Start met initiatieven op het gebied van databeheer door verbeterde businesscases

Start met initiatieven op het gebied van databeheer door verbeterde businesscases

Meer weten over :

Start met initiatieven op het gebied van databeheer door verbeterde businesscases

Start met initiatieven op het gebied van databeheer door verbeterde businesscases

Inch voor inch, stap voor stap, blok voor blok – zo bouw je een businesscase voor datamanagement op.

Hoe die centimeters, stappen en blokken eruit zullen zien, hangt grotendeels af van de organisatorische volwassenheid van het bedrijf met betrekking tot Gegevensbeheer. In meer volwassen bedrijven is het gemakkelijker om een ​​nieuwe investering te pleiten – voor een verandering die, wanneer geïmplementeerd, een probleem zou oplossen of een positieve verbetering voor het bedrijf zou opleveren. De basis – beleid voor de manier waarop gegevens worden gedeeld, bewaard, hersteld, toegankelijk en beveiligd en teams die zich richten op bepaalde onderdelen van gegevensbeheer – is al gelegd om gegevensbeheer naar een hoger niveau te tillen.

Het is geen verrassing dat het werk moeilijker zal worden in bedrijven die dat wel hebben minder gegevensbeheer volwassenheid. De noodzaak om datamanagement te optimaliseren lijkt voor de hand liggend voor degenen die de pitch voor het bedrijf maken. “Het opbouwen van een businesscase voor datamanagement lijkt op vragen of je graag schoon water drinkt”, zei hij Sears Holdings Datamanagementprofessional Susan Earley. Earley gaf een presentatie getiteld “Een businesscase voor gegevensbeheer opbouwen “ op de DATAVERSITY® Enterprise Data Wereldconferentie.

“Je kunt wel zeggen dat het voor de hand ligt dat je een businesscase nodig hebt voor het implementeren van Data Management, maar niet iedereen die de sleutels heeft om resources te krijgen [for initiatives] begrijpt dat. “

In organisaties met een gemiddeld volwassenheidsniveau adviseert ze te kiezen welk aspect van datamanagement het eerst moet worden aangevallen, waarbij beveiliging waarschijnlijk de prioriteit is die de meeste aandacht trekt. Als de volwassenheid echter heel erg laag is, zijn er echte problemen.

“Datamanagement wordt gewoon gezien als een overhead die ze niet kunnen betalen,” merkte Earley op. “Ze betreden zo snel water dat ze hun hoofd niet omhoog kunnen steken om te zien dat het land daar is – of dat de boot die naar het land leidt, daar is.”

Pitch de basis

Stel dat er een behoorlijke of zelfs uitstekende kans is om de volgende stap in datamanagement te zetten, wie zou de zaak dan moeten verdedigen? Dat hangt af van hoe het bedrijf is gestructureerd. Meestal, legde Earley uit, worden deze initiatieven aangespoord door zakelijke leiders die de noodzaak zien om te beschikken over gegevens waarop ze kunnen vertrouwen om succesvol te zijn. “Het is geweldig als het uit het bedrijf komt, omdat ze optimaal gebruik maken van gegevens en weten dat ze het beter willen doen”, zei ze. Maar er kunnen problemen zijn met deze aanpak. Om te beginnen begrijpen zakelijke collega’s misschien niet precies de technieken en processen die nodig zijn om hen te helpen verbeteren Gegevensbeheer.

En dit is misschien ook niet de beste aanpak in grote ondernemingen met meerdere bedrijfseenheden. Sears Holdings heeft bijvoorbeeld 33 business units, maar die hebben allemaal te maken met dezelfde technische dienst. Met die gemene deler is het logischer dat het technische team het veld afhandelt.

Wat willen degenen die de kracht van “ja of nee” hebben, horen van degenen die de businesscase maken? Om het geld, de tools en de bekwame mensen te krijgen om projecten uit te voeren, willen ze bewijzen dat wat er al wordt gedaan, niet goed genoeg is.

“De C-suite denkt dat ze al klaar zijn omdat ze een datawarehouse hebben,” zei Earley. “Ze denken dat je alleen maar een venster naar het datawarehouse hoeft te openen en alles wordt geregeld. Dat klopt niet.”

Maak tot dat moment pas een pitch voordat u zeker weet waar cruciale hiaten zijn en vervolgens de hiaten in gegevensbeheer afstemt op hiaten in de zakelijke capaciteiten. Neem het voorbeeld van een bank: als het een zakelijk doel is om digitale toegang aan klanten te bieden, is het van cruciaal belang om de gegevens te kunnen beheren die de bank zal verstrekken. “Je hebt de architectuur nodig om die gegevens aan een naar buiten gericht platform te kunnen leveren”, aldus Earley. Datamodellering, opslag, document en inhoudscontrole voor te leveren pagina’s – en de metagegevens die aan alles zijn gekoppeld – moeten worden gepland. De gegevens moeten van uitzonderlijke kwaliteit zijn, omdat de bank niet wil dat klanten overstuur raken omdat het lijkt alsof er iets mis is met hun rekening.

Ongeacht de branche, zal er vaak een kloof zijn in de beveiliging van bedrijven, en goed gegevensbeheer kan de behoefte aan betere auditsystemen aanpakken om aan wettelijke verplichtingen te voldoen en risico’s te verminderen.

Soms wees Earley erop:

“Als je het ene gat kunt dichten, komt een ander er veel dichter bij. Het wordt allemaal een spinnenweb waar je hier aan een touwtje trekt en dan valt daar iets in of uit. “

Als je in eerste instantie niet slaagt …

Gegevensbeheerders weet hoe onmogelijk het kan lijken om mensen aan boord te krijgen met de business case, maar accepteer nooit nee als antwoord. Het kan zijn dat het de eerste keer, of de tweede, of de derde keer niet lukt. Maar dan gebeurt er iets dat de vergelijking kan veranderen. Misschien komt er bijvoorbeeld een nieuw bedrijf of IT-leider in beeld. Als het datamanagementteam al het ‘geweldige onderzoek’ dat ze hebben gedaan heeft behouden en elke dag iets nieuws leert dat ze aan de businesscase kunnen toevoegen, kunnen ze van de gelegenheid gebruikmaken om te proberen die persoon te overtuigen, zei Earley.

Een sterke business case zal uitleggen hoe lang de inspanning zal duren, hoeveel mensen er nodig zijn en welke tools en processen er nodig zijn om alles vast te houden.

“Je moet de boodschap bedenken voor de consument,” merkte Earley op. Je kunt bijvoorbeeld niet naar een nieuwe CIO gaan wiens expertise en ervaring webgerelateerd is en praten over dataopslag in backplanes in mainframes. ‘Dat snappen ze niet. Het bericht moet zo worden gedaan dat het wordt ontvangen volgens de ervaring van de ontvanger, ”zei ze. Ja, je moet dit misschien meerdere keren doen totdat je een treffer krijgt, gaf ze toe, “maar je tekent de foto voor hen en verbindt de punten.” Ze weten bijvoorbeeld misschien niet eens dat er vier verschillende datamanagementteams en vier datameren en vijf clouds zijn zonder dat iemand ze samenbindt en dat aan hen presenteert zodat ze de reikwijdte en het belang kunnen begrijpen van wat je probeert te doen. zei.

Houd hun enthousiasme in bedwang

Wees echter voorzichtig met het aansteken van een te groot vuur. Wanneer de CIO of een andere leider aan boord komt, wil hij of zij misschien proberen om alle aspecten van het plan in één keer uit te voeren. ‘Als alles een prioriteit is, is er niets,’ zei Earley, en er zullen mislukkingen plaatsvinden. “Dingen moeten worden afgestemd op middelen,” merkte ze op. “Er is maar een beperkte bandbreedte en je wilt kijken wat je kunt doen met de huidige bronnen om het snelst resultaten te boeken.”

Het kan helpen om te verwijzen naar casestudy’s waarin de “kokende de oceaan” -benadering heeft gefaald, zodat iedereen een stap terug kan doen om prioriteiten te stellen. Als ze ervan overtuigd kunnen zijn dat je de hele tijd een doel voor ogen hebt en dat alles er uiteindelijk zal zijn, ben je in goede vorm. Een ding dat misschien ook de moeite waard is om op te merken, is dat er mogelijk een afhankelijkheidsspoor is – dat wil zeggen dat je één ding niet kunt bouwen voordat je andere bouwt. “Kijk dus naar de afhankelijkheden tussen de stukken om te laten zien dat je de dingen in een bepaalde volgorde moet doen in plaats van allemaal tegelijk”, zei Earley.

Hier is het ultieme goede nieuws: “Zodra u een succesvolle businesscase heeft opgebouwd en het werkt, zult u meer vertrouwen krijgen en zal het de volgende keer gemakkelijker voor u zijn.” Sterker nog, hoe meer mensen weten wat je hebt gedaan, hoe beter. Earley merkte op: “Ze gaan je misschien zoeken omdat ze een probleem hebben waarvan ze denken dat je het kunt oplossen.”

Wilt u meer weten over de aankomende evenementen van DATAVERSITY? Bekijk onze huidige line-up van online en persoonlijke conferenties hier.

Start met initiatieven op het gebied van databeheer door verbeterde businesscases

Hier is de video van de Enterprise Data World-presentatie:

Start met initiatieven op het gebied van databeheer door verbeterde businesscases

Afbeelding gebruikt onder licentie van Shutterstock.com