Schrijf een gegevensgestuurd schema met behulp van een gepagineerd rapport in Power BI-service

PBRS is een Power BI-rapportage oplossing waarmee u met slechts ÉÉN Power BI-licentie een onbeperkt aantal rapporten kunt verzenden en plannen naar een onbeperkt aantal gebruikers. Wilt u meer weten over PBRS? Ontvang een gratis proefperiode.

Screenshot 2020-04-03 om 11.35.32

Deze demo laat u zien hoe u een datagestuurd schema configureert met behulp van een gepagineerd rapport dat zich in Power BI service in de cloud. Voor dit voorbeeld wordt het schema op de laatste dag van elke maand uitgevoerd

Het eerste dat we zullen doen, is datagestuurd selecteren voor Power BI-service, gepagineerde rapporten. We zullen de DSN kiezen uit het vervolgkeuzemenu. Voer vervolgens de gebruikers-ID in en voer het wachtwoord in en dan zullen we verbinding maken. We gaan nu de tabel selecteren die de vereiste gegevens bevat en in deze situatie is het Encounter en dan gaan we verder met het opzetten van de query.

Screenshot 2020-04-03 om 11.38.35

Er zijn veel records in deze database, dus we gaan gewoon de top 10 gebruiken. We zullen dat gewoon doorgeven en controleren en het zal ons terugbrengen. Dus 10 records in totaal en we klikken oké. We moeten ook een sleutelkolom invoeren en in dit geval is het Encounter-ID. We hebben ook deze optie aangevinkt, namelijk het groeperen van rapporten op e-mailadres. In dit scenario hebben we verschillende admins die de leiding hebben over verschillende specialismen binnen een ziekenhuis en we willen dat alle rapporten met betrekking tot cardiovasculaire aandoeningen naar één persoon gaan, alle rapporten met betrekking tot oncologie naar een andere persoon en dat is wat we hier zullen doen.

Lees ook:  DataEd-webinar: best practices voor gegevensbeheer

Screenshot 2020-04-03 om 12.08.54

Klik volgende. Vervolgens moeten we het Power BI-account selecteren dat we gaan gebruiken om het rapport uit te voeren. Gepagineerde rapporten zijn gemarkeerd en we moeten het rapport selecteren. De beschrijving is optioneel, maar als u een korte beschrijving zou willen schrijven over wat dit rapport laat zien, zou u die hier invoeren. Het trefwoord is ook optioneel, maar als u iets wilt invoeren dat betrekking heeft op het rapport dat u later kunt gebruiken om te zoeken, voert u dit hier in. Dit rapport wordt maandelijks uitgevoerd en we worden op de laatste dag van elke maand uitgevoerd. Voeg de tijd toe waarop we het gaan uitvoeren, voor dit voorbeeld plannen we dat het om 6:00 uur wordt uitgevoerd. En om dat te doen, kunt u gewoon overschrijven wat er is of deze pijltoetsen gebruiken. Deze optie vertelt ons hier dat het schema is ingeschakeld en zal worden uitgevoerd wanneer het is ingesteld om dit te doen bij het opslaan.

Screenshot 2020-04-03 op 12.11.04

Dit is vervolgens het parameterveld voor het rapport waarin we de verschillende parameters gaan selecteren. We gaan dit rapport uitvoeren met behulp van twee parameters, en in plaats van statische parameters zullen we gegevensgestuurd gebruiken. Dus de eerste parameternaam die we willen gebruiken, is de ziekenhuisnaam. En in plaats van een enkele waarde in te voeren, komen we hier naar het menu Invoegen en brengen we een gegevensgestuurde waarde terug. Degene die we zoeken is de ziekenhuiscode. Gewoon slepen en neerzetten en vervolgens op toevoegen klikken. De volgende parameter die we willen invoeren is de specialiteitsnaam. En nogmaals, we gaan geen statische waarde invoeren. We gaan deze informatie uit mijn database halen. Dus zoek de naam van de specialiteit, sleep en zet neer en klik op toevoegen. Dit zijn dus de twee parameters.

Lees ook:  NoSQL-databases: de veelzijdige oplossing voor continue intelligentie

Screenshot 2020-04-03 om 12.14.13

Vervolgens de bestemmingen. Voor dit specifieke schema gaan we twee bestemmingen instellen. De eerste die we zullen gebruiken, is een e-mail. En dit is het tabblad voor e-mailbestemming. Dus in plaats van een statische e-mail te hebben, krijgen we de e-mails uit de database. Dus we willen dat het admin-e-mailadres van het ziekenhuis hier wordt ingevoerd. We krijgen ook de naam van de specialiteit in het onderwerp, en we zullen ook de naam van de specialiteit in de hoofdtekst van mijn e-mail zetten. U kunt alle inserts die u nodig hebt slepen en neerzetten om deze e-mail aan te passen. U kunt datums toevoegen, wat u maar wilt om deze e-mail uniek te maken.

Screenshot 2020-04-03 om 12.17.20

Het volgende dat we moeten beslissen, is het formaat van het rapport dat we verzenden en voor dit scenario gaan we het als pdf verzenden. We hebben ook de mogelijkheid om enkele beveiligingsopties in te voeren, dus we zullen hier een wachtwoord plaatsen. Dit rapport is dus beveiligd met een wachtwoord. De volgende bestemming die we gaan toevoegen, is een schijfbestemming, en we zullen testrapporten en PBRS-rapporten selecteren. En wat we hier gaan doen is, we willen eigenlijk een mapnaam toevoegen voor elk van de rapporten waarnaar moet worden verzonden en we gaan dat gegevensstation uit de database halen en we gaan de specialiteitsnaam slepen en neerzetten in de mappenstructuur. Zet dat neer om het op te slaan, voeg een formaat toe. We gebruiken PDF opnieuw en vervolgens om door te gaan. Dit is het uitzonderingsafhandelingsgedeelte van de gegevensgestuurde wizard. Bekijk de demo voor het afhandelen van uitzonderingen voor meer informatie over het afhandelen van uitzonderingen. Gegevenssets vernieuwen. Hier kunt u datasets vernieuwen voordat u het rapport uitvoert. Voor meer informatie hierover kunt u de demo van vernieuwde datasets bekijken.

Lees ook:  Analytics integreren in workflows: een Salesforce LWC bouwen

Screenshot 2020-04-03 om 12.20.46

Aangepaste acties. Hier kunt u aangepaste acties instellen voor elk gegenereerd rapport of voor de volledige planning. Bekijk de demo voor aangepaste taken voor meer informatie over het instellen van aangepaste taken. En we gaan op Voltooien klikken om het schema op te slaan. We gaan dit schema nu uitvoeren, zodat u kunt zien hoe de rapporten zowel naar e-mail als naar schijf worden verzonden. Dus we moeten met de rechtermuisknop klikken en uitvoeren. Zoals u kunt zien, is het schema met succes voltooid. We klikken op OK, en nu gaan we naar de e-mail en de schijfbestemming om u te laten zien hoe die eruitzien nadat ze zijn geëxporteerd.

Screenshot 2020-04-03 om 12.22.57

Dit is de e-mail voor de cardiovasculaire patiënten. Zoals u kunt zien, hebben we in onze eerste zoekopdracht 10 records teruggekocht. We hebben gegevens van slechts vier patiënten omdat dit de patiënten zijn die onder het cardiovasculaire specialisme vielen. Als we nu naar de schijfbestemmingen kijken, kunnen we hier zien dat we drie mappen hebben voor de verschillende specialiteiten. Alle 10 records die met de zoekopdracht zijn teruggekocht, vallen dus in een van deze categorieën.

Zelf proberen? Start hieronder uw GRATIS proefperiode.

Meer informatie over ?

Schrijf een gegevensgestuurd schema met behulp van een gepagineerd rapport in Power BI-service
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Schrijf een gegevensgestuurd schema met behulp van een gepagineerd rapport in Power BI-service

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    test

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?