PBRS-threads en wat ze betekenen

In deze blog ga ik onderzoeken wat de verschillende draad instellingen in PBRS (Power BI Report Scheduler van ChristianSteven Software) zijn, en hoe deze de planning en weergave van rapportages beïnvloeden. Voordat we daarop ingaan, is het echter belangrijk om de belangrijkste verschillen tussen threads en processen te begrijpen.

PBRS-threads en wat ze betekenen

Draden en proces in PBRS

EEN werkwijze, in de eenvoudigste bewoordingen, is een uitvoerend programma (een exe in Windows). Een of meer threads worden uitgevoerd binnen de context van een proces. EEN draad is de basiseenheid waaraan het besturingssysteem processortijd toewijst. Een thread kan elk deel van de procescode uitvoeren, inclusief delen die momenteel door een andere thread worden uitgevoerd. Met threads kan een enkel proces meerdere taken tegelijkertijd uitvoeren.

Elk proces wordt uitgevoerd in zijn eigen afzonderlijke geheugenruimte en typisch een fout in het ene proces heeft geen invloed op een ander proces.

Als het gaat om PBRS, verwijzen sommige van de “thread” -instellingen naar processen en we zullen deze hieronder onderzoeken.

Multi-threading voor planning

Verkrijgbaar in de Opties venster, is dit de eerste multi-threading-instelling die u waarschijnlijk zult tegenkomen bij het instellen van uw PBRS-planner. Met deze instelling kunt u maximaal 8 threads toewijzen, maar het verwijst naar: Processen. Deze instelling is van invloed op het aantal schema’s dat gelijktijdig door PBRS wordt verwerkt.

Om naar een voorbeeld te kijken, stel dat je 6 schema’s hebt die allemaal om 9.00 uur moeten lopen; wanneer het tijd is om de schema’s uit te voeren, zal PBRS 6 subprocessen starten en elk proces zal gewijd zijn aan het verwerken van een enkel schema. Als deze instelling was uitgeschakeld, zou een enkel proces alle 6 schema’s opeenvolgend uitvoeren.

PBRS-threads en wat ze betekenen

Multi-threading voor weergave van Power BI-pagina’s

Deze instelling is ook beschikbaar in Opties en stelt u in staat om te bepalen hoeveel pagina’s per schema tegelijkertijd worden weergegeven. Zoals hierboven verwijst deze optie ook naar het aantal processen dat wordt aangeroepen om de verschillende pagina’s van een Power BI-rapport weer te geven. Als deze instelling is ingesteld op bijvoorbeeld 10, betekent dit dat een enkel PBRS-proces met een Power BI-rapport van 5 pagina’s 5 exemplaren van de pbrsrenderer.exe proces met elk gewijd aan het weergeven van een enkele pagina van dat rapport.

Deze instelling is effectief per schema, wat betekent dat twee schema’s die tegelijkertijd worden uitgevoerd om rapporten van 5 pagina’s weer te geven, uiteindelijk 10 instanties van de pbrsrenderer.exe werkwijze. Het systeem zal echter het totale aantal van de pbrsrenderer.exe processen op elk systeem tot 100.

PBRS-threads en wat ze betekenen

Multi-threading voor datagestuurde schema’s

Wanneer u een gegevensgestuurde planning instelt, heeft u ook een optie om aan te geven hoeveel threads er worden gebruikt om de planning te verwerken. In tegenstelling tot de andere instellingen verwijst deze instelling naar werkelijke interne threads en niet naar processen.

De instelling bepaalt hoeveel rijen in het gegevensstuurprogramma asynchroon worden verwerkt tijdens de rapporteringsfase van de uitvoering van de planning.

PBRS-threads en wat ze betekenen

Wanneer u al deze instellingen samenvoegt, kunt u beginnen te zien hoe flexibel en krachtig PBRS is om de verwerkingskracht van uw server te maximaliseren.

PBRS-rapportplanner voor Power BI

PBRS-threads en wat ze betekenen

Functies ophalen PDFStart gratis proefversie

Gerelateerde artikelen