Tableau voegt een natuurlijke taalinterface toe, stroomlijnt de datavoorbereiding

Ondernemingen die analytics verder willen democratiseren via self-service business intelligence-tools zullen worden gesterkt door een duw van leveranciers om datavisualisatie en natuurlijke taalverwerking te kruisen. De update 2019.1 van Tableau Software, die woensdag is uitgebracht, is de laatste stap in deze richting, waardoor het personeel gegevens kan opvragen in natuurlijke taal, en biedt een nieuwe abonnementsoptie voor selfservice datavoorbereiding.

Andere nieuwe functies zijn onder meer de mogelijkheid om visualisaties als PowerPoint-bestanden te exporteren, aanpasbare waarschuwingen wanneer gegevens veranderen, nieuwe tools voor Tableau-beheerders en een opnieuw ontworpen mobiele interface.

Voor een extra $ 5,50 per gebruiker per maand hebben bedrijven met Tableau Server toegang tot de Data Management Add-On, die Prep Conductor bevat, een nieuwe tool voor het centraal beheren, plannen en bewaken van datavoorbereidingsstromen. Hiermee kunnen stromen die zijn gebouwd in Prep Builder, de nieuwe naam voor Tableau Prep, in een schaalbare omgeving worden uitgevoerd en kan IT Prep Conductor gebruiken om de stromen centraal te beheren met behulp van de toegangscontroles die al in Tableau Server zijn ingebouwd.

Later dit jaar krijgt de add-on voor gegevensbeheer nieuwe catalogisatiemogelijkheden. Hiermee kunnen gebruikers vanaf één punt in de hele onderneming naar gegevens zoeken, met verrijkte metadata die hen helpen de dataset te identificeren die ze nodig hebben.

Met de nieuwe add-on: “Tableau-klanten hebben een gebruiksvriendelijker alternatief voor Alteryx, dat een Tableau-partner blijft en goed is voor bepaalde use-cases voor datamanagement, zoals complexe en geavanceerde datavoorbereiding, die al lang een mogelijkheid zijn van Alteryx Designer, ”Zei Krishna Roy, senior analist voor datawetenschap en -analyse bij 451 Research.

“Tableau-klanten en prospects krijgen ook aan hun behoeften op het gebied van datagovernance, compliance en andere datamanagementbehoeften van het bedrijf, wat essentieel is gezien het feit dat datamanagement een integraal onderdeel is geworden van een modern analyseplatform,” zei ze.

Copyright © 2019 IDG Communications, Inc.