Pijlers van gegevensintegriteit: de noodzaak van nieuwe zaken

Pijlers van gegevensintegriteit: de noodzaak van nieuwe zaken

Klik voor meer informatie over auteur Amy O’Connor.

Innovaties in datagestuurde intelligentie blijven transformatie-initiatieven voor moderne bedrijven stimuleren. Hoewel deze innovaties de manier waarop we gegevens verzamelen, opslaan, manipuleren en analyseren verbeteren, is dat niet voldoende om gegevens volledig te benutten. Nauwkeurig, consistent en contextueel zijn is cruciaal om het volledige potentieel van de gegevens te benutten. Het is de combinatie van drie componenten die de gegevensintegriteit definieert en ervoor zorgt dat alle benodigde informatie wordt vastgelegd om zelfverzekerde zakelijke beslissingen te nemen.

Gegevensintegriteit is cruciaal als bedrijven gegevens als een strategisch bezit willen behandelen, omdat organisaties zonder deze gegevens beslissingen nemen die zullen resulteren in gebrekkige strategieën. Maar hoe kunnen bedrijven integriteit bereiken? Het is belangrijk om eerst de vier kernpijlers waarop het is gebouwd te begrijpen: data-integratie, kwaliteit, locatie-intelligentie en verrijking.

Pijler 1: gegevensintegratie

Bedrijven beheren voortdurend gegevens over klanten, potentiële klanten, leveranciers, voorraad, werknemers en meer. Vaak gebruiken deze bedrijven meerdere applicaties die afzonderlijk werken in plaats van samenhangend. Wanneer applicaties op individuele basis worden uitgevoerd, wordt het moeilijk om de efficiëntie in de hele organisatie te handhaven en worden gegevens in silo’s opgeslagen, wat resulteert in een onduidelijk beeld van het bedrijf.

Het wordt alleen moeilijker als de talen die binnen elk softwaresysteem worden gesproken, verschillen. Een ERP-systeem (Enterprise Resource Planning) beschouwt een klant bijvoorbeeld als een klant, waarbij de nadruk ligt op hun magazijnlocaties, factuuradressen, enz. Een CRM-systeem (Customer Relationship Management) bekijkt gegevens echter in termen van accounts, prospects en leads, gericht op individuele aankoopbeslissers. De verschillende manieren waarop deze systemen informatie bekijken en opslaan, kunnen leiden tot uitdagingen bij het nemen van weloverwogen beslissingen, omdat elk systeem niet de volledige inzichten heeft die voor het bedrijf beschikbaar zijn.

Dit is waar data-integratie van pas komt, waardoor een holistisch beeld van klanten en potentiële klanten wordt geboden. Het is echter niet vaak een gemakkelijke prestatie. De integratie van organisatiegegevens vereist uitgebreide planning en strategische benaderingen om dit mogelijk te maken. Maar het rendement van investeringen in grootschalige integratie is de moeite waard, omdat besluitvormers hierdoor kunnen zien hoe gesegmenteerde delen van het bedrijf omgaan met bepaalde doelgroepen.

Pijler 2: datakwaliteit

Het verbeteren van de duidelijkheid en informatiestroom is een geweldige eerste stap, maar Data kwaliteit speelt een belangrijke rol bij het garanderen van volledige, nauwkeurige en consistente gegevens. Of het nu is geïntegreerd vanuit meerdere bronnen of zelfs maar vanuit één systeem, de datakwaliteit kan vaak slecht en inconsistent zijn vanwege de vele formaten die worden gebruikt om informatie te verzamelen en vast te leggen. Dit brengt de analyses in gevaar waarop bedrijven vertrouwen om effectief te werken.

Een veelvoorkomend voorbeeld van waar deze uitdaging zich voordoet, is wanneer klanten op meerdere manieren worden vermeld, zoals afgekorte bedrijven versus volledige bedrijfsnamen, wat leidt tot inconsistenties die het besluitvormingsproces belemmeren door de omvang van bepaalde datasets scheef te trekken en bij te dragen aan gebrekkige analyses. Dit voorbeeld is te zien in verschillende systemen, zoals ERP en CRM, en wordt verergerd door het M & A-proces waarmee veel bedrijven tegenwoordig worden geconfronteerd. Deze uitdagingen verminderen de efficiëntie en resulteren in vermijdbare kosten, aangezien tijd en middelen worden besteed aan het bezig zijn met en plannen voor dubbele invoer.

Als het gaat om het analyseren en begrijpen van klanten, vermengen ogenschijnlijk kleine fouten zich in grotere problemen binnen een organisatie en beïnvloeden ze hoe het de behoeften van de doelgroepen peilt en aanpakt. Het is van cruciaal belang voor bedrijven om vanaf het begin te investeren in het verbeteren van de datakwaliteit om ervoor te zorgen dat nauwkeurige inzichten elke zakelijke beslissing sturen.

Pijler 3: Locatie-intelligentie

Location-intelligence verzamelt gegevens op territoriale schaal en zorgt ervoor dat bedrijven locatiegebaseerde informatie herkennen, wat de gegevensintegriteit verbetert door een grotere nauwkeurigheid en consistentie te leveren. Als een adres of locatie bijvoorbeeld algemeen bekend is onder twee wettelijke namen, zoals Route 66 of Highway 66, moeten deze systemen begrijpen dat ze hetzelfde zijn, ongeacht het verschil.

Onderscheid maken tussen het factuuradres van een klant en een verzendadres lijkt voor de hand liggend, maar bedrijven zien dit cruciale verschil vaak over het hoofd. Preciezer zijn met locatiegegevens is van vitaal belang voor bedrijfsgegevens en locatie-intelligentie brengt die mogelijkheid tot leven door onderscheid te maken tussen de exacte locaties waar klanten zich bevinden en waar leveringen zouden moeten plaatsvinden.

Locatie-informatie is van vitaal belang voor bedrijven die fysieke diensten leveren – of het nu gaat om detailhandel, gezondheidszorg, telefonie of veiligheid. Als het gaat om het leveren van diensten aan een persoon of een groep mensen, is het essentieel dat de locatiegegevens van hoge integriteit zijn.

Pijler # 4: gegevensverrijking

Gegevensverrijking is van cruciaal belang voor bedrijven die een concurrentievoordeel willen opbouwen, omdat het een meer gecontextualiseerde weergave biedt voor besluitvorming. Door gebruik te maken van externe bronnen, zoals gegevens van derden, kunnen organisaties naast hun bestaande gegevens een grotere mate van analyse toepassen. Deze gegevens kunnen onder meer de locatie, het bedrijf, het klimaat en de demografische gegevens van de consument omvatten om dimensies toe te voegen aan bestaande gegevenssets die een sterkere basis leggen voor planningsinitiatieven. Door bestaande gegevens te verrijken, kunnen bedrijven betere klantprofielen opbouwen en zich richten op geografische regio’s om hen te begeleiden bij het bereiken van hun doelen. Het verrijken van interne bedrijfsgegevens met gegevens van derden kan geheel nieuwe innovatiegebieden voor bedrijven openen.

De reis van gegevensintegriteit

Bedrijfsleiders moeten een solide basis leggen voor al hun activiteiten digitale transformatie initiatieven. Door prioriteit te geven aan integratie, kwaliteit, locatie-intelligentie en verrijking, kunnen organisaties een concurrentievoordeel behalen door grotere nauwkeurigheid, consistentie en context. Gegevensintegriteit bepaalt hoe bedrijven beslissingen nemen en de markt benaderen. Gegevensintegriteit is essentieel voor succes in de steeds meer datagedreven wereld van vandaag.

Meer informatie over ?

Pijlers van gegevensintegriteit: de noodzaak van nieuwe zaken
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Pijlers van gegevensintegriteit: de noodzaak van nieuwe zaken

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    Pijlers van gegevensintegriteit: de noodzaak van nieuwe zaken

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?