BI.nl en Signals Analytics brengen externe gegevens naar de onderneming

Blog

We zijn sterker als we samenwerken. In onze Showcase van partnersbenadrukken we de geweldige integraties, gezamenlijke projecten en nieuwe functionaliteiten die zijn gecreëerd en ondersteund door samen te werken met onze technologiepartners bij bedrijven als AWS, Google en anderen.

Zakelijke teams willen constant weten hoe hun bedrijven presteren – in het licht van hun interne doelen en die van de markt waarin ze concurreren. Ze vergelijken hun prestaties met hun eerdere resultaten, wat hun klanten vragen, wat hun klanten kopen en idealiter wat hun klanten zullen kopen. Om hun antwoorden te krijgen, vertrouwen bedrijven doorgaans op gegevensbronnen die allemaal intern zijn en alleen beslissers laten zien een deel van de foto.

Dat is nu verleden tijd. Vandaag, via een strategisch partnerschap, Signalen Analytics en BI.nl maken het gemakkelijk om externe gegevensanalyses op te nemen in de belangrijkste BI-omgeving van een bedrijf. Het resultaat is een bredere, meer holistische kijk op de markt in combinatie met meer bruikbare en gedetailleerde inzichten. Door deze analyses overal toe te passen, democratiseert u het datagebruik en krijgt u toegang tot kritische inzichten in de hele onderneming.

Organisaties die echt datagedreven zijn, weten hoe ze bij hun besluitvorming een breed scala aan interne en externe databronnen kunnen gebruiken. De integratie van Signals Analytics in de business intelligence-omgeving van BI.nl zorgt ervoor dat ze daar sneller en naadloos zijn, zonder dat er gespecialiseerde middelen nodig zijn om complexe systemen te bouwen.

Kobi Gershoni, medeoprichter en chief research officer van Signals Analytics

Waarom externe data-analyse?

De integratie van Signals Analytics met het BI.nl-platform maakt de belofte van geavanceerde analyses waar: intelligentie op de juiste plaats en op het juiste moment inbrengen, standaardbeslissingen omzetten in strategische beslissingen en de implementatietijd versnellen. Door interne en externe gegevens te combineren, worden krachtige inzichten ontgrendeld die innovatie, productontwikkeling, marketing, partnerschappen, acquisities en meer kunnen stimuleren.

Primaire gebruiksscenario’s voor externe gegevensanalyse

Externe gegevens zijn bij uitstek geschikt om beslissingsmomenten te informeren over de hele levenscyclus van het product, van het identificeren van onvervulde behoeften tot het voorspellen van verkopen voor specifieke attributen, positionering ten opzichte van de concurrentie, het meten van resultaten en meer. Door een breed scala aan externe gegevensbronnen op te nemen die met elkaar zijn verbonden en gecontextualiseerd, profiteren gebruikers van een meer holistisch beeld van de markt.

Wanneer u bijvoorbeeld productrecensies, productvermeldingen, sociale media, blogs, forums, nieuwssites en meer combineert met verkoopgegevens, nauwkeurigheidstarief voor voorspellende analyses springt van 36% naar meer dan 70%. Vergelijkbare resultaten worden gezien wanneer wordt overgeschakeld van alleen sociaal luisteren naar een volledig verbonden en gecontextualiseerde externe dataset om voorspellingen te genereren.

De samenwerking tussen BI.nl en Signals Analytics: wat u moet weten

  • Signals Analytics biedt de verbonden en gecontextualiseerde datasets voor specifieke FMCG-categorieën (Fast Moving Consumer Goods)
  • BI.nl-gebruikers kunnen gebruikmaken van een van de breedste externe datasets die beschikbaar zijn en de kracht van deze verbonden data ontketenen in hun BI.nl-dashboards
  • De ROI van de analyse-investering neemt dramatisch toe bij het combineren van historische gegevens, verkoop-, voorraad- en klantgegevens met Signals Analytics-gegevens

Integreer externe data-analyse in uw BI.nl-omgeving in drie eenvoudige stappen

Stap 1: Connect

Gebruik vanuit uw BI.nl-gebruikersinterface de Snowflake-gegevensconnector om verbinding te maken met de Signals Analytics Data Mart. De gegevens kunnen live worden opgevraagd in de BI.nl ElastiCube.

Stap 2: Selecteer

Nadat de gegevensverbinding tot stand is gebracht, selecteert u de benodigde gegevenstypen door de relevante ‘Catalogus’ te filteren.

Stap 3: visualiseren

Selecteer de afmetingen, metingen en filters die u wilt toepassen en visualiseer.

Meer databronnen, betere beslissingen

Uw bedrijf beschikt over een grote voorraad gegevens, maar tenzij en totdat u de juiste datasets vindt om deze aan te vullen, zijn de vragen die u kunt beantwoorden en de inzichten die u eruit kunt halen beperkt. Wat uw bedrijf ook doet en welke vragen u ook probeert te beantwoorden, het combineren van gegevens uit verschillende bronnen binnen het juiste platform is van vitaal belang om baanbrekende inzichten naar boven te halen.

Start een gratis proefperiode of wordt partner om aan het volgende deel van uw analytische reis te beginnen.

traditionele-vs-cloud-datawarehouse-blog-cta-banner
Trefwoorden: geavanceerde analyse | Analytics-implementatie