Power BI-zelfstudie: gegevensgestuurde planning

PBRS is een Power BI-rapportage oplossing waarmee u met slechts ÉÉN Power BI-licentie een onbeperkt aantal rapporten kunt verzenden en plannen naar een onbeperkt aantal gebruikers. Wilt u meer weten over PBRS? Ontvang een gratis proefperiode.

1-1

Deze demo laat u zien hoe u een datagestuurd schema uitvoert. Voor dit voorbeeld wordt voor het gegevensgestuurde schema één Power BI-rapport voor alle leveranciers in onze database waar de VS hun land is. Het rapport wordt uitgevoerd naar een map op de laptop en op het moment dat het rapport wordt uitgevoerd, krijgt elke leverancier een eigen map. Om te beginnen zullen we datagedreven selecteren voor Power BI, en het eerste dat we moeten doen is verbinding maken met de database die de leveranciersinformatie bevat. We zullen de DSM selecteren die we daarvoor zullen gebruiken en klikken op verbinden. De tabel met de vereiste informatie-informatie is leveranciers, en we gaan het alleen uitvoeren voor de leveranciers waarvan hun land gelijk is aan de VS. Klik op oké om de DSM op te slaan.

10

De belangrijkste kolom voor dit voorbeeld wordt de leveranciers-ID, en dat komt omdat die uniek is voor elke leverancier in de database. Klik volgende. We selecteren het Power BI-account dat we willen gebruiken en het rapport dat we zullen uitvoeren is leveranciersanalyse. De naam van het schema is standaard, de naam van het rapport en klik op Volgende om door te gaan. Dit is het planningstabblad en we gaan dit rapport elke dag uitvoeren, dus dagelijks is geselecteerd en we zullen dit wijzigen in 19:00 uur. Bekijk de planningsdemo voor meer informatie over de beschikbare planningsopties. Klik op naast om op te slaan.

Lees ook:  Hermes transformeert data-infrastructuur om pakketbezorging te versnellen

2-3

Dit is het tabblad met rapportinstellingen en als u wijzigingen wilt aanbrengen in de rapportinstellingen, bijvoorbeeld de paginahoogte of de paginabreedte, klikt u gewoon op en brengt u een wijziging aan. Voor dit voorbeeld accepteren we de standaard, dus we gaan geen wijzigingen aanbrengen, dus klik gewoon op naast om die informatie op te slaan. Dit brengt u naar het tabblad Rapportfilters. Als je een enkel schema maakt, heb je normaal gesproken een statisch filter, misschien een of twee filters. Dit is een datagestuurd schema, dus we zullen een datastuurprogramma gebruiken voor de filters. Dat betekent dat we een filter zullen maken zodat het door de database gaat voor alle leveranciers die voldoen aan de criteria die we zojuist hebben vastgesteld.

3-3

Om dat te doen, klikt u gewoon op toevoegen. De tabel die we zullen gebruiken is leveranciers, de kolom wordt de bedrijfsnaam en het gegevenstype is tekenreeks, dus we klikken om deze te accepteren. In plaats van een statische waarde in te schrijven, zullen we de invoegingen gebruiken, zodat we de bedrijfsnaam eenvoudigweg kunnen slepen en neerzetten en vervolgens op toevoegen kunnen klikken. In plaats van één of twee bedrijven te hebben, gaat dit dit rapport uitvoeren voor alle bedrijfsnamen in de database die voldoen aan de criteria. Klik op naast om die informatie op te slaan.

Lees ook:  Welke gateways zijn beschikbaar in Power BI en waarom gebruiken ze?

4-3

Dit brengt u naar de vernieuwde datasets. Als u de dataset wilt vernieuwen voordat het rapport wordt uitgevoerd, doet u dat hier. Daarna zie je het tabblad bestemmingen. Voor dit voorbeeld zullen we een schijfbestemming instellen, dus we klikken op schijf toevoegen. De volgende is de map, en hiervoor willen we een kleine wijziging aanbrengen in dit mappad, dus we zullen het markeren, gebruiken de pijl omhoog zodat we het kunnen bewerken en we maken een map voor elk van de bedrijven in de database dus wanneer het rapport wordt uitgevoerd, heeft elk bedrijf een map met hun individuele naam. Gebruik vervolgens de pijl omlaag om dat pad op te slaan. Het formaat dat we hiervoor zullen gebruiken is PDF, en klik vervolgens op OK om het op te slaan. Dat brengt je bij de afhandeling van uitzonderingen. Bekijk de demo voor het afhandelen van uitzonderingen voor meer informatie over het afhandelen van uitzonderingen. Hetzelfde met aangepaste acties, bekijk voor meer informatie over deze acties de demo van aangepaste acties.

Lees ook:  Over de bedrijfswaarde van een conceptuele definitie van gegevensbeleid

5-4

Vervolgens hoeven we alleen maar op Voltooien te klikken om het schema op te slaan. Dit duurt even. Om u het resultaat van een datagestuurd schema te laten zien, klikken we met de rechtermuisknop en voeren we dit schema handmatig uit, waarna we de rapporten kunnen bekijken. Zodra het schema is voltooid, kunt u de resulterende rapporten zien. U zult merken dat we een map hebben voor elk van de Amerikaanse bedrijven, de bedrijfs-ID en de resulterende pdf.

Zelf proberen? Start hieronder uw GRATIS proefperiode.

Meer informatie over ?

Power BI-zelfstudie: gegevensgestuurde planning
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Crystal Reports Scheduler

Crystal Reports Scheduler: Select, Format, Schedule, and Deliver! CRD® (Crystal Reports Distributor) is a Crystal Reports Scheduler that saves time and money by making it

Power BI-zelfstudie: gegevensgestuurde planning

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    test

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?