Schaakmat: wat is de zet van de Queen’s Gambit voor servers?

Klik voor meer informatie over auteur Andreea Jakab.

Het configureren van een server lijkt veel op schaken. Een verkeerde beweging en uw website is offline. Net als bij schaken, moet u goed nadenken over elke stap die u zet richting servers: beginnend bij het juiste servertype naar de juiste serverconfiguratie voor uw gebruik en naar de juiste sysadmin of managed services. Een server is zo krachtig als zijn hardware en zo flexibel als u hem maakt, en uw bedrijf is ervan afhankelijk.

Schaken is één ding, goed schaken iets anders. Hetzelfde geldt voor servers. Het is één ding om een ​​goedkope gedeelde server te hebben, een andere om een ​​krachtige en betrouwbare bare metal server te hebben. Afhankelijk van uw zakelijke behoeften en gebruiksscenario, moet u een weloverwogen beslissing nemen. Er zijn verschillende soorten servers u kunt voor uw bedrijf kiezen.

The Queen’s Gambit voor servertypen

Zoals bij alle gokspelen bij schaken, begin je door iets op te offeren. Met de Gambit-zet van de koningin kan de witte speler een vleugelpion opofferen om de controle over het centrum te krijgen in het vroege spel.

Hetzelfde geldt voor servers – u moet enkele functies opofferen om andere te krijgen. Om het in een paar woorden te zeggen:

Met gedeelde servers, offert u macht, middelen en veiligheid op voor de prijs.

Met VPS, offert u middelen en veiligheid op voor de prijs.

Met de
wolk, offert u kracht en veiligheid op voor flexibiliteit.

Met toegewijde servers, offert u flexibiliteit op voor kracht en veiligheid.

Met bare metal servers, krijgt u kracht, flexibiliteit en veiligheid voor een iets hogere prijs.

Bare metal-serverproviders bieden een flexibeler factureringsmodel per uur waarbij u de volledige controle over de kosten hebt. In vergelijking met dedicated servers, die u normaal gesproken maandelijks / jaarlijks huurt, kunt u met bare metal servers zowel betalen per gebruik als via een regulier abonnement. Door bare metal servers te gebruiken, kunt u de beste zet voor uw overwinning kiezen.

Servertypen op een schaakbord

Laten we, om de allegorie voort te zetten, eens kijken welke rollen verschillende soorten servers op een schaakbord zouden spelen.

Gedeelde servers zijn als pionnen, goedkoop en vervangbaar.

Virtuele privéservers zijn vergelijkbaar met ridders omdat ze erg handig kunnen zijn, maar alleen voor bepaalde zetten (use cases).

De openbare cloud is als de bisschop; het is erg flexibel maar heeft niet al te veel kracht en voegt veel complexiteit toe.

Toegewijde servers zijn vergelijkbaar met torens omdat ze extreem krachtig zijn, maar een beperkte flexibiliteit hebben. Ze zijn moeilijk te gebruiken en te configureren, en het is moeilijk om hun koers in de loop van de tijd te veranderen.

Bare metal servers zijn de koninginnen van servers omdat ze de bewegingen van de bisschop (public cloud) combineren met de bewegingen van de torens (dedicated servers) om flexibiliteit, kracht en veiligheid te bieden.

Waarom zijn Bare Metal-servers flexibeler?

Bare metal-servers zijn zeer schaalbaar, waardoor u uw opslagruimte dynamisch kunt vergroten of verkleinen of uw servertype kunt wijzigen wanneer dat nodig is. U kunt uw bare metal upgraden in slechts een paar klikken en met minimale downtime.

Waarom zijn Bare Metal-servers krachtiger?

Het verschil tussen bare metal servers en gevirtualiseerde / cloud servers is dat bare metal servers geen hypervisor hebben om verschillende besturingssystemen te hosten. Omdat er geen obstakel is, geen tussenlaag om het te vertragen, zijn bare metal-servers over het algemeen sneller en krachtiger dan gevirtualiseerde oplossingen. Bare metal-servers bieden hoge prestaties, vooral (maar niet alleen) bij het bespreken van enorme resourcebehoeften.

Waarom zijn Bare Metal-servers veiliger?

Bare metal-servers zijn single-tenant, wat betekent dat u en de enige die server gebruikt. Er is geen “luidruchtige buur” -effect dat gebruikelijk is bij gevirtualiseerde oplossingen. Aangezien uw middelen voor 100 procent aan u zijn toegewezen en u via de interface toegang heeft tot de hardware, is beveiliging geen probleem met bare-metal servers.

Laten we ook eens kijken naar enkele specifieke gebruiksscenario’s en hoe uw bedrijf kan profiteren van de keuze om te migreren naar bare metal-servers.

Bare Metal-servers voor e-commerce-websites

In vergelijking met gewone websites, hosting voor e-commerce vereist bepaalde mogelijkheden en serverspecificaties, zoals SSL-codering, betalingsverwerkingsservices, extra beveiliging, winkelwagentjessoftware en meer. Bovendien hebben e-commercewebsites een snelle en betrouwbare schaalbaarheid nodig vanwege seizoensverkopen, plus dagen als Black Friday, Cyber ​​Monday en de nieuwe wereldwijde omschakeling naar digitalisering als gevolg van de pandemie.

Het is niet nodig om een ​​grote server te kopen als de bronnen het grootste deel van het jaar grotendeels niet worden gebruikt. In staat zijn om op te schalen op basis van uw behoeften en alleen meer bronnen te gebruiken voor periodes met veel verkeer, is een belangrijke functie om in gedachten te houden bij het kiezen van een server voor online detailhandel.

De meest populaire e-commerceplatforms, zoals Magento, WooCommerce, Shopify en PrestaShop, hebben meer hardwarebronnen nodig dan wat een gedeelde server of een VPS kan bieden. Als u constant pieken in het verkeer ervaart en uw klanten klagen, is het misschien tijd om te overwegen om naar een krachtigere server te migreren.

Bare Metal-servers voor machine learning, big data en geavanceerde analyseprojecten

Rennen big data, voorspellende analyses en ML-projecten vereisen een hoge rekenkracht, veel CPU, geheugen en opslagsnelheid, evenals een hoge doorvoer. Terwijl bandbreedte u laat zien hoeveel gegevens op elk moment van een bron kunnen worden verzonden en ontvangen, vertelt de doorvoer u hoeveel gegevens de bestemming met succes hebben bereikt.

Door gebruik te maken van virtuele switching, L2-netwerken met hoge capaciteit en 4 × 10 Gbps-links per node, krijgt u de efficiëntie die u nodig hebt om analyse- en machine learning-projecten uit te voeren. Big data-projecten hebben veel verwerkingskracht en opslag nodig, dus het is onwaarschijnlijk dat ze goed werken op gevirtualiseerde oplossingen. Het implementeren van grote knooppunten met 12 en 24 lokaal aangesloten, zelfversleutelende SAS-schijven is wat u nodig hebt om uw big data-infrastructuur van stroom te voorzien.

Bare Metal-servers voor latentiegevoelige workloads

Lage latentie betekent een computernetwerk dat is geoptimaliseerd om een ​​zeer grote hoeveelheid gegevens met minimale vertraging te verwerken. Als uw project continue gegevensverwerking en -opslag vereist, evenals razendsnelle levering, heeft u betrouwbare servers nodig.

Mediastreaming, gaming, real-time data-analyse, real-time levering, VOIP- of IoT-oplossingen en videochat-apps vereisen allemaal een snel netwerk. Zelfs een korte vertraging in de verzending van gegevens, in de orde van milliseconden, zal knelpunten of fouten veroorzaken.

Met ons platform kunt u L2-netwerken configureren tussen de servers in uw infrastructuur voor razendsnelle overdrachtssnelheden en minimale latentie, met als extra bonus een beveiligd netwerk dat niet van buitenaf toegankelijk is.

Bare Metal-servers voor microservices

Latentie is ook cruciaal voor de prestaties van microservices en containers. De virtuele switching-infrastructuur en overlay-netwerken van gevirtualiseerde oplossingen zijn niet de beste voor een microservices-architectuur. Door gebruik te maken van een state-of-the-art Layer 2-netwerk is de latency minimaal.

Bare metal-servers beginnen Kubernetes-as-a-Service aan te bieden, maar de zelfbeheerde, geautomatiseerde DYI blijft een favoriete optie voor full-stack teams. Vanuit een Ops-perspectief zijn er twee manieren om een ​​Kubernetes-cluster uit te voeren: beheerd en zelfbeheer. De beheerde versie bespaart Ops van het omgaan met installatie, schaal en onderhoud van het onderliggende Kubernetes-cluster, terwijl de zelfbeheerde versie verdere aanpassing mogelijk maakt en lock-in vermindert.

Door te migreren naar een bare-metal serverinfrastructuur kunt u cloudintegratie beheren met minimale configuratie, hybride infrastructuren creëren door VM’s naast speciale of bare metal-servers uit te voeren en zelfs load-balancing-configuraties maken, allemaal in één bedieningspaneel.

Een amateur-schaker denkt alleen aan zijn zet in de huidige beurt, terwijl een professionele schaker al zijn zetten beslist vanaf het begin van de wedstrijd. Analyseer uw zakelijke gebruiksscenario, denk vooruit, kies het servertype dat het beste bij u past en plan vanaf het begin dienovereenkomstig.

Maak je geen zorgen als je de verkeerde keuze hebt gemaakt en knelpunten hebt aangetroffen. Net zoals een schaakwedstrijd uit meerdere spellen bestaat, kunt u ook uw strategie heroverwegen. Doe een stap terug, analyseer uw zakelijke behoeften opnieuw en pak de volgende game anders aan. Misschien is de Queen’s Gambit de juiste strategie voor jou. Wil je een amateurspeler worden of zakelijk georiënteerd?