Tech Thursday: The Changing Faces of Technology

Tech Thursday: The Changing Faces of Technology

Meer weten over :

Tech Thursday: The Changing Faces of Technology

Tech Thursday: The Changing Faces of Technology

Klik voor meer informatie over auteur Mathias Golombek.

Van gezondheidszorg tot technische overnames, ik bespreek de nieuwste verhalen en de beste trends in onze Tech Thursday-round-up.

Gezicht redden

EEN gezichtsherkenning experiment heeft geleid tot een verhit debat over “roekeloze bevindingen”, en de wereld heeft dit opgemerkt. Het onderzoek is gedaan aan de Stanford University, waar onderzoekers dat beweren AI software was in staat gezichtskenmerken met betrekking tot seksuele geaardheid te herkennen, die niet detecteerbaar zijn voor menselijke waarnemers. De software kon de seksualiteit van mannen 81 procent van de tijd en 71 procent van de tijd bij vrouwen bepalen. LGBTQ-burgerrechtengroepen hebben de studie “junk science” genoemd, terwijl de onderzoekers beweren dat dit een “schokreactie” is. Sommigen vragen zich af wat de waarde van dit onderzoek is en waarom het wordt uitgevoerd, terwijl mensenrechtenactivisten zich zorgen maken over het onderzoek dat wordt gebruikt door surveillancetechnologieën en wat de impact zou kunnen zijn. Wat denk je? Doe mee aan het debat.

Big Data: The Battle Against Cancer

Merk, een wereldwijd bedrijf in de gezondheidszorg ook wel bekend als MSD, heeft zich aangesloten bij het Global Oncology Big Data Initiative (GOBDA) met Projectgegevensbol. Het initiatief heeft tot doel oncologieonderzoekers over de hele wereld met elkaar in contact te brengen big data en geavanceerde analyses om de ontdekking van nieuwe kankerbehandelingen te versnellen. Sluit je aan bij enkele van de leden van ons team om nuchter te worden voor oktober Macmillan Cancer-ondersteuning.

Gegevens voor honden

Beweeg over, dikke katten. Het zijn honden met overgewicht waar we ons nu zorgen over maken. Wetenschappers analyseren of Labradors gewoon “genetisch hongerig”En beoordelen de impact van obesitas op onderliggende gewrichtsproblemen in het ras. Dr. Eleanor Raffan van de Wellcome Trust-MRC Institute of Metabolic Science waarschuwt dat we niet moeten ‘aannemen dat het normaal is’ dat bepaalde honden overgewicht hebben, aangezien ‘zwaarlijvigheid een ernstig probleem is voor onze hondenpopulatie. ‘ Het lijkt erop dat hondenbezit niet langer alleen maar een wandeling in het park is.

Vertrouw me, ik ben een chatbot

De Ierse start-up Medxnote heeft hun “eureka-moment” met succes gehad bij het testen van hun nieuwe PharmaBot in Galway. Verrassend genoeg worden pagers en Whatsapp nog steeds veel gebruikt in ziekenhuizen. PharmaBot is een beveiligd systeem voor communicatie tussen ziekenhuisafdelingen en voor toegang tot medische dossiers via een smartphone. Medxnote CEO Niall Rafferty voorziet een breed scala aan mogelijke ziekenhuischatbots en, ondanks dat hij € 3 miljoen nodig heeft om dingen vooruit te helpen, heeft hij er vertrouwen in dat “we al onze mijlpalen hebben bereikt om dit wereldwijd te bereiken.”

Conversatie omzetten in conversie

Spaanse start-up Typeform is tot op heden verhoogd £ 52 miljoen. Door interactieve en conversatieformulieren aan te bieden, hebben ze een gemiddelde conversieratio van 57 procent. Ze kijken naar integratie met gevestigde platforms zoals Mailchimp en beginnen te kijken naar het gebruik van AI tijdens hun ontwikkeling. Wat vind je van het invullen van formulieren? Denk je dat een conversatiebenadering je meer bereid zou maken?

Een storm te slim af zijn

Autogigant Telsa is geweest verlenging van de levensduur van de batterij van zijn elektrische auto’s gratis om de inwoners van Florida te helpen evacueren in de aanloop naar de orkaan Irma. We denken dat dit het toejuichen waard is. Onze gedachten gaan uit naar iedereen die is getroffen door het zware weer van de afgelopen weken over de hele wereld.

De wind van verandering

Voor het eerst offshore windkrachtcentrales zorgen voor goedkopere energie dan kerncentrales. EDF verzekert ons (en hen) nog steeds dat er een mix van verschillende productietypen nodig is en aangezien momenteel wordt geschat dat windenergie slechts 2 procent van de Britse elektriciteitsvraag zal leveren, hebben ze misschien gelijk. Het is zeker werk in uitvoering, en hoewel, zoals Caroline Lucas, co-leider van de Groene Partij, zegt dat het een “enorme stimulans is voor de sector van hernieuwbare energiebronnen”, zou ik niet zo ver gaan om te zeggen dat het “de spijker in de kist voor nieuwe nucleaire ”zojuist. Ik ga akkoord. Het simpele feit dat zonne-energie en windenergiecentrales straks de goedkoopste stroom op de markt produceren, leidt al snel tot een energierevolutie. Als er eenmaal slimme oplossingen voor energieopslag beschikbaar zijn, heeft het gewoon geen zin meer om olie en kolen te gebruiken.

Hoe worden onze slimme steden slimmer?

Met alle ontwikkelingen in AI, robotica, IoT, de groei van onze steden, en de toename van het werken op afstand, het is moeilijk voor te stellen wat onze steden zijn eruit zou kunnen zien in de komende jaren. Moeten we kijken Zwitserland of Canada voor inspiratie? Canada breidt zijn spel zeker uit met zijn Smart Cities-uitdaging.

ik snap het big data een grote rol spelen. Zoals smartphones een revolutie teweeg hebben gebracht in ons dagelijks leven met talloze gemaksfuncties, zullen de toekomstige slimme steden ook ons ​​leven vergemakkelijken. Of het nu gaat om overheidsdiensten, beveiliging, verkeerscontrole of energie-efficiëntie, big data zal een enorme impact hebben.

Tech Giant-overnames

Huawei heeft een flinke hap uit Apple genomen door de op een na grootste ter wereld Smartphone maker in de verkoop en heeft Samsung in het vizier. Met oproepen voor hoger Tech Giant-belastingen en het recente lek bij de iPhone X lijkt Apple het slecht te hebben. Echter, met alle hype over het nieuwe Apple Watch en TV, Ik weet zeker dat ze terug zullen duwen. Stem af op Apple’s iPhone 8-evenement.

Spannend of eng?

Het lijkt we zijn niet alleen. Mars Rover Nieuwsgierigheid ontdekt boor op Mars, wat aangeeft dat onze rode buurman lang voor ons leven had kunnen herbergen. Wat vind je ervan om ons universum te delen? Spannend of eng?