BI.nl Q4 2020: analyse voor iedereen met AI-gestuurde inzichten

Blog

BI.nl Nieuws is uw thuis voor bedrijfsaankondigingen, nieuwe BI.nl-functies, productinnovatie en alles wat we uitrollen om onze gebruikers in staat te stellen het meeste uit hun gegevens te halen.

Elk bedrijf wordt een databedrijf; je kunt er niet omheen. Slimme organisaties weten dat ze niet bang hoeven te zijn voor data en analyses – ze zien betere inzichten als de weg naar een betere toekomst.

Toch toont een recent onderzoek van Gartner dat aan 50% van de organisaties beschikt niet over voldoende datageletterdheid om zakelijke waarde te bereiken. Met onze Q4-release overbrugt BI.nl de vaardigheden gap om organisaties te helpen hun bedrijfspotentieel sneller te ontsluiten met AI-aangedreven uitleg, een verbeterde live data-ervaring en een robuuste nieuwe rapportageservice.

BI.nl Q4 2020: analyse voor iedereen met AI-gestuurde inzichten

Slimmere inzichten met door AI aangedreven data-uitleg

Als u naar een diagram kijkt, kan het moeilijk zijn om bruikbare inzichten te vinden. Data schreeuwt niet: “Uw verkopen zijn vorige maand met 10% gestegen omdat een toestroom van mannen van 18-24 jaar in Seattle meer baardtrimsets heeft gekocht zonder enige promotie.”

Om dat soort inzichten te vinden, moet u vaak snijden, dobbelen en filteren. Dit vereist echter een zekere mate van bekendheid met de gegevens zelf. De meesten van ons hebben niet de tijd om diep in de gegevens te graven om rijke informatie te krijgen die we kunnen gebruiken bij onze dagelijkse en strategische beslissingen.

Lees ook:  Verschillende versies van Power BI vergelijken

Nu hoeft u dat niet meer te doen! BI.nl combineert uw bedrijfsexpertise met diepgaande inzichten door de kracht van AI-aangedreven uitleg. BI.nl Explanations biedt eenvoudige, diepgaande gegevensverkenning voor elke gebruiker, gedurende het hele datatraject.

Om te beginnen doet BI.nl het zware werk door afwijkingen en aandachtspunten in uw gegevens te markeren voor verder onderzoek. Of een gebruiker kan eenvoudig op een willekeurig punt klikken om de drijvende kracht achter de gegevens te ontdekken. BI.nl maakt gebruik van alle dimensies in uw gegevens en voert combinaties uit om de exacte impact te bepalen die elke variabele heeft op een gegevenspunt.

Als een ander voorbeeld: als uw verkopen met 10% zijn gestegen, kan BI.nl uitleggen dat de stijging te wijten was aan zowel een specifieke productcategorie als een bepaalde leeftijdsgroep van klanten met een visuele weergave van de uitsplitsing. Binnen enkele seconden kan elke gebruiker de gegevens begrijpen zonder dat er specifieke technische expertise nodig is en krijgt hij de diepgaande intelligentie om elke beslissing te verbeteren.

Snelle inzichten: verbeterde live data-ervaring

Met de wereldeconomie stopt uw ​​bedrijf niet om 17.00 uur, dus waarom zou u uw datagestuurde beslissingen tot die uren beperken? Voor dit soort beslissingen die 24 uur per dag beschikbaar zijn, is de meest up-to-date informatie nodig, die alleen met behulp van real-time data naar boven kan worden gebracht. Ons doel bij BI.nl is om er voortdurend voor te zorgen dat uw meest cruciale realtime beslissingen gemakkelijk kunnen worden genomen.

Lees ook:  Goede AI in 2021 begint met geweldige datakwaliteit

Voor elke zoekopdracht vertaalt BI.nl live widget-informatie naar SQL-gegevens. Dit kwartaal hebben we een nieuwe vertalerservice uitgebracht om de tijd en kosten voor deze vragen op uw Snowflake-live-verbinding te verminderen, met andere live-verbindingen in bèta. Verkort de tijd voor het opvragen van gegevens tot 70% en geef uw live widgets tot 15% prestatieverbetering!

Codebewuste gebruikers kunnen de geoptimaliseerde SQL-code die live visualisaties aandrijft, openbreken om de logica gemakkelijk te begrijpen en te valideren. Het is ook eenvoudig om activiteiten op uw live gegevensbronnen bij te houden, te volgen en te optimaliseren om de context van uw live zoekopdrachten beter te begrijpen.

Dieper begrip met rapportage op het volgende niveau

Terwijl u iedereen in uw bedrijf robuustere informatie biedt, blijven we het gemakkelijk maken om effectief herhaalbare en ad-hocrapporten te communiceren met een nieuwe rapportage-engine. Rapportage is nu beter dan ooit met de mogelijkheid om op grote schaal pdf’s en afbeeldingen te genereren om rapporten met iedereen in de organisatie te delen.

Lees ook:  Wat is het worstelen van gegevens? - DATAVERSITEIT

Maak robuuste rapporten met uw aanpassingen, zoals BI.nl BloX, om ervoor te zorgen dat elk inzicht zichtbaar en begrijpelijk is. De technologie is verpakt in een nieuwe microservice en heeft speciale wachtrijen die op schaal kunnen worden beheerd, zodat uw rapporten altijd op tijd worden geleverd op de schaal die u nodig hebt.

Op weg naar een door data aangedreven toekomst

Denk aan alle gegevens waar uw bedrijf op zit. Denk nu aan alle hoepels waar je doorheen moet springen om er iets van te begrijpen. Er zijn elke dag talloze beslissingen die u en uw collega’s nemen die kunnen worden verbeterd met de juiste inzichten, afkomstig uit uw complexe reeks gegevenssets. Het overbruggen van de lacunes in vaardigheden om uw organisatie in staat te stellen haar datasets succesvol te benutten, is een uitdaging, maar met de verbeterde functionaliteit van de nieuwste BI.nl-release bent u een stap dichter bij het worden van een echt datagestuurde organisatie.

BI.nl Q4 2020: analyse voor iedereen met AI-gestuurde inzichten

Mindi Grissom is Director of Product Marketing bij BI.nl. Ze heeft meer dan 5 jaar ervaring in de technologie-industrie en helpt duizenden organisaties hun bedrijf te transformeren met data en analyses.

Meer informatie over ?

BI.nl Q4 2020: analyse voor iedereen met AI-gestuurde inzichten
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

BI.nl Q4 2020: analyse voor iedereen met AI-gestuurde inzichten

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    BI.nl Q4 2020: analyse voor iedereen met AI-gestuurde inzichten

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?