder het gras: mogelijke toegang. Als je een hulpmiddel voor iedereen beschikbaar stelt, betekent dit iedereen op aarde. Met on-premise hebben we de gewoonte om te beginnen met een zero-trust toegangsbeleid en vervolgens uitzonderingen toe te voegen indien nodig via de opdrachtregel. Maar deze natuurlijke poortwachterfunctie wordt gedistribueerd met de cloud, waar IAM-beleid wordt gedefinieerd door applicatie-eigenaren in plaats van door netwerkingenieurs.

Onthoud dat cloudbeveiliging een voordeel biedt: het is ontworpen voor beleidsgerichte bewerkingen. Beveiliging – samen met resources, schaalbaarheid, bewaking en andere details – wordt geconfigureerd als onderdeel van de applicatie, niet achteraf toegewezen. Zorg ervoor dat uw team tijd heeft om de beveiligingsconfiguratie te leren en te oefenen voordat u migreert gegevens.

3. Investeer in de ontwikkeling van vaardigheden

Hoewel leveranciers het meestal niet hardop zeggen, is de cloud anders en evolueert deze veel sneller dan on-prem tech. Nog maar een paar jaar geleden, een Docker® certificering was misschien een carrièrevoordeel, maar voordat de reguliere IT het kon gebruiken, at Kubernetes Docker (en ook Mesos). Dit tempo van verandering maakt het moeilijk voor managers om het team te versterken met experts, en velen hebben zich gerealiseerd dat ze doorlopend moeten trainen en onderhouden voor iedereen die met cloudbronnen werkt.

Enquêtes kunnen een goede referentie zijn bij het plannen van een trainingsbudget. Volgens de 2020 IT-trendsrapport, behoren cloud computing-vaardigheden tot de drie belangrijkste technologieën die de personeelsbehoeften van organisaties beïnvloeden. Misschien heeft u dit al ontdekt; misschien heb je er zelfs voor gekozen om op locatie te blijven, simpelweg omdat je ondersteuning kunt krijgen voor OpEx-services, maar niet voor teamontwikkeling.

4. Zoom uit op uw instrumentatie

Ongeacht wat uw cloudacceptatie stimuleert, zullen uw infrastructuur, applicaties, platforms en gebruikersinteracties aanzienlijk veranderen. Ervoor zorgen dat gebruikers zich totaal niet bewust zijn van loodgieterswerk is alleen mogelijk als u uw prestatiebewaking aanpast en uitbreidt naar alle nieuwe elementen. U moet de prestaties en foutpercentages van uw apps voor, tijdens en na de migratie vergelijken. Naast kwaliteitsborging en probleemoplossing is leiderschap meestal gretiger om te volgen IT-kostenoptimalisatie aanbevelingen wanneer u ROI kunt bewijzen op basis van harde gegevens. Het kan ook helpen om een ​​carrièrebeperkende OpEx-factuur te voorkomen, een gevaar voor iedereen die nieuw is in de cloud en die haast heeft.

Instrumentatie laat zien hoe gebruikers zich in de echte wereld gedragen. Gebeurt de toegang volledig buiten de firewall, of wordt er via een proxy via een andere applicatie, VPN of Software as a Service (SaaS) gebruik gemaakt? Dit onderscheid is handig voor planning, maar cruciaal voor het identificeren van serviceknelpunten. Cloudproviders laten u graag alle services schalen om prestatieproblemen op te lossen. De mogelijkheid om precies te achterhalen waardoor een probleem wordt veroorzaakt, helpt u alleen te schalen wat u nodig heeft en onnodige kosten te vermijden.

Extra krediet: overweeg om één provider te gebruiken

Niemand houdt van lock-in. Cloud is echter gebaseerd op lock-in. Zoek niet verder dan het datatransport in Hotel California-stijl. U kunt uw gegevens op elk gewenst moment uploaden, maar u betaalt elke keer dat ze vertrekken. Meer dan IT-professionals op de verkeerde manier wrijven, kunnen lock-in-angsten cloudmigratieprojecten blokkeren. Het is een redelijke zorg.

Echter, multi-cloud (zoals bij vrij draagbare workloads en data die u gemakkelijk tussen providers kunt pendelen) kan snel duur of beperkt worden. Dit komt voornamelijk doordat elke provider zich probeert te onderscheiden met eigen services die niet gemakkelijk en universeel te vertalen zijn. Dit betekent meer teamtraining omdat de tools en processen van elke cloud anders zijn. Het betekent meer investeringen in multi-cloud monitoring- en beheertools om een ​​enkele, samengestelde weergave van de activiteiten te bieden. En het betekent ook dat een groter aanvalsoppervlak meer beveiligingsbronnen vereist.

Met de cloud zult u, net als bij elke MSP, de complexiteit, kosten en implementatietijd waarschijnlijk zien bij één enkele provider. Er bestaat niet zoiets als “slechts een kleine” cloud – de opstartkosten en leercurve zijn in wezen hetzelfde, ongeacht de schaal van uw implementatie.

Je zou bij AWS kunnen zijn® en zou een ontwikkelingsgerichte, early adopter kunnen zijn. Of misschien ben je in de eerste plaats een Microsoft® shop, en uw ervaring met Microsoft-technologieën en hun partnerecosysteem maakt het gemakkelijk om Azure te integreren® als uitbreidingen van uw operaties, niet als herimplementaties. Overweeg hoe dan ook te standaardiseren rond de cloud die u het beste kent.

Houd het echt

Wees vooral eerlijk tegen uzelf als bedrijf over de volledige voordelen en kosten van cloud, inclusief niet alleen de services, maar ook de training en ondersteuning die u nodig heeft voor uw team. Zoek collega’s die in verschillende scenario’s hebben gewerkt en vraag hen om openhartig te zijn over hun ervaringen. Wees tot slot meedogenloos in uw inspanningen om complexiteit weg te nemen, anders belandt u in een haarbal voor hybride operaties.

Gelukkig heeft u, zelfs onder de strakke deadlines van 2020, tijd om geweldige keuzes te maken bij uw adoptie van de cloud. Uw team heeft het op dit moment waarschijnlijk al jaren besproken en u hebt waarschijnlijk veel opties geïdentificeerd. Het beste van alles is dat de urgentie en duidelijkheid die 2020 heeft geëist, nieuwe en efficiëntere communicatiewegen hebben geopend tussen de bedrijven die nodig hebben om te transformeren en de IT-professionals die ervoor zorgen. Dat is handig. Geweldige cloud-ervaringen komen altijd meer neer op de mensen die ervoor zorgen dan op de technologieën waarvan ze zijn gemaakt.