Tableau-certificeringsgids: kosten, training, salarissen en waarde

Tableau-certificeringsgids: kosten, training, salarissen en waarde

Meer weten over :

Tableau-certificeringsgids: kosten, training, salarissen en waarde

Datavisualisatieplatform Tableau is een van de meest gebruikte tools in de snelgroeiende business intelligence (BI)-ruimte en er is veel vraag naar personen met vaardigheden in Tableau.

Marktintelligentie- en adviesbureau Mordor Intelligence voorspelt dat de wereldwijde markt voor datavisualisatie tussen 2021 en 2026 een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 9,69% zal bereiken naarmate bedrijven meer analytisch gedreven willen worden. Tableau wordt consequent vermeld als leider in de BI-industrie voor zijn datavisualisatieplatform, dat zakelijke gebruikers helpt bij het openen, voorbereiden en presenteren van data-inzichten.

Nu de markt voor datavisualisatie stijgt en de positie van Tableau goed ingeburgerd is, kan certificering voor Tableau-vaardigheden een lucratief pad naar carrièregroei bieden. Hier is een gids voor de reeks certificeringen van Tableau.

Is Tableau-certificering de moeite waard?

Volgens Pearson VUE’s laatste Value of IT Certification Survey streven individuen om verschillende redenen naar certificering, maar de meest prominente zijn het verkrijgen van bepaalde vaardigheden, kennis of competenties (73%); hun professionele profielen verbeteren (56%); en om door te gaan en promotie te maken (56%). Achtentwintig procent van de respondenten vertelde Pearson VUE dat ze een salaris of loonsverhoging ontvingen na het behalen van een certificering.

Met name de certificeringen van Tableau zijn gericht op prestatiegebaseerd testen in plaats van theorie in een poging om het vermogen van een kandidaat om het onderwerp in een echte werkomgeving toe te passen, te verifiëren. Tableau zegt dat meer dan 20.000 mensen meer dan 25.000 totale Tableau-certificeringstitels hebben verdiend.

Salarissen voor Tableau-certificering

Hier zijn enkele van de meest populaire functietitels met betrekking tot Tableau-certificeringen en het gemiddelde salaris voor elke functie, volgens gegevens van PayScale:

 • Gegevensanalist: $ 49K- $ 90K (mediaan $ 67K)
 • Business intelligence-analist: $ 53K- $ 97K (mediaan $ 71K)
 • Senior data-analist: $65K-$114K (mediaan $86K)
 • BI-ontwikkelaar: $ 59K- $ 113K (mediaan $ 83K)
 • Gegevenswetenschapper: $ 68K- $ 135K (mediaan $ 97K)
 • Analytics-manager: $ 71K- $ 129K (mediaan $ 98K)
 • Analytics-consultant: $63K-$115K (mediaan $85K)

Tableau-certificeringen

Certificaten voor Tableau-vaardigheden zijn beschikbaar voor zowel zakelijke professionals die gegevens analyseren met behulp van de Tableau Desktop-frontend van het platform als voor IT-professionals die belast zijn met het beheer van Tableau Server, hetzij on-premises, hetzij zelf-hosting in een openbare cloud. Deze twee stammen voor certificering vallen uiteen in de volgende vijf certificeringen:

 • Tableau Desktop-specialist
 • Gecertificeerde Tableau Desktop-medewerker
 • Tableau Desktop gecertificeerde professional
 • Gecertificeerde Tableau Server-medewerker
 • Tableau Server gecertificeerde professional

Tableau Desktop-specialist

Deze certificering valideert een fundamentele kennis van Tableau Desktop en data-analyse om problemen op te lossen. Het toont begrip van de kernconcepten en terminologie van Tableau en het vermogen om verbinding te maken met gegevens, deze voor te bereiden, te verkennen en te analyseren, en om inzichten te delen. Kandidaten moeten minimaal drie maanden ervaring hebben met het toepassen van hun kennis in Tableau Desktop. De certificering verloopt niet.

examen: 60 minuten, hands-on, gesurveilleerd examen bestaande uit 30 meerkeuzevragen; kandidaten moeten een score van 70% behalen om te slagen

Kosten: $ 100

Trainings- en praktijktesten: Er zijn geen vereisten, maar verschillende trainingsbronnen kunnen u helpen bij de voorbereiding:

Gecertificeerde Tableau Desktop-medewerker

Deze certificering is bedoeld voor personen met een uitgebreid begrip van functionaliteit in Tableau Desktop en met minimaal vijf maanden ervaring. Het valideert dat de gebruiker bekwaam is in de functies en functionaliteit van Tableau Desktop om gegevens te analyseren en problemen op te lossen. Personen met deze certificering kunnen datamapping-, datavoorbereiding- en rekenvaardigheden toepassen in meer geavanceerde data-analyse. De titel Tableau Desktop Certified Associate is twee jaar actief vanaf de datum waarop deze is behaald.

examen: Twee uur durend, hands-on, gesurveilleerd examen bestaande uit 36 ​​meerkeuzevragen, meerkeuzevragen, waar/onwaar en praktijkvragen; kandidaten moeten een score van 75% behalen om te slagen

Kosten: $ 250

Trainings- en praktijktesten: Er zijn geen vereisten, maar er zijn verschillende trainingsmogelijkheden die je kunnen helpen bij de voorbereiding op het examen:

 • De Tableau Desktop Certified Associate Exam Guide geeft een overzicht van de vaardigheden die tijdens het examen zijn gemeten en bevat 15 voorbeeldvragen en hun oplossingen.
 • Tableau beveelt zijn Desktop I: Fundamentals en Desktop II: Intermediate cursussen aan, die het aanbiedt via live virtuele lessen ($ 1.400 per deelnemer voor Desktop I en $ 1.120 voor Desktop II) of e-learning (aangeboden via het $5/gebruiker/maand eLearning for Explorer-abonnement of $ 10/gebruiker/maand eLearning for Creator-abonnement).
 • Udemy biedt een aantal bronnen, waaronder Tableau Certified Associate/Specialist Desktop-certificering ($ 199,99, maar momenteel beschikbaar voor $ 20,99), Tableau Certified Associate Exam Guide AZ (incl. datasets) ($ 199,99), Tableau 2019 + Tableau 2018: Tableau CA-certificering 2020 ($ 109,99, maar momenteel beschikbaar voor $ 19,99) en Tableau Desktop Certified Associate Practice Tests ($ 24,99, maar momenteel beschikbaar voor $ 13,99).
 • Simplilearn biedt een Tableau-certificeringstraining aan ($ 599 voor leren in je eigen tempo, $ 699 voor blended learning met lessen, of via bedrijfstrainingen die zijn aangepast aan de behoeften van je team).

Tableau Desktop gecertificeerde professional

Deze certificering is bedoeld voor personen met geavanceerde kennis en vaardigheden in Tableau Desktop en met ten minste één jaar toegewijde en praktische ervaring ermee. Het valideert dat de houder snel onbekende gegevens kan analyseren om de meest effectieve manier te bepalen om inzichten visueel over te brengen aan het beoogde publiek met een gepolijst, samenhangend verhaal met behulp van visuele best practices. Kandidaten moeten een actieve Tableau Desktop Certified Associate of Tableau Desktop Certified Professional zijn. De titel is drie jaar actief vanaf de datum waarop deze is behaald.

examen: Drie uur durend, hands-on, gesurveilleerd examen bestaande uit vragen waarvoor oplossingen moeten worden gebouwd in Tableau Desktop. De kandidaat krijgt toegang tot een set gegevensbestanden en een starterswerkboek met vooraf aangewezen tabbladen voor elke examenvraag. De test is gebaseerd op een voldoende/niet geslaagd en de beoordeling wordt gedaan door een commissie, waarbij elk examen wordt gescoord door meerdere beoordelaars.

Kosten: $ 600

Trainings- en praktijktesten: Een aantal trainingsbronnen kunnen u helpen bij de voorbereiding:

Gecertificeerde Tableau Server-medewerker

Deze certificering is bedoeld voor personen met een uitgebreide kennis van de functionaliteit van Tableau Server in een omgeving met één machine en met ongeveer vier tot zes maanden ervaring. Typische rollen zijn onder meer systeembeheerders en consultants. Personen met deze titel kunnen een implementatie plannen; installeer en configureer Tableau Server; gebruikers, groepen, projecten en inhoud beheren; en back-up, herstel, upgrade en los problemen met Tableau Server op. De titel is twee jaar actief vanaf de datum waarop deze is behaald.

examen: 90 minuten durend, op prestaties gebaseerd, gesurveilleerd examen dat bestaat uit 80 meerkeuzevragen, meerkeuzevragen en waar/onwaar-vragen; kandidaten moeten een score van 75% behalen om te slagen

Kosten: $ 250

Trainings- en praktijktesten: Er zijn geen vereisten, maar verschillende trainingsbronnen kunnen u helpen bij de voorbereiding:

 • De Tableau Server Certified Associate Exam Guide geeft een overzicht van de gemeten vaardigheden en zeven voorbeeldvragen.
 • Tableau beveelt zijn Desktop I: Fundamentals and Server Administration-cursussen aan, die het aanbiedt via live virtuele lessen ($ 1.400 per deelnemer voor Desktop I en $ 1.670 per deelnemer voor Server Administration). Desktop I is ook beschikbaar via e-learning (aangeboden via het $ 5/gebruiker/maand eLearning for Explorer-abonnement of $ 10/gebruiker/maand eLearning for Creator-abonnement).
 • Udemy biedt een aantal bronnen, waaronder Maak je klaar voor Tableau Server-certificering ($ 89,99, maar momenteel beschikbaar voor $ 14,99), Tableau Server 2019.1 Administration ($ 19,99, maar momenteel beschikbaar voor $ 15,99), Beheer van Tableau Server 10 met realtime scenario’s ($ 29,99, maar momenteel beschikbaar voor $ 14,99, en Tableau Server Certified Associate – oefenexamens ($ 29,99, maar momenteel beschikbaar voor $ 12,99)

Tableau Server gecertificeerde professional

Deze certificering is bedoeld voor personen met een uitgebreid begrip van de Tableau Server-functionaliteit in een configuratie met één machine en een onderneming. Kandidaten moeten minimaal negen maanden hands-on Tableau Server-ervaring hebben. Typische rollen zijn onder meer systeembeheerders, systeemarchitecten, IT-vertegenwoordigers, uitvoerders of consultants. Personen met deze certificering kunnen een installatie met hoge beschikbaarheid (HA) plannen en implementeren, en alle aspecten van een productomgeving configureren, bewaken, onderhouden en problemen oplossen. Kandidaten moeten een actieve Tableau Server Certified Associate zijn. De titel is drie jaar actief vanaf de datum waarop deze is behaald.

examen: Zeven uur durend, hands-on, gesurveilleerd examen dat de beheersing van de toepassing test in de vorm van praktische problemen en een kort essay. De test is geslaagd/niet geslaagd en de beoordeling wordt uitgevoerd door een commissie.

Kosten: $ 800

Trainings- en praktijktesten: Een aantal bronnen kan u helpen bij de voorbereiding:

Copyright © 2021 IDG Communications, Inc.