Piraten omzetten in betalende klanten: naleving van gelaagde softwarelicenties

Klik voor meer informatie over auteur Victor DeMarines.

Het weglekken van inkomsten is schadelijk voor elk bedrijf, zelfs in de beste tijden. Tijdens uitdagende marktomstandigheden, zoals we vandaag de dag zien wanneer alle soorten bedrijven zich aanpassen aan de impact van de COVID-19-pandemie, is het versterken van die uitstroom bijzonder belangrijk.

Binnen de commerciële software-industrie zijn piraterij en overmatig gebruik twee veelvoorkomende problemen die leiden tot verlies van inkomsten. Om het bijbehorende inkomstenverlies te meten, te identificeren en te corrigeren, is een holistisch nalevingsprogramma voor softwarelicenties vereist. Deze benadering – welke software lagen compliance-intelligentie en analyse met traditionele methoden om piraterij tegen te gaan – legt nauwkeurige informatie over inbreuk vast, maakt actie vatbaar en maximaliseert inkomstenherstel.

De reikwijdte en oorzaken van inkomstenlekkage

De uitdaging om te kwantificeren hoeveel inkomsten verloren gaan door piraterij en overmatig gebruik is aanzienlijk en de moeite waard om aan te pakken. Lopend onderzoek vondsten dat veel softwareleveranciers worden gehinderd doordat ze niet over veel gegevens beschikken over piraterij of overmatig gebruik door bestaande klanten. Onder degenen die inkomstenverlies kunnen meten, verliezen sommigen aanzienlijke bedragen (meer dan 30 procent) van hun inkomsten door piraterij of overmatig gebruik.

Hoe deze informatie wordt verzameld, verschilt van leverancier tot leverancier. Sommige hebben auditprogramma’s, maar anekdotisch bewijs is de meest voorkomende vorm van tracking. Veelvoorkomende oorzaken van het weglekken van inkomsten zijn onder meer opzettelijke piraterij, onopzettelijke piraterij (door de aankoop van ongeautoriseerde software), ongeautoriseerd delen van inloggegevens in op gebruikers gebaseerde modellen, onbedoeld overmatig gebruik door het klonen van virtuele machines en onbedoeld overmatig gebruik in op gebruikers of op gebruik gebaseerde modellen voor het genereren van inkomsten. Veel softwareleveranciers zijn niet zeker van de omvang van het weglekken van inkomsten als gevolg van deze oorzaken.

De rol van softwaregebruiksgegevens

Omzetherstel vereist de juiste gegevens en sterke analysetools. Softwaregebruiksgegevens zijn de lijm die een effectief programma bij elkaar houdt. Gebruiksgegevens – waardevol in alle modellen voor software-implementatie en het genereren van inkomsten – werpt licht op variabelen, waaronder het al dan niet gebruiken van software, toe- of afname van het gebruik, en de productversie en functies die worden gebruikt.

Softwaregebruiksanalyses maken gebruik van deze gebruiksgegevens om softwareleveranciers te helpen bij het optimaliseren en uitbreiden van productfunctionaliteit. Robuuste analyses kan helpen bij het bouwen van betere producten door het gebruikersbestand en de betrokkenheid te begrijpen, populaire functies te identificeren, gebruikersreizen te visualiseren en meer. Softwaregebruiksanalyses kunnen ook informatie geven over routekaarten voor softwareproducten, verkoop- en marketingbeslissingen.

Als we kijken naar het gebruik van de naleving van softwarelicenties, kan er ook op gebruiksanalyses worden vertrouwd om het gebruik van de software zonder licentie bij te houden en te identificeren. Gebruiksanalyses voor licentienaleving maken gebruik van een datagestuurde aanpak om inbreukmakende gebruikers te identificeren en op te sporen, en bieden vervolgens de informatie om ze om te zetten in betalende klanten. Dit beschermt intellectueel eigendom, versterkt langdurige klantrelaties die terugkerende inkomsten opleveren en helpt verkopers het kostbare zakelijke probleem van inkomstenlekkage op te lossen.

Analyse van softwaregebruik in lagen aanbrengen om de doelstellingen voor licentienaleving te verbeteren

Analyse van softwaregebruik biedt compliance-intelligentie die voortbouwt op en werkt met vier bestaande kernstrategieën die op zichzelf al aanzienlijke beperkingen hebben.

1. Tools en strategieën voor softwarelicenties: Softwarelicentietools maken deel uit van een fundamentele strategie voor de meeste leveranciers van softwarepakketten en helpen klanten eerlijk te houden en kunnen leveranciers helpen hun rechten bij te houden. Maar licentiesoftware varieert. Het kan van eigen bodem zijn of van een derde partij zijn gekocht. Het biedt mogelijk weinig tools (mogelijk geen) om overmatig gebruik te identificeren of om gebruik zonder vergunning te volgen. De gegevens die het vastlegt, kunnen omslachtig of inefficiënt zijn. Als er piraterij plaatsvindt door licenties helemaal uit te schakelen of te omzeilen, wordt er geen informatie over verzameld. Het toevoegen van een compliance intelligence-oplossing biedt volledige zichtbaarheid, zelfs wanneer licentieverlening is uitgeschakeld. Het levert het aantal piraterijgebruikers op elk apparaat en nauwkeurige ID’s van de werkelijke locatie van de piraat. Nalevingsinformatie verrijkt ook gegevens, waardoor volledige analyse van de reikwijdte van en trends met betrekking tot piraterij, inbreuk en overmatig gebruik mogelijk wordt gemaakt.

2. Strategieën voor softwarebescherming: Standaard softwarebeveiligingstechnieken vertragen piraterij vaak maar kort, zonder deze daadwerkelijk te voorkomen. Compliance intelligence stelt de softwareleverancier op de hoogte wanneer een nieuwe versie van de point release wordt gekraakt; het biedt ook ontbrekende informatie die gebruikers identificeert. Gedetailleerde informatie over de doeltreffendheid van een softwarebeschermingsmethode kan worden gebruikt om weloverwogen beslissingen te nemen over welke beschermingen geschikt zijn voor elk product en elke markt, waardoor de afweging tussen kosten en geavanceerde bescherming wordt geoptimaliseerd.

3. Interne nalevingsmethoden en audits: ‘Interne compliance’ is vaak synoniem met ‘auditing’. Audits zijn nuttig in elke uitgebreide strategie voor het naleven van licenties, maar worden vaak niet optimaal uitgevoerd. Klanten kunnen worden aangevallen, zelfs zonder bewijs van inbreuk; audits kunnen worden geactiveerd door anekdotisch bewijs van bezorgdheid over overmatig gebruik (misschien van een verkoper die zich zorgen maakt over hoeveel licenties een snelgroeiend bedrijf heeft of zou moeten hebben) of van een klantenservicemedewerker die een oproep beantwoordt van een gebruiker die niet in de klantendatabase staat. Nalevingsinformatie is gebaseerd op gedetailleerd, betrouwbaar en specifiek forensisch bewijs van overmatig gebruik en piraterij – niet op vermoedens. Door vastgelegde gegevens te verrijken, kunnen softwareleveranciers de volledige omvang van de inbreuk van een bedrijf – over divisies en locaties wereldwijd – in realtime identificeren. Datagestuurde audits vergemakkelijken audits die in overeenstemming zijn met uw contractrechten, die de inbreukmaker niet waarschuwen en die helpen bij het optimaliseren van eventuele resterende fysieke audits die mogelijk nodig zijn.

4. Juridische maatregelen en reactie: Voor de meeste bedrijven worden de voordelen van juridische stappen tegen piraterij (sites, kanalen) overschaduwd door de kosten en complexiteit van het proces. De piratengemeenschap is veerkrachtig en zal nieuwe methoden vinden om illegale software via onwettige kanalen te leveren. Nalevingsinformatie geeft snel informatie over distributiekanalen voor piraterij. Hierdoor kan een softwareleverancier piratensites zien als een levensvatbaar distributiekanaal dat met winst kan worden beheerd, piraten in klanten veranderen (of ze nu wisten dat ze piraterij waren of niet), conversie aanmoedigen via in-app-berichtencampagnes en door softwarefuncties geleidelijk te verlagen , en om verwijderingen in bepaalde gevallen te vergemakkelijken.

Laag, niet vervangen

Bestaande strategieën zijn belangrijk. Het integreren van software-complianceanalyses is een manier om ze allemaal samen te brengen, geen reden om de bestaande processen te elimineren. Door deze benaderingen te combineren, kan volledige, nauwkeurige inbreukinformatie worden verzameld om piraterij en het weglekken van inkomsten te minimaliseren, terwijl ervoor wordt gezorgd dat alle gebruikers betalende klanten zijn – zonder de ontwikkeling, het beheer of de klantervaring te compliceren.

follow:
admin

admin

Related Posts

Een korte geschiedenis van gegevensbeheer

Datamanagement is de organisatie van gegevens, de stappen die worden gebruikt om efficiëntie te bereiken en informatie uit die gegevens

Datakans klopt! Moet je antwoorden?

Klik voor meer informatie over auteur Kartik Patel. Als zakenmensen krijgen we vaak te maken met wat misschien een geweldige

Een korte geschiedenis van gegevensbeheer

Datamanagement is de organisatie van gegevens, de stappen die worden gebruikt om efficiëntie te bereiken en informatie uit die gegevens

Datakans klopt! Moet je antwoorden?

Klik voor meer informatie over auteur Kartik Patel. Als zakenmensen krijgen we vaak te maken met wat misschien een geweldige